All inclusive Griekenland

Onbeperkt genieten van zon én eten en drinken; dat is in het kort wat all inclusive in Griekenland betekent. Maar is echt álles bij de prijs inbegrepen? En zijn all inclusive hotels niet heel massaal? En eet je dan niet elke dag hetzelfde? We vertellen je alles over wat all inclusive inhoudt in Griekenland, all inclusive Kreta, all inclusive Corfu, all inclusive Rhodos, all inclusive Kos, all inclusive Zakynthos, all inclusive Thassos, all inclusive Samos, all inclusive Mykonos, all inclusive Santorini.

 

All-inclusive vakantie – wat houdt dat eigenlijk in? En voor wie is AI de juiste keuze? We vertellen het je!
All-inclusive vakantie - ja of nee?
Niet iedereen is fan van all-inclusive. In feite zoemen er veel vooroordelen in de hoofden van mensen als het om de term gaat. De actieradius zou worden beperkt tot alleen de weg van de hotelkamer naar het strand, de individuele aspecten van de vakantie zouden worden verwaarloosd en hoe dan ook, all-inclusive is alleen voor degenen die de hele dag eten.

Misschien zijn deze aannames in sommige gevallen zelfs juist en komen ze dus niet overeen met uw eigen vakantie-ideeën. Maar uiteindelijk regelt iedereen zijn vakantie zoals hij die het liefste heeft. En all inclusive heeft een aantal voordelen.

Wil ik avontuur beleven en dient het hotel mij alleen als overnachtingsplek of wil ik in het complex verblijven en gebruikmaken van de vele mogelijkheden hier?
Iedereen moet voor zichzelf de vragen beantwoorden: Wat vind ik belangrijk op vakantie? Hoe stel ik me mijn vakantie voor? Wil ik veel ontdekken op de vakantiebestemming en nauwelijks tijd doorbrengen op het hotelterrein? Dan zal ik waarschijnlijk niet eens gebruik maken van de vele aangeboden diensten en is een all-inclusive vakantie het voor mij niet waard. Maar als ik een ontspannen strandvakantie wil doorbrengen en geen activiteiten buiten het hotel wil, dan is een all-inclusive vakantie misschien iets voor mij.

Of ik liever all-inclusive of halfpension (of iets anders) boek, hangt ook af van de locatie van mijn vakantiebestemming. Zo zijn er enkele bestemmingen waar een all-inclusive vakantie zeker de moeite waard is vanwege de lage of niet-bestaande toeristische infrastructuur.

All-inclusive is handig.

Als je veel stress hebt in het dagelijks leven en je wilt ontspannen op vakantie, dan is AI iets voor jou. Op een all-inclusive vakantie hoef je je eigenlijk nergens zorgen over te maken. Eenmaal geboekt, krijg je een allround zorgeloos pakket met all-inclusive vakantie. Restaurant of supermarkt zoeken? Er is geen enkele! En dus geen beslissingen die u hoeft te nemen. Comfortabeler kan het niet zijn.

Eenmaal betaald is (bijna) alles inbegrepen. Hierdoor komt u niet voor onvoorziene kosten te staan ​​en kunt u uw portemonnee veilig op de kamer achterlaten. All-inclusive is vooral zinvol voor gezinsvakanties met kinderen. Een snelle bolletje ijs, een watertje hier, een kleine snack daar – dat kan behoorlijk duur worden.

Zelfs degenen die zichzelf 's avonds willen belonen met een alcoholisch drankje, een cocktail willen drinken op het strand of de zonsondergang willen bekijken bij een zonsondergang, zullen des te meer genieten van het drankje, aangezien er geen extra kosten zijn met all-inclusive.

Natuurlijk variëren de inbegrepen services in het aanbod van drankjes en eten, afhankelijk van het hotel en de touroperator. Welke maaltijden en drankjes precies bij de prijs zijn inbegrepen, kunt u het beste zien als u all Inclusive boekt!

All Inclusive is een paradijs voor kinderen.

Kinderen hebben op vakantie niet altijd een volledig excursieprogramma nodig. Maar vooral de allerkleinsten houden van leuke animatieprogramma's en kinderopvang. Hier leren ze kinderen van dezelfde leeftijd kennen, kunnen ze stoom afblazen en zijn ze de hele dag bezig. Natuurlijk vinden de ouders het ook super dat ze even kunnen genieten met z'n tweetjes of alleen en met elkaar ontspannen op het strand terwijl de kleintjes zich vermaken.

All inclusive belooft natuurlijk niet meteen een harmonieuze vakantie. Maar je kunt er in ieder geval vanuit gaan dat er minder kans is op conflicten met all-inclusive. Want vooral bij het nemen van groepsbeslissingen ontstaan ​​er kleine geschillen en moet je compromissen sluiten zodat iedereen tevreden is. Bij all inclusive worden veel beslissingen voor je genomen of wordt de keuze flink beperkt - als je dat tenminste wilt. Vragen als "Waar gaan we vandaag eten?" of "Wat willen we vanavond nog meer doen?" kunnen relatief eenvoudig worden beantwoord als je op het hotelterrein verblijft. En iedereen is blij met deze keuze en heeft niet het gevoel compromissen te moeten sluiten.

Ontbijt is alleen beschikbaar tot 10.00 uur, diner vanaf 18.00 uur; maar wil je graag langer slapen of eerder op de avond eten? Bij all inclusive kun je direct gaan lunchen of misschien wordt er zelfs een uitslaper ontbijt aangeboden. En voor het diner kun je jezelf trakteren op een snack en hoef je niet hongerig te wachten. Want honger kan je humeur beïnvloeden en dat wil je eigenlijk niet op vakantie.

Sommigen willen niet veel lopen, anderen kunnen niet (meer) vanwege hun gezondheid. Met een all-inclusive vakantie hoef je niet meer naar de supermarkt of naar het restaurant buiten. Vooral ouderen waarderen dit, evenals de korte afstanden naar het strand, naar de boulevard en tussen hotelkamers en restaurants, wat meestal het geval is bij all-inclusive.