Meganisi hoogtepunten

Meganisi is een prachtig klein eiland gelegen tussen Lefkas en de westkust van het Griekse vasteland. Dankzij de nabijheid van Lefkas is Meganisi de perfecte bestemming voor dagtochten vanuit Lefkas. Onaangetast door internationale toeristen, is Meganisi een van die Griekse eilanden met een ongerepte schoonheid, dus het is perfect voor een ontspannen vakantie!

De stranden van het eiland zijn afgelegen en zonder voorzieningen. Sommige zijn te voet bereikbaar, andere alleen per boot. Agios Ioannis, Spilia en Barbarezou zijn de populairste stranden van Meganisi.

Vathy, waar ook de haven van Meganisi ligt, is het meest pittoreske dorpje van het eiland. Slenter over de strandpromenade in Vathy, proef de lokale lekkernijen in een van de vele vistavernes… Pas u aan het langzame ritme van het eiland aan!

Meganisi Griekenland is een afgelegen paradijs voor diegenen die rust en ontspanning zoeken!

Meganisi is een heel mooi eiland in de buurt van Lefkas.  Spectaculaire schoonheid en een groen landschap. Zwemmen in exotisch water en wandelen door dicht groen, zijn de enige dingen die u op Meganisi kunt doen.

Aangezien er geen openbaar vervoer is in Meganisi, moeten alle bezienswaardigheden en stranden te voet of met privé-middelen worden bereikt. Agios Ioannis, Spilia en Fanari zijn fantastische plekken om te zwemmen, terwijl veel fantastische stranden bereikbaar zijn met een privéboot. Het meest pittoreske dorpje in Meganisi is Vathy, waar in de zomer veel privéjachten en vissersboten aanmeren.

Zeegrot Papanikolis: Archeologen geloven dat de grot van Papanikolis vroeger de schuilplaats was van een onderzeeër.

De Papanakolis-grot is ideaal gelegen op het eiland Meganisi, op slechts 12 zeemijl van het dorp Nydri, Lefkada. De beste manier om de grot te bereiken is met een boottocht vanuit Nidri en het duurt ongeveer 45 minuten om de grot te bereiken.

Deze grot kreeg bekendheid tijdens de Tweede Wereldoorlog omdat het een geheime schuilplaats was voor de onderzeeër Papanikolis. De enorme omvang van de grot is verbazingwekkend. Er wordt aangenomen dat de onderzeeër Papanikolis zich in deze gigantische grot zou verstoppen na zijn blitzkrieg op de Italiaanse armada. Bezoekers die voor het eerst komen, zullen een geweldige ervaring beleven.

De opmerkelijke Papanikolis-grot is eigenlijk de op één na grootste grot van Griekenland. Het is geen authentieke zee grot, maar een karst grot, en wordt momenteel gedeeltelijk overspoeld door de zee. Deze grot had veel voorkeur van de schepen die bij slecht weer voor anker gingen in de grot. Deze grot zou zelfs grote scheepvaartschepen met hun vlaggenstok gemakkelijk kunnen huisvesten.

Levkas is in feite slechts een eigentijdse wijziging van de gedenkwaardige naam Leukas, wat letterlijk de witte betekent. En het hele eiland is inderdaad wit gezien vanaf de Middellandse Zee. Dit komt door het feit dat een groot deel van de kustlijn gevormd is uit witte kalkstenen kliffen. De Papanikolis-grot bevindt zich toevallig in zo'n witte klif en valt op door zijn enorme opening naar het zuidwesten.

De grot gaat rechtsaf, net achter de poort en strekt zich uit naar het zuidoosten. Aan het uiterste einde is er een miniatuurstrand en men kan het strand naderen met kleine boten en ontspannen strandwandelingen maken.

Een van de belangrijkste kerken op Meganisi is de kleine kerk van Agios Ioannis Prodromos (St Johannes de Doper) gelegen aan een kiezelstrand aan de westkant van het eiland. De kerk is waarschijnlijk gebouwd vóór 1477 na Christus. Historici zeggen dat piraten het ooit hebben verwoest en de heilige icoon van Sint-Jan in zee hebben gegooid, maar het is gelukkig gevangen door enkele vissers. De kerk werd herbouwd in 1800 onder de belangstelling van monnik Ioannis Patrikis die behoorde tot een rijke familie.

Alle stranden in Meganisi Griekenland hebben kristalhelder water en zijn omgeven door puur groen. De stranden van Meganisi zijn zelden druk, dus u kunt er genieten van rustige momenten en een ontspannende dag in de zon. Sommige stranden van Meganisi zijn per boot bereikbaar en andere alleen per privéboot. Hieronder vind je een lijst met de beste stranden op het eiland Meganisi.

Agios Ioannis is een lang strand gelegen 7 km ten zuiden van Katomeri, de hoofdstad van Meganisi. Het dankt zijn naam aan de kapel van Agios Ioannis, die dicht bij het strand ligt. Het kristalhelder en sprankelende water verbazen elke bezoeker.

De kustlijn is een beetje smal maar lang, dus het strand is zelden druk. Het is niet uitgerust met ligbedden en parasols, dus zorg ervoor dat je wat benodigdheden meeneemt. Agios Ioannis is te bereiken via een onverharde weg vanuit Spartochori of per boot vanuit Vathi.

Spilia strand is gelegen aan het uiteinde van Spilia baai in Spartochori, 5 km ten westen van Katomeri. De pittoreske haven is een van de belangrijkste havens in Meganisi, vol met privéjachten en kleinere boten.

Spilia is een ongerept wit kiezelstrand met kristalhelder water. Het wordt ondersteund door de schaduw van de omringende pijnbomen en cipressen en het is er meestal niet druk, zelfs niet in het hoogseizoen. Met toeristische voorzieningen en een paar tavernes, op het strand van Spilia kunt u genieten van lokale visgerechten.  Veerboten verbinden Spilia met Vathy.

Spilia is misschien wel een interessante en charmante locatie voor de toeristen. Bezoekers van het strand zullen genieten van een lange wandeling naar het dorp Spartochori, waar ze een spectaculair uitzicht op de prachtige baai hebben.

Barbarezou is een kleine baai op 5 km ten oosten van Katomeri, de hoofdstad van Meganisi. Het staat ook bekend als Kaap Akoni en het is een van de minst bezochte stranden in Meganisi, daarom een ​​perfecte plek om van wat privacy te genieten.

Hoewel er een weg naartoe gaat, gaan veel mensen per boot, op zoek naar rustige en privé baaien om te genieten van enkele ontspannende uurtjes. Het strand van Barbarezou heeft groene bomen in de omliggende heuvels en kristalhelder water. De zeebodem heeft kleine kiezels, maar het is niet oncomfortabel om te lopen.

Fanari Beach op Meganisi staat bekend om zijn pittoreske sfeer, omgeven door puur en weelderig groen. Het ligt 3 km ten noorden van Katomeri. Het heeft kristalhelder water en een kustlijn met kiezelstenen. Dit ongerepte strand is per boot bereikbaar vanuit het dorp Vathi. Het is bijna geïsoleerd, dus u kunt er genieten van absolute rust.

Fanari is ideaal om te zwemmen en te zonnebaden onder de bomen die voor mooie schaduwplekken zorgen. Het is in het hoogseizoen een favoriete bestemming voor boten en privéjachten.

Megalo Limonari is een van de stranden die het dichtst bij Katomeri liggen, slechts een paar kilometer van elkaar gescheiden. Je kunt er te voet of met de motor heen, via een onverharde weg vanuit het stadje. Omdat het zelden druk is, biedt Megalo Limonari unieke ontspanningsmomenten onder de warme zon. De groene kleur kenmerkt dit strand en trekt de natuurliefhebbers aan.

Herniades is een puur en ongerept strand op 4 km ten westen van Katomeri, de hoofdstad van Meganisi. Het is er eigenlijk heel rustig, waardoor je kunt genieten van deze ongerepte omgeving. Herniades wordt omgeven door groen en heeft een smalle kustlijn en kristalhelder water. Het strand is niet uitgerust met parasols en ligbedden, maar de weelderige vegetatie en bomen die de waterrand bereiken, bieden mooie schaduwrijke plekken voor een ontspannen zonnebad onder de warme zon.

Mikro Limonari Beach ligt naast Megalo Limonari en op slechts 2 km van Katomeri, de hoofdstad van Meganisi. Het is eigenlijk een kleine baai met schoon water en een smalle kust zonder voorzieningen. De groene omgeving past bij het blauwgroene water en vormt het charmante en ongerepte landschap van dit strand.

Pasoumaki is een kleine baai op slechts 3 km ten noorden van Katomeri, de hoofdstad van Meganisi en op loopafstand van Vathi. Dit is een kleine baai met kiezelstenen aan de kust en dichte vegetatie die de waterkant bereikt. Vanwege de korte afstand tot Vathi wordt het bezocht, maar niet druk. Bezoekers staan ​​versteld van het kristalheldere water en de ontspannen sfeer, terwijl ze op de hete zomerdagen comfortabele schaduw vinden onder de bomen. Er zijn geen toeristische voorzieningen in Pasoumaki, zoals parasols en ligbedden. De dichtstbijzijnde tavernes en kamers zijn te vinden in Vathi.

Omdat dit een klein eiland is met beperkt toerisme, zijn er in Meganisi maar weinig plekken om te eten en te drinken, maar nog steeds genoeg om het kleine aantal bezoekers te verzorgen. Leuke restaurants en tavernes zijn te vinden in de belangrijkste dorpen en stranden van Meganisi, zoals Spilia, Vathy, Spartohori en Agios Ioannis.

Deze tavernes serveren traditionele gerechten, meestal gemaakt met lokale producten. Nachtgelegenheden zijn er maar weinig in Meganisi en zijn geconcentreerd in Vathy, de hoofdstad van het eiland.

Reis naar het eiland Meganisi, Griekenland: Meganisi is een klein, lieflijk eiland, ideaal voor diegenen die een rustige en kwaliteitsvolle vakantie willen doorbrengen.

Meganisi is alleen per veerboot verbonden met de haven van Nydri in Lefkas. De routes worden frequent uitgevoerd, dagelijks, het hele jaar door en de reis duurt 20 minuten.