Thassos stranden

Thassos Griekenland heeft enkele van de mooiste stranden van de Griekse eilanden. Golden Beach, Makriammos en Paradise onderscheiden zich als de meest pittoreske en voorzien van de meeste faciliteiten op Thassos. Hoewel veel stranden in Thassos zijn ontwikkeld met hotels en andere toeristische voorzieningen, hebben ze hun pure omgeving niet verloren. Een ritje rond het eiland brengt u ook naar de afgelegen stranden van Thassos, ideaal om te genieten van totale privacy. Hieronder vind je een lijst met de beste stranden op het eiland Thassos.
Behalve de stranden zijn er ook veel bezienswaardigheden. Ontdek de beste dingen om te zien in Thassos.

Chrissi Ammoudia (Gouden Strand): Dit schitterende strand ligt 12 km ten westen van Limenas en ten zuiden van Makriamos Beach. Het strekt zich uit langs de kust tussen de resorts Skala Panagias en Skala Potamias. Chrissi Ammoudia (Gouden Zand) is een van de mooiste en meest populaire stranden van Thassos.

Het is lang, met goudkleurig zand en kristalhelder water, en het is omgeven door dichte vegetatie die tot aan de zee reikt. Het strand beschikt over meerdere faciliteiten en het ondiepe water is ideaal voor kinderen. De berg Ypsarion stijgt boven de baai uit en voegt nog een mooi tintje toe aan het hele landschap.

Paradise Beach: Het strand wordt beschouwd als een van de beste zwemplekken in Limenas omdat het lijkt op een tropisch paradijs. Het is gezegend met fijn wit zand en azuurblauw, ondiep helder water.

Verbazingwekkende groene bergen omringen dit paradijs. Bij winderig weer is Paradise Beach ideaal om te windsurfen. Het ligt 20 km ten zuiden van Limenas. Het strand is te bereiken via een smal pad dat door een klein bos loopt en begint bij het nabijgelegen dorp Kinira. Naturisme wordt getolereerd op de rotsen die het strand omlijsten.

Alyki Beach: Dit strand ligt 31 km ten zuiden van Limenas (aan de zuidoostkust), tegenover de populaire badplaats Alyki. Het is klein en pittoresk, gelegen in een groene baai. Het witte zand, het heldere water en de strandfaciliteiten trekken veel bezoekers. Pijnbomen, olijfbomen en oude marmergroeven omringen het strand en creëren een prachtig en uniek landschap.

Het strand van Metalia ligt aan de voet van een villa in Limenaria. Het is een fijn zandstrand dat ideaal is voor kinderen en ligt 39 km ten zuidwesten van Limenas, de hoofdstad van Thassos. Metalia heeft plooibaar zand en er is een geleidelijke en zachte afdaling in het kalme en kristalheldere water van de Egeïsche Zee, waardoor de kustlijn ondiep wordt. Er is een mooie miniatuurbaai die bereikbaar is via een kort pad. Er is geen natuurlijke schaduw op het strand, maar er zijn ligbedden onder parasols te huur. Er zijn voorzieningen om iets licht te eten en te drinken in een aangrenzende snackbar. De beroemde mijnindustrie van Thassos met zijn hoogovens, die zichtbaar zijn vanaf het strand van Metalia, zorgt voor een uniek decor. Vanwege de ondiepheid van de kust en het kristalheldere water is het strand van Metalia een erg leuke snorkelbestemming.

Giola is een rotsformatie die een natuurlijk zwembad creëert waar mensen in kunnen zwemmen. Het is een zeer populaire locatie onder instagrammers. Gialos ligt in de regio Astris. Het zwembad is omgeven door rotsen en mensen kunnen er zelfs vanaf springen.

Om bij de lagune van Giola te komen, moet je van Poto naar Astris rijden en dan 2 km over de onverharde weg. Een terreinwagen wordt aanbevolen.

Psili Ammos is een geweldig strand dat 40 km ten zuiden van Limenas, de hoofdstad van Thassos, en vlakbij het mooie dorpje Astris ligt. Het zachte witte zand past perfect bij de kleur van het kristalheldere water. De schitterende omgeving bestaat uit pijnbomen en weelderige vegetatie. De natuurlijke schoonheid trekt veel zonaanbidders die ook komen genieten van de watersporten en faciliteiten van het strand.

Aspas Beach: Dit geweldige strand ligt in de buurt van de rustige badplaats Skala Maries en 32 km van Limenas. Het is volledig niet-gecommercialiseerd, ideaal voor mensen die op zoek zijn naar rustige en authentieke plekken. Het is langwerpig en heeft fijn zand aan boord van het kristalheldere water: een puur paradijs.

Makriamos is een van de dichtstbijzijnde stranden van Limenas, de hoofdstad van Thassos, en wordt omgeven door een dicht bos en veel vegetatie. De naam Makriamos (Lang Zand) is het meest aantrekkelijke strand van het gebied, met ondiep kristalhelder water en fijn zand dat zich over een paar kilometer uitstrekt. Er worden parasols en ligbedden verhuurd, evenals watersportfaciliteiten.

Potos is een prachtige badplaats met een opmerkelijke toeristische infrastructuur. Dit is een van de meest populaire stranden van Thassos. Het lange zandstrand ligt 42 km ten zuidwesten van Limenas, de hoofdstad van het eiland. Het strand begint vanuit het centrum van het dorp, omringd door hoge pijnbomen, rotsen en uitgestrekt groen dat voldoende schaduw biedt.

Potos is uitgerust met parasols en zonneterrassen, een belangrijke reden dat het strand in de zomerperiode zo druk is. Daar hebben bezoekers de mogelijkheid om hun favoriete watersporten uit te proberen, zoals windsurfen. Potos strekt zich uit over 2 km van het ene uiteinde naar het andere, een ideale plek voor romantische strandwandelingen. Het water is kristalhelder en ondiep. Er zijn verschillende restaurants en cafetaria's in de omgeving. Zodra u Potos verlaat, kunt u net zo goed Pefkakia bezoeken, het volgende prachtige strand aan de weg.

Het prachtige strand van Pefkari ligt 40 km ten zuidwesten van Limenas, de hoofdstad van Thassos en vlakbij het dorp Potos. Het heeft watersportfaciliteiten, een paar ligbedden en parasols, fijn zand en helder water te bieden. Verse pijnbomen omringen het strand. In de omgeving zijn restaurants en levendige bars te vinden.

Skala Potamias is een prachtig en rustig toeristenoord dat de laatste jaren populair is geworden. Het ligt 10 km ten zuidwesten van Limenas, de hoofdstad van Thassos. Het lange zandstrand is goed uitgerust met parasols en ligbedden en een paar strandbars waar snacks en koude dranken worden geserveerd. Het strand is omgeven door hoge pijnbomen en een groene omgeving, wat een opmerkelijke achtergrond biedt aan de bezoekers.

De glinsterende zee biedt een magisch landschap. De lengte van het strand maakt verschillende strandspellen mogelijk, zoals tennis of volleybal. Skala Potamias is een zeer charmante plaats die zijn traditionele karakter heeft behouden ondanks de moderne toeristische voorzieningen.

Voor de toeristische badplaats Skala Rahoni, aan de noordwestkust, ligt een eindeloos strand met fijn zand, helder water en veel vegetatie. Skala Rachoni ligt 10 km ten zuidwesten van Limenas, de hoofdstad van Thassos. Andere prachtige stranden zijn te vinden in de wijdere regio.

Skala Prinos Beach: Het is het belangrijkste strand van het dorp Prinos en ligt 12 km ten zuidwesten van Limenas, de hoofdstad van Thassos. Vanuit de kleine haven van Prinos vertrekken veerboten naar Kavala. Het zandstrand wordt overschaduwd door enkele bomen en is begiftigd met smaragdgroen, ondiep water. Er zijn allerlei faciliteiten en accommodaties voor alle leeftijden.

Skala Kallirachis is een schilderachtige kustplaats, 22 km ten zuidwesten van Limenas, de hoofdstad van Thassos. Het heeft een kleine haven waar in de zomer veel vissersboten aanmeren en zorgt voor een romantische sfeer. Het strand ligt in een schitterende omgeving. Het is vrij smal en rotsachtig en heeft een exotische omgeving vol weelderig groen en uitgestrekte plantages. Meestal wordt het niet druk. Het strand is gelegen op een paar kilometer afstand van het dorp Kallirachi. In de regio zijn er  meer fantastische stranden, vistavernes, restaurants en diverse accommodaties.

Slechts een paar kilometer van het dorp Potos en 42 km ten zuiden van Limenas ligt een kleine nederzetting genaamd Astris. Het heeft een prachtig zandstrand, dat ook erg steil is en als gevolg daarvan komen er enorme golven tegen de kust aan.

Er is ook een sterke onderwaterstroming waardoor het ongeschikt is voor kinderen. Watersportliefhebbers kunnen echter volop genieten van jetskiën, maar het geluid kan hinderlijk zijn voor de natuurliefhebbers die een zekere mate van vrede en rust verwachten.

Er zijn een paar tavernes achter het strand en een op de heuveltop. Tijdens het hoogseizoen trekken toeristen massaal naar het strand.

Skala Marries is een typisch vissersdorpje 30 km ten zuidwesten van Limenas, de hoofdstad van Thassos. Het is aan zee gebouwd en is een trekpleister voor veel bezoekers. Het strand ligt op een rustige en vredige locatie, ideaal om te genieten van de natuur. Het is omgeven door rotsachtige kliffen die aan beide kanten bedekt zijn met weelderige vegetatie en exotische blauwgroene wateren. Er zijn veel hotels en visrestaurants in de buurt. Het is een van de beste plekken om te ontspannen, weg van de luidruchtige drukte.

Glykadi is een rustige en mooie plek op 2 km van Limenas, de hoofdstad van Thassos. Het is de ideale locatie als u wilt genieten van een panoramisch uitzicht op het prachtige landschap. Het gelijknamige zandstrand ligt aan de kust met parasols, zonneterrassen en een strandbar met koude dranken. Het biedt uitzicht op het eiland Thassopoula en Limenas. In de omgeving is er een breed scala aan accommodaties voor alle smaken en budgetten. In de weekenden wordt het hier drukker. Het is gemakkelijk bereikbaar vanuit het stadscentrum met regelmatig rijdende openbare bussen.

Hara Beach: Dit mooie en afgelegen strand ligt op 15 km van Limenas. Het strand is klein en rustig, zonder toeristische voorzieningen. Het water is meestal schoon en wordt beschermd tegen de harde wind. Er verschijnen alleen zachte golven op dit strand, volkomen ongevaarlijk voor de kleine kinderen. Bovendien blijft het water vele meters ondiep voordat het abrupt diep wordt. De hoge bomen en de uitgestrekte vegetatie vormen een fantastisch groen landschap dat door de jaren heen ongerept is gebleven. Vanwege de nabijheid van het stadscentrum vindt u verschillende soorten accommodatie, traditionele tavernes en restaurants.

Kalamaki is een mooi strand 36 km ten zuiden van Limenas, de hoofdstad van Thassos. Het is een rotsachtig strand met kristalhelder water en groene omgeving. Er zijn geen toeristische voorzieningen zoals parasols en zonneterrassen, aangezien de rotsachtige kust dergelijke voorzieningen niet toestaat. Het strand is bereikbaar via een onverharde weg.

Kamari Beach : Dit lange zandstrand strekt zich vele meters uit en ligt ongeveer 40 km van Limenas. Kamari is deels voorzien van parasols en zonneterrassen. Het heeft mooi schoon water om in te zwemmen en zacht zand om allerlei strandspelletjes te spelen. Het is omgeven door rotsachtige heuvels met korte beplanting. Langs het strand is er een volleybal en een tennisbaan voor sportliefhebbers. Kamari is een erg lang strand en daarom is het gemakkelijk om te genieten van zowel drukke als privéplekken. In het hoogseizoen is het er behoorlijk druk.

Koinyra is een prachtige baai 19 km ten zuidoosten van Limenas. Het strand strekt zich uit over vele meters bedekt met wit zand. Het heeft kalm en lichtgroen water, vooral ondiep voor de kleine kinderen. Er zijn rotsen in veel delen van het strand waar naturisten vroeger kwamen. Het is omgeven door weelderig groen bedekt met hoge bomen. Het strand biedt een opmerkelijk uitzicht op de groene bergen en de mooie huizen die erop zijn gebouwd. De stranden in Koinyra staan ​​bekend om het water en de fantastische omgeving.

Een adembenemend zandstrand, omzoomd met pijnbomen die veel voorkomen op het eiland Thassos, het strand van Nisteri is bedoeld voor lange wandelingen met koel blauw water dat langs je enkels kabbelt. Dit strand ligt aan de rand van de stad Thassos en is gemakkelijk te voet of met de fiets te bereiken. Met een paar eettentjes die voortreffelijk eten serveren, perfect voor de hongerige reiziger, waaronder een taverne op het strand, is het een reis die het waard is om te maken.

Bedekt met kiezels en zand, schoon en groen, dit strand is afgelegen, rustig en omzoomd met bomen die voldoende schaduw bieden. De enige geluiden die je kunt horen zijn die van de golven die aanspoelen op het strand, of gewoon de koele zeebries die er doorheen waait.

Een paar gebouwen achter het strand bieden uitzicht op de traditionele Griekse architectuur en bieden een mooi uitkijkpunt voor het uitzicht op de zee. Er zijn ook verschillende hotels en restaurants in de buurt van het strand voor diegenen die dichtbij genoeg willen blijven om meer van dit idyllische strand te verkennen.

Palio Limani Beach: Dit mooie strand ligt direct achter de oude haven van Limenas, bij de lokale bevolking bekend als Palio Limani, zeer dicht bij het stadscentrum van Limenas. Het strand is een goed alternatief om te zwemmen als je niet ver van de stad wilt komen en het meestal druk is.

Het grenst aan strandbars, cafetaria's en restaurants, dicht bij de stad. Langs het strand zijn meerdere parasols en strandstoelen in twee rijen geplaatst. De hoge pijnbomen en de uitgestrekte plantage zorgen voor goede schaduw en een exotische omgeving.

Papalimani Beach: Dit is een van de dichtstbijzijnde stranden in Limenas, op korte loopafstand van het stadscentrum. Het is een klein strand met schoon water. Papalimani is deels georganiseerd met weinig parasols en zonneterrassen. De omgeving is begroeid met uitgestrekte plantages en hoge bomen. Het biedt ook een aantal geweldige vergezichten op de groene bergen.

Het zachte zand en de blauwe zee bieden de perfecte omgeving om te zwemmen. Het strand ligt tussen de dorpen Skala Rachoni en Glyfada. Gezinnen bezoeken dit strand vaak. Laat in de middag wordt het strand verlaten en heb je de mogelijkheid om te genieten van het rustige landschap.

Skala Rossogremos Beach: Dit zandstrand ligt 43 km ten zuidwesten van Limenas, de hoofdstad van Thassos en 2 km van Potos Beach. Het is een heel mooie plek met spiegelachtig water en bomen die het ongelooflijk witte zand overschaduwen. Nog relatief onbekend voor de meeste mensen, het is de perfecte plek voor wie op zoek is naar rust en vrede. U vindt er enkele ligbedden en parasols.

Stelakis is een kiezelstrand op 38 km ten zuidwesten van Limenas. Ook de lokale Griekse keuken is hier het proberen waard. De taverna aan het strand van Stelakis serveert authentieke Griekse gerechten met een redelijk prijskaartje. Het strand krioelt over het algemeen niet van toeristen. Het is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van het schilderachtige uitzicht in een rustige omgeving. Het is ideaal voor stellen op huwelijksreis en is zeker een bezoek waard vanwege de ongrijpbare privacy die dit strand biedt.

Thymonia is een kleine agrarische plek 33 km ten zuidwesten van Limenas.

Het strand is erg populair vanwege het natuurlijke landschap en de rustige omgeving.

Thymonia is een heel interessante locatie. Een imposant monument daar wordt beschouwd als een schat van Thassos. Het is een rond kasteel dat dateert uit de archaïsche periode. Een paar kilometer verderop ligt Alyki, een toeristisch dorp dat bekend staat om de oude nederzetting en zijn zeldzame schoonheid. Thymonia is een strand zonder voorzieningen en daar geniet je van totale privacy.

Trypiti is een prachtig strand met exotische wateren en een rijk onderwaterleven. Het ligt ver weg van de belangrijkste stad, 35 km ten zuidwesten van Limenas. Het is goed uitgerust met parasols en strandstoelen. Het ligt dicht bij grote toeristische complexen die de populariteit van het strand ten goede komen. De natuurlijke schoonheid van Trypiti bestaat uit steile kliffen bedekt met dichte vegetatie en hoge bomen. Het witte zand en het blauwe water worden op unieke wijze gecombineerd om een ​​fantastische omgeving te creëren die de bezoekers boeit.

Het strand van Skala Sotiras ligt 19 km ten zuidwesten van Limenas en op 3 km van Skala Prinos. Het is een rustig strand met fijn zand en ondiep water dat zich voor de nederzetting uitstrekt.

Klisma Beach: Dit prachtige kiezelstrand ligt 22 km ten zuidwesten van Limenas vlakbij de badplaats Skala Kalirachi (aan de westkust van Thassos). Het heeft kristalhelder water en een aantal uitstekende tavernes die verse vis serveren.

Het strand van Livadi ligt direct onder het klooster Archangelou Michael. Livadi is een mooi en rustig strand 35 km ten zuiden van Limenas. Het strand van Livadi op Thassos is erg populair onder kampeerders en backpackers.