Zakynthos stranden

Het strand van Navagio of de scheepswrakbaai is het beroemdste strand van Zakynthos, gelegen aan de westkant van het Ionische eiland, dicht bij het dorp Anafotiria. Het scheepswrak is een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden in Griekenland. Het wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van Griekenland. Het heette aanvankelijk Agios Georgios maar dankt zijn nieuwe naam aan het scheepswrak van een boot die in 1983 illegale sigaretten vervoerde. Het schip spoelde aan.

Gerakas wordt beschouwd als een van de meest aantrekkelijke stranden van Zakynthos vanwege zijn turquoise wateren en unieke ongerepte kenmerken. Het ligt 18 km ten zuiden van de hoofdstad en biedt onderdak aan de met uitsterven bedreigde zeeschildpad Caretta-Caretta. Het zandstrand van Gerakas is een geliefde plek om te zwemmen en te zonnebaden. Het is eigenlijk een grote baai met kristalhelder water en goudkleurig zand. Sommige rotsformaties liggen verspreid over de kust en bieden een gevoel van bescherming en beschutting. Het strand van Gerakas is een van de mooiste voorbeelden van het betoverende landschap en de natuurlijke schoonheid die het eiland Zakynthos kenmerken. Er is gratis parkeergelegenheid voordat u het pad naar dit idyllische strand volgt.

 

Kalamaki ligt 6 km ten zuiden van de stad Zakynthos, aan het einde van de oostelijke kant van de baai van Laganas. Kalamaki is een kleine en drukke badplaats met veel gezinnen en watersportliefhebbers. Het gebied maakt deel uit van het National Marine Park en een natuurlijke voortzetting van het strand van Laganas dat al even mooi is. Kalamaki wordt gedomineerd door de indrukwekkende rotsformaties en in het midden van het zandstrand zijn enkele leuke toeristische voorzieningen. Afgezien van een café achter het strand, is het gebied aangenaam onontwikkeld met een perfect weelderig groen gebied en een charmante sfeer. Het strand ligt dicht bij de luchthaven.

 

Het strand van Agios Nikolaos ligt 32 km ten noordwesten van de stad Zakynthos en dankt zijn naam aan de kleine kapel die aan de linkerkant van het strand staat. Het is een van de levendigste en leukste stranden, breed met vele watersportactiviteiten en toeristische voorzieningen. In de buurt is een leuk restaurant en een bar. Het ontvangt voornamelijk jongeren en gezinnen. Ligbedden en parasols bezetten het grootste deel van het strand en aan de rechterkant vind je enkele rustige plekjes.

 

Het strand van Porto Zoro ligt op 17 kilometer van de hoofdstad van Zakynthos en biedt bezoekers een unieke zwemervaring in een rustige omgeving, weg van de lawaaierige drukte in het centrum van het eiland. Achter het strand zijn een paar tavernes en enkele kamers te huur.

 

Spiantza is een prachtig strand dat 16 km ten zuiden van de stad Zakynthos ligt. Het is een van de langste stranden die je op dit Ionische eiland vindt met zacht zand en kleine kiezels. Langs het strand zijn er verschillende strandbars en cafetaria's, evenals toeristische voorzieningen zoals gratis parasols en zonneterrassen voor een perfecte ontspannende dag onder de hete zon. Midden op het strand ligt een watersportcentrum met diverse activiteiten voor alle leeftijden.

 

Banana is het grootste strand van het eiland Zakynthos, gelegen op 14 km (20 min. rijden) van de stad Zakynthos. Het staat bekend om de exotische wateren die onder het zonlicht schijnen. Banana is volledig georganiseerd met parasols en zonneterrassen die te huur zijn. Er zijn een paar strandbars met koude dranken en lichte snacks. Het strand onderscheidt zich door het rotsachtige landschap en het zachte gouden zand. De toegang tot het strand is gemakkelijk en er is voldoende parkeergelegenheid. Dit is een uitstekend strand, een van de mooiste van het eiland.

Keri is een klein en rustig resort gelegen aan een prachtige baai met goudkleurig zand en turquoise glinsterende wateren, en is te vinden in het zuidelijke deel van Zakynthos. Een paar tavernes en café-bars zijn verspreid langs de baai van waaruit men kan genieten van een prachtig uitzicht over het eilandje Marathonisi. De kleine pittoreske haven van Keri biedt georganiseerde boottochten naar de fantastische Blauwe Grotten.

Tsilivi is een van de meest populaire resorts in Zakynthos, 6 km ten westen van de hoofdstad. Door de ontwikkelde toeristische infrastructuur trekt het gebied in het zomerseizoen veel bezoekers. Luxe hotels, appartementen en studio's, evenals restaurants, bars, nachtclubs, winkels en tavernes zijn beschikbaar in Tsivili voor alle smaken en budgetten. Het ontvangt voornamelijk Britse en Italiaanse toeristen.

Het hoofdstrand is vrij lang en er zijn tal van toeristische voorzieningen in het gouden zand. Het strand is hier erg druk met gezinnen en veel jonge mensen die tot in de late uurtjes in het gebied blijven. Het wordt vooral gekenmerkt door het heldere en zuivere water en de watersportfaciliteiten.

Het enorme strand van Laganas is de meest populaire en kosmopolitische badplaats van Zakynthos, 9 km ten noorden van de hoofdstad. De nederzetting ligt rond de natuurlijke baai die vol staat met ligbedden en parasols, toiletten en kantines. Er worden tal van watersportfaciliteiten aangeboden aan bezoekers, er zijn strandbars, snackbars en tavernes aan zee met uitzicht op het strand.

De hoofdweg van Laganas wordt begrensd door vele restaurants, bars en toeristische winkels en achter de weg zijn diverse luxe hotels met zwembaden en vele andere faciliteiten te vinden.

Laganas Beach wordt beschermd door de Griekse en internationale wetgeving als geboorteplaats van de bedreigde soort zeeschildpad Caretta-Caretta en maakt deel uit van het Griekse National Marine Park. Het kleine met pijnbomen begroeide eilandje Agios Sostis, gelegen tegenover het strand van Laganas, is te bereiken via een mooie houten brug.

Agios Sostis is een vrij klein en pittoresk strand, 11 km ten zuidoosten van de stad Zakynthos. Het kleine eiland Agios Sostis biedt een spectaculaire schoonheid vanwege de ongewone rotsformaties, de kleine grotten en de pijnbomen. Het prachtige strand biedt de mogelijkheid om een ​​boot te huren en langs de kustdorpen van Zakynthos te reizen. Het gebied is gezinsgericht en het is een ideale locatie voor kinderen. Agios Sostis ligt tussen de dorpen Laganas en Porto Koukla.

Het strand is de natuurlijke continuïteit van het grotere strand van Laganas. Het water is ondiep en veilig. Bovendien is het een zeer romantische plek voor stelletjes. Aan het strand zijn er veel tavernes en cafetaria's die tot in de late uurtjes open zijn. Een houten brug van Agios Sostis leidt naar een klein rotseiland tegenover de baai van Laganas. Daar vinden bezoekers een klein zandstrand om te ontspannen.

 

Alikanas heeft veel toeristische voorzieningen ontwikkeld, waaronder luxe accommodatie, restaurants, tavernes en vele watersportcentra langs het strand. De regio wordt erg populair tijdens de zomermaanden. Een beetje noordelijk vindt u de mooie badplaats Agios Nikolaos Shinari, waar veerboten naar Kefalonia en boottochten naar het strand van Navagio vertrekken.

 

Het gebied van Alykes (of Alikes) ligt 18 km ten noordwesten van de hoofdstad van Zakynthos en dankt zijn naam aan de zoutputten (Alykes in het Grieks) verborgen achter het dorp Alykes. Die zoutputten waren vroeger de belangrijkste bron van inkomsten en rijkdom van de eilandbewoners. Een prachtig zandstrand is te vinden in Alykes, dat veel bezoekers trekt vanwege het verbazingwekkende zand en kristalheldere water. De hoofdweg die door de nederzetting loopt, wordt begrensd door veel restaurants, bars en toeristische winkels.

In de omgeving zijn tal van accommodaties beschikbaar. De kustplaats Alykanas ligt op een paar kilometer van Alykes en is minder populair (en minder druk) dan Alykes. Het biedt een prachtig zandstrand dat de voortzetting is van het strand van Zante Alykes en ook kristalhelder water heeft. Het hele gebied heeft veel archeologische vindplaatsen die van groot belang en interessant zijn om te bezoeken.

Gelegen aan de oostkant van het eiland, is Amboula te vinden tussen de stranden van Tsilivi en Kato Tragaki. Dit is een klein strand dat weinig bezoekers ontvangt, maar het is deels voorzien met ligbedden en parasols. Boven het strand is er ook een taverne en een parkeerplaats. Het water van Amboula is kristalhelder, hoewel het na enkele meters behoorlijk diep wordt. De kust heeft zacht zand en de baai is omgeven door mooi groen. Dit is een mooie en rustige plek om te ontspannen tijdens uw vakantie, vooral bezocht door gezinnen met kinderen.

Het strand van Argassi ligt tegenover het toeristenoord, op slechts 5 kilometer van de hoofdstad Zakynthos. Argassi is een lang goudkleurig zandstrand dat zich over een kilometer uitstrekt en een breed scala aan watersportfaciliteiten biedt. Het resort biedt vele soorten accommodaties, tavernes, bars en winkels. Het is niet een van de beste stranden die je in Zakynthos kunt vinden, maar het heeft veel pubs en bezoekers kunnen de hele dag gemakkelijk komen en gaan.

In tegenstelling tot andere stranden in de omgeving, is de weg naar Dafni erg hobbelig en in vrij slechte staat. Het gaat ook een behoorlijk eind door en er is een scherpe afdaling tegen het einde. Onderaan vindt u het gezellige strand van Dafni. Het uitzicht vanaf hier op de kliffen is mooi en de ontwikkeling is tot een minimum beperkt. Er zijn twee niveaus naar het strand met de bovenste vol met ligstoelen. Op korte afstand ligt het eiland Pelouzo dat bijdraagt ​​aan het uitzicht op het strand.

Koukla is een van de meest pittoreske stranden van Zakynthos en biedt vele soorten faciliteiten aan de bezoekers. Het ligt 13 km ten zuidwesten van de stad Zakynthos en dicht bij Laganas. Het is omgeven door weelderig groen en biedt een spectaculaire achtergrond. Langs het strand zijn er kleurrijke parasols en ligstoelen te huur. Vanwege de korte afstand tot de stad wordt het meestal druk, maar niet zo als op andere stranden van het eiland. Het water is helder en warm. In de wijde omgeving zijn veel studio's en kamers beschikbaar. De tavernes aan het strand bieden heerlijke zeevruchten en lekkere drankjes. De toegang is gemakkelijk via de hoofdweg die u naar het strand brengt.

Ksigia is een prachtig strand 20 km ten noorden van Zakynthos. Dit is een van de meest populaire locaties van het eiland, omringd door een rotsachtig landschap met weelderig groen. Het onderscheidt zich door de unieke waterkwaliteit, het bevat o.a. zwavel, uit de naburige grotten. Door de therapeutische werking bij diverse lichaamspijnen, is Ksigia bij de lokale bevolking bekend als een natuurlijke spa.

Limnionas: het dorp Agios Leon ligt een paar kilometer van de baai en is een leuk dorp, grotendeels ongerept door het toerisme. Vanaf hier slingert de weg naar de kust en het is een aangename reis over een weg omzoomd door heide. Bij de baai is een grote parkeerplaats bo en vanaf hier voert een wandeling over een pad dat uit de rots is gehouwen.

Makris Gialos Beach ligt 30 km ten noorden van de stad Zakynthos. Het strand is in de zomer meestal niet druk, omdat het geen voorzieningen kent. Het strand van Makris Gialos heeft echter een zandstrand en kristalhelder water, ideaal om te snorkelen. Het water is behoorlijk diep, daarom moet je goed opletten tijdens het zwemmen en je gedachten bij de kinderen houden.

Planos is een van de meest populaire stranden van Zakynthos. Het is eigenlijk een voortzetting van Tsilivi, een mooie en drukke badplaats ongeveer 8 km ten noordwesten van de stad Zakynthos. Een lange weg verbindt de twee stranden van Tsilivi en Planos. Deze weg wordt omzoomd door hotels, kamers die te huur zijn, restaurants, mini-markten en diverse winkels. De regio is misschien erg druk, maar het strand is mooi en schoon, met zandstrand, parasols, ligbedden en weinig watersportcentra. Vanwege de nabijheid van de stad Zakynthos en andere populaire plaatsen op het eiland, is het een prima plek om te verblijven.

Porto Kaminia is een prachtig strand aan de zuidkant van het eiland, ongeveer 7 km van de stad Zakynthos. Gelegen in het midden tussen Argassi en Vassilikos, in de regio Xirokastello, is Porto Kaminia een rustig alternatief voor de drukke badplaatsen van Zakynthos, zoals Laganas en Tsilivi. Porto Kaminia wordt omgeven door weelderig groen en heeft kristalhelder water en een ondiepe kust, dus het is ideaal voor kinderen om te spelen en te genieten van de zee. Er zijn geen watersporten in Porto Kaminia, maar een strandbar biedt de hele dag drankjes en snacks. Er is ook een taverne met mooie tafels aan zee en een supermarkt op 700 meter afstand.

Porto Roma is een schilderachtig en klein strand in de buurt van Vasilikos, 16 km ten zuidoosten van de stad Zakynthos. Het strand is vernoemd naar de beroemde Zakynthische persoonlijkheid, Alexandros Romas. Het is begiftigd met een unieke natuurlijke schoonheid van weelderig groen en hoge pijnbomen die goede schaduw bieden aan bezoekers.

Stenitis is een prachtige fjord op 35 km ten noordwesten van de stad Zakynthos. Er zijn geen toeristische voorzieningen op dit strand, maar het heeft prachtig kristalhelder water. Stenitis is ook een aanlegplaats voor kleine vissersboten die korte dagelijkse excursies in de regio maken. Dit is ook een goede plek om te duiken. Het strand is omgeven door heuvels bedekt met weelderig groen en uitgestrekte plantages. Het is toegankelijk via een hoofdweg die door het dorp Maries loopt.