Kalami Corfu

Het dorp Kalami, aan de noordoostelijke kant van Corfu, is een absoluut ideale bestemming om te ontsnappen aan het dagelijks leven, voor een droomvakantie en ontspanning.

Het is een heerlijke badplaats, gelegen op 28 km van de stad Corfu. De kenmerkende, uniforme, hoefijzervormige baai is omgeven door weelderige vegetatie. Gelegen onder de dorpen Gimari en Vlachatika, heeft het een fantastisch uitzicht op de tegenoverliggende stranden van het naburige Albanië.

Kalami, het strand
Sprankelend, kristalhelder water weerspiegelt het groene van de dennen en cipressen rond de baai.

Het kiezelstrand is bekroond met een Blauwe Vlag en er zijn ligbedden en parasols te huur.
Voor liefhebbers van watersporten zijn er onder meer waterskiën, sup, kanoën, wakeboarden, waterfietsen, Ringo- en Banana-ritten. Jetski's en boten zijn ook te huur voor degenen die de wijdere omgeving willen verkennen.

Het dorp heeft een hotel, vakantieappartementen en villa's om aan alle toeristische eisen en budgetten tegemoet te komen, met als bijkomend voordeel een adembenemend uitzicht op zee.

Er zijn ook twee supermarkten, toeristenwinkels met volkskunstartikelen, cadeau- en souvenirwinkels en nog veel meer. Op het gebied van eetgelegenheden is het gebied rijk aan traditionele tavernes, restaurants, bars en bars bij het zwembad, waarvan vele aan zee liggen.

De familietaverne "Thomas' Place" wordt ten zeerste aanbevolen met een heerlijke selectie van lokale gerechten, traditionele gerechten en natuurlijk verse vis! De sfeer is rustig, de inrichting traditioneel, de service vriendelijk en het uitzicht op zee geweldig. En dan is er het eten dat absoluut heerlijk is, wat je ook besluit te proeven.

De Durrells
De beroemde Durrell's waren geweldige ambassadeurs voor het eiland Corfu en presenteerden het eiland in het beste licht aan de wereld. De familie arriveerde voor het eerst op het eiland in januari 1935 en ontmoette Spyros Halikiopoulos (de lokale bevolking noemde hem de Amerikaan), een van de weinige Corfiotische die toentertijd Engels spraken. Spyros werd hun vriend en gids, de sympathieke taxichauffeur nam ze overal mee naartoe en liet ze met onverminderde trots zijn eiland zien.
Ze verkenden de dorpen en ontdekten de unieke schoonheid en diversiteit van het groene eiland. Een van de excursies bracht hen per taxi naar Kouloura en vervolgens liepen ze naar het prachtige Kalami.

Kalami had in die tijd geen weg en was dus nogal afgelegen en geïsoleerd in de winter, maar bood schrijvers, Lawrence en zijn vrouw Nancy, rust na de onstuimige zomers die ze met vrienden hadden doorgebracht. Ze hielden zo van het gebied en de gastvrije mensen dat ze het Witte Huis hebben gerenoveerd en een extra verdieping hebben toegevoegd als hun privéwoning.

In 1939, met de angst voor een naderende oorlog, verlieten de Durrell's Corfu en keerden terug naar Engeland. De oorlog brak uit in 1940. De Durrell's keerden na de oorlog verschillende keren terug naar het aantrekkelijke Corfu, omdat het een plek was die hen dierbaar was en die ze nooit waren vergeten.

Auteur Lawrence Durrell werd geïnspireerd door de landschappen en tradities van het eiland die hij levendig beschreef in zijn boek "Prospero's Cell". Zijn broer, Gerald Durrell, schreef "Mijn familie en andere dieren"; een verhaal over het leven van de familie Durrell op Corfu en de flora en fauna van het eiland die hem zo fascineerden.
Het Witte Huis behoort momenteel toe aan de familie van de heer George Athinaios (zoon van de heer Tatsis). Tassos, zijn kleinzoon, runt het restaurant en beheert de huurappartementen.