Lesbos stranden

Lesbos Griekenland is een groot eiland dat veel mooie stranden kent. Sommige stranden van Lesbos zijn uitgerust met ligbedden, parasols, bieden watersportcentra en hotels, zoals Vatera, Petra en Molyvos. Andere stranden van Lesbos blijven afgelegen en ideaal voor privacy. Aangezien dit een groot eiland is, kunt u beter een auto hebben om rond te reizen en de vele stranden van Lesbos te bezoeken. Hieronder vind je een lijst met de beste stranden van het eiland Lesbos.

Petra strand Lesbos: Dit grote en goed georganiseerde strand maakt deel uit van een populair toeristenoord dat 57 km ten noordwesten van Mytilini, de hoofdstad van Lesbos, ligt. Het biedt vele faciliteiten zoals parasols, ligbedden, douches en kleedhokjes. In de buurt vindt u enkele restaurants en tavernes.

 

Het strand van Molyvos ligt in het noordelijke deel van het eiland Lesbos, 62 km van de stad Mytilini. Het strand van Molyvos heeft een kiezelstrand en een zanderige zeebodem. Het is bekroond met de Europese Blauwe Vlag, die aangeeft hoe schoon het water is. Het heeft een prachtige natuurlijke omgeving en het is duidelijk goed georganiseerd, met een grote verscheidenheid aan watersporten. Als u van snorkelen houdt, kunt u langs de rotsachtige kust wandelen en vindt u het ideale gebied, pas op voor de zee-egels. Op dit strand hebben veel activiteiten plaatsgevonden, georganiseerd door scholen van het eiland en de lokale overheid. Deze activiteiten omvatten wedstrijden voor tekenen en fotografie, het planten van bomen, fietswedstrijden en discussies over de bescherming van het zeemilieu en de visserij, waar vertegenwoordigers van 32 landen plaatsvonden. Er zijn veel toeristische voorzieningen aan de kust, zoals hotels, er zijn kamers te huur en vistavernes, bekend om de geweldige kwaliteit van hun gerechten.

 

Het lange, brede strand van Vatera is het grootste en een van de mooiste stranden van Lesbos. Het ligt 50 km ten zuidwesten van Mytilini en strekt zich uit over ongeveer 8 km. Het heeft fijn goudkleurig zand en is beschut tegen de noordoostelijke zomerwinden. Het schone en kristalheldere water is de reden waarom Vatera Beach elk jaar de Europese Blauwe Vlag krijgt. Langs de kustlijn van Lesbos zijn nog meer stranden te vinden.

 

Skala Eressou strand Lesbos: Dit lange zandstrand ligt 85 km ten westen van Mytlene, de hoofdstad van Lesbos. Op het strand zijn ligbedden en parasols beschikbaar, evenals tal van accommodaties, cafés, bars en tavernes. Het ontvangt veel toeristen tijdens het zomerseizoen, vooral degenen die dicht bij het dorp blijven.

 

Skala Kallonis strand Lesbos: Dit zandstrand ligt 42 km ten westen van Mytilini, op een steenworp afstand van de belangrijkste nederzetting. Skala Kallonis is behoorlijk populair bij toeristen vanwege de georganiseerde faciliteiten, waaronder parasols en ligbedden. Er zijn ook enkele restaurants in de buurt die heerlijke delicatessen serveren. Het zand is zacht en het water is ondiep. Meer stranden liggen verspreid aan de Golf van Kalloni.

 

Agios Isidoros is een uniek en charmant kiezelstrand, gelegen nabij het dorp Agios Isidoros en 40 km ten zuidwesten van Mytilini. Het staat bekend om zijn kristalheldere water en prachtige omgeving. Het is een van de langste stranden van Lesbos en de perfecte plek om te zwemmen en snorkelen, een behoorlijk interessante activiteit vanwege de rotsformaties op de bodem van de zee. Vissen en andere organismen komen veel voor in deze formaties en kunnen van dichtbij worden gezien door snorkelaars op dit strand. Gegarandeerd een leuke ervaring voor het hele gezin, het strand van Agios Isidoros is een absolute must om te bezoeken.

 

Anaxos is een leuke toeristenplaats 60 km ten noordwesten van Mytilini, tussen de dorpen Petra en Molyvos. Het gebied combineert een buitengewone natuurlijke schoonheid en een aantal moderne faciliteiten die dit gebied ideaal maken voor gezinsvakanties. Het strand is omgeven door olijfgaarden, eikenbomen en dennenbossen. Het is lang en zanderig met kristalhelder ondiep water om lekker te zwemmen en uiterst veilig voor de kinderen. Talrijke parasols en zonneterrassen bedekken de kust en een strandbar. Een paar restaurants en tavernes langs het strand bieden heerlijke zeevruchten en nog veel meer delicatessen van Lesbos. Er is een frequente busdienst tijdens de zomermaanden die sommige dorpen met het strand van Anaxos verbindt.

 

Het strand van Eftalou is een kiezel- en zandstrand op 60 km ten noordwesten van Mytilini en op 3 km van de stad Molyvos. Eftalou staat bekend om de natuurlijke bronnen die direct aan het strand te zien zijn. Het heeft verschillende faciliteiten zoals restaurants, tavernes, hotels en nog veel meer voorzieningen. De afstand van de luchthaven naar het strand is ongeveer 72 km.

 

Sigri Beach Lesbos: Ideaal om te zwemmen, zelfs voor kleine kinderen of ouderen. Sigri Beach is redelijk goed uitgerust met ligbedden en parasols en ligt aan de rand van Sigri, 90 km ten noordwesten van Mytilene-stad. Met een taverne op het strand en een kantine die snacks en drankjes verkoopt. Er is een douche op het strand, waarmee u het zoute water kunt afspoelen na een perfecte duik in het kalme water. Het wordt zelden druk en stelt u in staat om te ontspannen en uw zintuigen te verjongen. Een ideale plek om te zonnebaden, u dient zelf handdoeken en veel zonnebrand mee te nemen. Al met al een goed beheerd strand, dat vooral veel gezinnen trekt.

 

Anaxos Ampelia Beach Lesbos: Dit is een rustig strand bedekt met zacht zand, dicht bij de toeristische badplaats Anaxos, 60 km ten noordwesten van Mytilini. Aangezien het geen toeristische voorzieningen heeft, ontvangt het strand een minimum aantal mensen. Het strekt zich vele meters uit en wordt vaak beïnvloed door harde wind. Dit strand is omgeven door een rotsachtig landschap bedekt met weinig plantages. Er komt wat zeewier uit de zee. De idyllische sfeer biedt een geweldige kans om te ontspannen. Door de grote afstand van het stadscentrum blijft het gebied moeilijk bereikbaar.

 

Agios Stefanos is een prachtige grote baai 33 km ten noorden van Mytilini en dicht bij het dorp Madamados. Zoals alle stranden op Lesbos, is Agios Stefanos omgeven door een weelderig groen gebied bedekt met hoge pijnbomen en olijfgaarden. Het strand is rotsachtig en smal en vrij ongerept zonder faciliteiten zoals ligbedden en parasols. Het kristalheldere water en het natuurlijke landschap vormen het prachtige decor van het gebied en sommige bomen zorgen voor mooie schaduw.

Het strand van Kagia ligt 50 km ten noordwesten van Mytilini en ten oosten van Skala Sikaminias. Het strand bestaat uit een lange strook zand. Het strand van Kagia ligt in de buurt van het dorp en is daarom behoorlijk druk. Het strand heeft verschillende bomen die voor schaduw zorgen en het zand is rood gekleurd. Het bevat ook een paar kiezels in de buurt van het water. Het strand van Kagia is ongeveer 500 meter lang en ligt in een baai met aan weerszijden bergen. Het is bereikbaar per boot vanuit Molyvos.

 

Het zandstrand van Melinda ligt 40 km ten zuidwesten van Mytilini. Het is een breed strand met schoon goudkleurig zand en spiegelachtig water. Accommodaties, tavernes en cafés zijn te vinden in de nabijgelegen dorpen Paleohori en Drota, en in de stad Plomari.

 

Mytilene Beach Lesbos: Het populaire strand van Mytilene ligt vlakbij de haven. Het heeft kleine kiezels en zand en is goed uitgerust, met ligbedden en parasols. Het water is kristalhelder en ondiep. Toeristen zullen veel accommodaties vinden in de buurt van het strand en veel vistavernes om van hun maaltijd te genieten. Dit strand is gemakkelijk bereikbaar vanuit het stadscentrum van Mytilini.

 

Ammoudeli is een kiezelstrand op 300 meter van het centrale plein van Plomari en 40 km ten zuidwesten van Mytilini. Het is een van de meest pittoreske havens van Lesbos. Het is omgeven door een rotsachtig landschap met korte beplanting en hoge pijnbomen. Het strand kent geen faciliteiten. De bezoekers zijn onder de indruk van de idyllische omgeving die wordt gecreëerd door de natuurlijke schoonheid van de locatie. Er is een strandbar tegenover het strand en enkele vistavernes op korte loopafstand.

 

Skala Mistegnon is een groot en rustig strand, 17 km ten noordwesten van Mytilini, de hoofdstad van Lesbos, gelegen. De omgeving is discreet bedekt met weelderig groen, hoge pijnbomen en olijfgaarden. De wateren creëren de ideale omstandigheden om te zwemmen. Het wordt omringd door vele hotels en appartementen. Er zijn een paar restaurants en traditionele tavernes direct aan het strand met heerlijke zeevruchten en vele andere lekkernijen waar de bezoekers van kunnen genieten.

 

Geras strand Lesbos: Dit strand ligt 12 km ten westen van Mytilini, in de Golf van Geras. Het is omzoomd met pijnbomen en heeft kristalhelder water, en er zijn enkele warmwaterbronnen in de buurt. In de omgeving zijn een paar accommodaties en tavernes te vinden.

 

Mythimna strand Lesbos: Dit lange zandstrand strekt zich uit nabij het gelijknamige dorp, door de lokale bevolking ook wel Molivos genoemd, 59 km ten noordwesten van Mytilini. Fijn zand en helder water vormen dit prachtige strand. Accommodaties, tavernes en cafés zijn beschikbaar in het dorp.

 

Het strand van Kampos ligt 80 km ten noordwesten van Mytilini en dicht bij Gavathas. Het strand is lang, zanderig, goudkleurig en rustig. U dient uw eigen parasol mee te nemen, aangezien het strand geen faciliteiten heeft. Het strand is veilig voor kinderen en ideaal voor wie wil genieten van een zorgeloze en eenvoudige vakantie. Het strand ligt vrij dicht bij de luchthaven.

 

Het strand van Nifida ligt 45 km ten westen van Mytilini en is te bereiken langs de kust, in de buurt van Skala Polychnitou. Het beschikt over verschillende accommodaties en tavernes waar u smaakvolle lokale gerechten kunt proberen. Nifida heeft nog steeds zijn ongerepte kenmerken en is een geweldige plek om te ontspannen. Merk op dat het strand en de omliggende gebieden populair zijn bij vogelaars, aangezien deze specifieke omgeving verschillende zeldzame vogelsoorten herbergt.

 

Het strand van Plomari ligt 40 km ten zuiden van de stad Mytilini en is erg populair omdat Plomari een van de grootste steden van Lesbos is. De kustlijn is een strook zand en het water is ondiep en helder. Er is een haven naast het strand waar u een wandeling kunt maken en een aantal goede tavernes die heerlijke visgerechten en ouzo serveren, die al tientallen jaren in het gebied worden geproduceerd.

 

Skala Polichnitou is een pittoreske vissershaven, 42 km ten westen van Mytilini. Het heeft zich onlangs ontwikkeld tot een toeristenoord, maar het heeft een vriendelijke en familiale sfeer behouden. In de zomer bieden de stranden van Skala Polychnitou vele restaurants en traditionele tavernes met heerlijke zeevruchten van de ochtendvangst. Het gebied staat open voor diverse watersporten en strandspelletjes. De toegang tot het strand is gemakkelijk met alle vervoersmiddelen.

 

In de kantlijn van deze pagina vindt u diverse Lesbos aanbieders waar u op zoek kunt gaan naar de laatste aanbiedingen. Het maken en onderhouden van deze website kost tijd en geld, als blijk van waardering, zou u uw vakantie direct via de banner kunnen afsluiten.  U betaald dezelfde prijs en de beheerder ontvangt een kleine commissie.  Alvast bedankt en ik wens u een heerlijke vakantie op Lesbos, op één van de andere Griekse eilanden of het vasteland.