Ontdek Edessa

Griekenland gaat niet alleen over eilanden; het vasteland kan ook onschatbare ervaringen bieden aan degenen die het bezoeken. Edessa, de stad van het water, ligt in de buurt van de op een na grootste stad van Griekenland, Thessaloniki, in het centrum van Macedonië.

Edessa staat vooral bekend om zijn prachtige rivieren en watervallen. De naam, die van Frygische oorsprong is, betekent letterlijk "toren/stad in het water". Deze verbazingwekkend mooie stad is een niet te missen bestemming voor iedereen die van natuur en buitenactiviteiten houdt. Hieronder vindt u een overzicht van allerlei bezienswaardigheden, die u in Edessa kunt bezoeken:

  • Openlucht watermuseum: De inwoners van Edessa wisten het beste te halen uit het stromende water van hun stad. In de 19e eeuw was de industrie van Edessa voornamelijk gebaseerd op waterkracht. In 2001 werd in Edessa het eerste aquarium geopend met endemische zoetwatervissen in Griekenland. Daar heb je ook de mogelijkheid om een ​​verscheidenheid aan verbazingwekkende waterdieren en reptielen te zien, zoals schildpadden, krabben en zelfs anaconda's.
  • Folkloremuseum: een neoklassiek gebouw met een unieke collectie traditionele kostuums en alledaagse voorwerpen die de mensen van Edessa in de 19e en 20e eeuw gebruikten.
  • Geni Tzami: is de enige moskee in Griekenland die door de eeuwen heen intact is gebleven zonder enige wijziging. Het is in Byzantijnse stijl en wordt sinds 1942 als museum gebruikt.
  • Wetland of Lake Agra: Dit meer ligt in de buurt van Edessa (slechts 8 km verderop). Jaarlijks bezoeken bijna 250 soorten vogels dit meer periodiek en sommigen bouwen er hun nesten. Otters en waterschildpadden maken het adembenemende landschap compleet met de weelderige, groene natuur.
  • Loutra Pozar: ligt vlakbij Edessa, onder een arm van Kaimaktsalan. Loutra Pozar is beroemd vanwege de thermale bronnen. Mis de kans niet om te ontspannen in het borrelende water. Het zal zeker een levenslange ervaring zijn.
  • De Edessa watervallen zijn waarschijnlijk de meest populaire toeristische attractie van Edessa. Het water valt van een hoogte van 70 meter. De magie van het stromende water kan je inderdaad betoveren, misschien omdat, zoals de legende zegt, "waterfeeën" daar leven.

Edessa biedt tal van activiteiten, zoals wandelen, paardrijden en boogschieten. Degenen die meer avontuurlijk zijn, kunnen raften proberen. Als je een natuurliefhebber bent, moet je zeker een bezoek brengen aan Edessa, de betoverende waterstad!