Rethymnon Kreta stranden

De prefectuur Rethymnon ligt aan de westkant van Kreta, tussen de prefecturen Chania en Heraklion. Prachtige stranden zijn te vinden langs de kusten van Rethymnon Kreta, zowel aan de noord- als de zuidkant van de prefectuur. De stranden van Rethymnon aan de noordkant zijn meer georganiseerd en populair, met hotels, restaurants, cafetaria's en watersportcentra. De meeste stranden van Rethymnon aan de zuidkant blijven onaangetast door het toerisme en ideaal voor totale privacy.

Hieronder vindt u een lijst met de beste stranden van de prefectuur Rethymnon op het eiland Kreta.

Het belangrijkste strand van Agia Galini ligt ongeveer 55 km ten zuiden van de stad Rethymnon, het is goed uitgerust met ligbedden en parasols en heeft mooi kristalhelder water. Het strand biedt allerlei strandfaciliteiten en een breed scala aan watersporten. Aan de oostkant van het strand kunnen bezoekers rustigere plekken vinden om te zwemmen en een kleine rivier die uitmondt in de zee.

Daar kan men genieten van een fris bad in de schaduw van de indrukwekkende kliffen. Andere prachtige schone stranden met ongerept water zijn te vinden na het lange zandstrand van Agia Galini, in verschillende pittoreske inhammen. In het dorp vinden bezoekers alles wat nodig is op het gebied van accommodatie en entertainment.

 

Bali is een pittoresk kustplaatsje genesteld in de bergen rond de natuurlijke baai en 32 km ten oosten van de stad Rethymnon. Kleine inhammen zijn verspreid aan de kust voor het dorp waar bezoekers kunnen zwemmen in het kristalheldere water en kunnen genieten van de vredige sfeer en de mooie faciliteiten. In het dorp en de omgeving zijn tal van tavernes, cafés en accommodaties te vinden.

 

Het strand van Preveli ligt 40 km ten zuiden van de hoofdstad en is het meest idyllische strand van Rethymnon. Preveli doet denken aan een exotische lagune. Het is een oase van palmbomen met kristalhelder groen water en fijn zacht zand. De Kourtaliotis-rivier eindigt bij dit prachtige strand en creëert een delta. Afgezien van de prachtige palmbomen, omringt weelderige vegetatie het strand en de rivier, waardoor een dromerig landschap ontstaat.

Vanwege zijn extreme schoonheid wordt het Preveli-strand helaas erg druk tijdens het hoogseizoen. Deze prachtige plek is te voet bereikbaar vanaf de parkeerplaats bij het Preveli-klooster of met vissersboten die regelmatig vertrekken vanuit Plakias en Agia Galini.

 

Panormos is een prachtig vissersdorpje 22 km ten oosten van de stad Rethymnon, aan de noordkust van Kreta. Het zandstrand kent diverse voorzieningen, kristalhelder water en een serene sfeer. Tal van tavernes en accommodaties met een prachtig uitzicht over de zee zijn beschikbaar in de wijdere regio.

 

Het strand van Plakias ligt 40 km ten zuiden van de stad Rethymnon. Het is een prachtig zandstrand met prachtig schoon water en volledig georganiseerde infrastructuur zoals ligbedden, parasols, verschillende watersporten, hotels, kamers te huur, tavernes, cafés en restaurants. In het nabijgelegen resort kunnen bezoekers alles vinden op het gebied van accommodatie en entertainment.

 

Het kleine dorpje Rodakino (perzik) ligt 43 km ten zuidwesten van de stad Rethymnon en dicht bij het dorp Plakias. Dit dorp is van groot historisch belang, aangezien belangrijke historische feiten plaatsvonden tijdens de Kretenzische revolutie. Wat betreft zijn natuurlijke schoonheid, heeft het een ongelooflijk mooi strand met zacht zand, helder water en een rustige sfeer. In de buurt van dit strand vindt u een taverne en enkele accommodaties. Ondanks dat het niet een van de meest populaire of meest bezochte plaatsen in Rethymnon is, is het zeker een mooie, rustige plek die een bezoek waard is.

 

Het strand Triopetra (=drie stenen) dankt zijn naam aan de drie imposante rotsen die in het water te vinden zijn. Het ligt 52 km ten zuiden van de stad Rethymnon en 13 km ten noorden van het dorp Akoumia.

Het strand van Triopetra is lang en zanderig. Vanwege zijn geografische ligging wordt het vaak beïnvloed door zuidelijke winden. Het blijft echter populair vanwege het kristalheldere water.

Er zijn enkele accommodaties in de buurt van dit strand en leuke tavernes met uitstekende zeevruchten. Het strand van Triopetra staat vooral bekend om het brede scala aan watersporten en om de prachtige zonsondergang die zorgt voor prachtige kleuren in de lucht.

Om naar het strand van Triopetra te gaan, moet u naar het dorp Akoumia gaan en dan een moeilijk pad nemen. Wanneer u op het punt staat het strand te bereiken, moet u ongeveer 5 minuten te voet verder.

 

Het strand van Souda Het is een geweldig zandstrand, 43 km ten zuiden van de stad Rethymnon en 3 km ten westen van het dorp Plakias. Het is een deels georganiseerde en deels rustige plek, die veel faciliteiten biedt op het gebied van accommodatie en eten, evenals zonneterrassen, parasols in sommige delen van het strand en watersporten. De wateren zijn schoon en veilig, een geweldige plek voor gezinnen. Rijd naar Plakias en volg dan een weg van 3-4 km tot aan het strand van Souda.

 

Het strand van Agios Pavlos (Sint-Paulus) ligt 58 km ten zuiden van de stad Rethymnon en 50 km van het dorp Agia Galini.

Vanwege de moeilijke toegang is het strand erg rustig met een paar zwemmers die genieten van de prachtige omgeving. Het heeft fijn grijs zand en ongerepte wateren. Sommige geïsoleerde inhammen verschijnen tussen de rotsen en dragen bij aan de ongelooflijke schoonheid en rust van de plaats.

Dit strand kent geen faciliteiten. Een dorp met dezelfde naam ligt vlakbij het strand van Agios Pavlos en heeft een aantal kamers te huur en uitstekende tavernes waar traditionele Kretenzische gerechten worden geserveerd.

 

Het strand van Platanias ligt ongeveer 4 km ten oosten van de stad Rethymnon. Het is een prachtig zandstrand, open naar het noorden. Het strand wordt beïnvloed door zomerse winden, de zogenaamde meltemia. Het strand is bereikbaar met de lokale bussen vanuit de stad Rethymnon.

Het strand van Platanias is goed georganiseerd en biedt veel accommodaties. Het strand heeft verschillende Griekse tavernes die lokaal eten, drinken en de kans bieden om te genieten aan de kust.

 

De noordkust van Rethymnon is een lange strook zand die zich ongeveer 20 km uitstrekt. Adelianos Kampos is een mooi strand dat een groot deel van de kust beslaat, ongeveer 5 km. Het staat bekend als Adele-strand en is een populaire bestemming onder gezinnen..

Het schone zand- en kiezelstrand is ideaal voor een wandeling langs de baai, waar u gemakkelijk een afgezonderd privégedeelte kunt vinden of anders kunt zitten op de stoelen en parasols die voor de tavernes en bars langs de hoofdstrook zijn opgesteld.

Het gebied in de buurt van Adelianos Kampos is een van de meest ontwikkelde toeristisch vriendelijke gebieden in Rethymnon. Terwijl de lokale bevolking ervoor zorgt dat u zich thuis voelt, kunt u een wandeling maken door het dorp dat zeer dicht bij het strand ligt. Populaire toeristenwinkels langs het strand met kleding, kunstwerken, souvenirs enz.

Er zijn veel leuke resorts en goedkopere studio's in de buurt van het strand. Het is bereikbaar met de openbare bus vanuit Rethymnon en Heraklion, op 1 km van het strand van Adele. Het dorp Platenes biedt een meer levendige ervaring met watersporten, discobars, golfparken en uitstekende tavernes.

Damnoni (zie foto) ligt 42 km ten zuiden van de stad Rethymnon, ten westen van het dorp Plakias. Het strand van Damnoni is schoon en biedt ligbedden en parasols.

Het wordt beschouwd als een van de beste stranden van Kreta. Voor degenen die van de afgelegen en niet-georganiseerde plekken houden, is de omgeving vol met verlaten baaien en inhammen met zacht zand en ongelooflijk schoon en ongerept water.

Sommige gelukkigen zullen zelfs hun eigen afgelegen paradijs kunnen vinden. Een paar tavernes en kamers, studio's of appartementen zijn beschikbaar in de buurt van het hoofdstrand.

De haven van Enetiko ligt in het noordoostelijke deel van de stad Rethymnon. De historische vuurtoren duidt het einde van de haven aan en markeert het startpunt van een lang zandstrand.

Dit zandstrand loopt vele kilometers verder naar het oosten, waar de meeste inwoners en toeristen genieten van hun duik en de verschillende accommodaties die worden aangeboden. Het deel dicht bij de stad Rethymnon ligt op loopafstand van het fort en het stadscentrum.

Dit is niet het beste strand om te zwemmen in Rethymnon, maar het is een leuk alternatief als u in de stad Rethymnon  bent voor een kort bezoek. Er zijn geen watersporten, alleen wat tavernes langs het strand.

Het strand van Geropotamos is een prachtige baai op 18 km ten oosten van de stad Rethymnon, vlak bij de nationale snelweg die naar Heraklion leidt. Het strand ligt onder de Geropotamos-brug en is gemakkelijk bereikbaar met de auto.

De wateren zijn schoon maar diep en niet zo veilig voor kinderen. De kust is meestal zanderig, maar in sommige gebieden ook kiezelstenen. In de zomer wordt het strand beïnvloed door noordelijke winden, de zogenaamde meltemia, een veel voorkomend verschijnsel, vooral tijdens de zomer in Griekenland.

Het is deels onderhouden, meestal zie je een paar parasols gemaakt van palmbomen. Er zijn een paar hotels in de buurt en steeds minder tavernes. Dit strand dankt zijn naam aan de rivier de Geropotamos, die uitmondt in deze zee.

Het strand van Missiria ligt op het eiland Kreta, ongeveer 5 km ten oosten van de stad Rethymnon, dicht bij de nationale weg die naar Heraklion leidt.

Missiria is een lang, opwindend en rustig zandstrand. Het is overzichtelijk, met ligbedden en parasols en heeft soms last van noordelijke winden, de zogenaamde meltemia. Het ligt dicht bij de luchthaven en een mooie keuze om te zwemmen en zonnebaden.

Petres Beach: dit kleine rotsachtige strand ligt 12 km ten westen van de stad Rethymnon. Het is vaak rustig omdat alleen de lokale bevolking deze ongelooflijke kristalheldere en schone wateren bezoekt. Een fantastische taverne bevindt zich in de buurt en biedt ongelooflijk verse vis en smakelijke lokale specialiteiten. Dit smaakparadijs trekt veel locals aan.

Agios Georgios is een afgelegen strand 62 km ten zuidoosten van de stad Rethymnon en dicht bij Agia Galini. Het kan met eigen vervoer of per boot worden bereikt vanuit Agia Galini.

Er zijn geen toeristische voorzieningen in Agios Georgios. Op het strand zijn geen parasols, ligbedden, vistavernes of accommodatie te vinden. Dit is slechts een afgelegen baai om van wat privacy te genieten, weg van de grote drukte.

Pigianos Kampos ligt ongeveer 8 km ten oosten van de stad Rethymnon, op weg naar Heraklion. Dit is een lang zandstrand met kristalhelder water, goed georganiseerd met parasols en ligbedden en op sommige dagen wordt het beïnvloed door de harde wind, de zogenaamde meltemia.

Een paar bomen langs de kust zorgen voor wat schaduw voor de bezoekers. Het is niet zo toeristisch ontwikkeld als andere stranden van Kreta zoals Panormos en Platanes, maar toch heeft het een aantal hotels en vistavernes.

 

Perivolia is een kustplaatsje op 2 km ten oosten van de stad Rethymnon. Perivolia is een van de mooiste stranden van de Middellandse Zee. Dit lange zandstrand is eigenlijk een natuurlijke voortzetting van het strand van Rethymnon. Het is open aan de noordkant en wordt blootgesteld aan de sterke wind die bekend staat als meltemia.  Op het strand is er volop entertainment, eten en drinken en diverse accommodaties.

In dit gebied zijn ook uitgaansgelegenheden in overvloed en u vindt er faciliteiten om te zwemmen, watersporten en zonnebaden (parasols en ligbedden). U kunt het strand bereiken vanuit Rethymnon met de taxi, openbare bus, huurauto's of motorfietsen. Een beter alternatief zou kunnen zijn om van het stadscentrum naar het strand te lopen.

Het strand van Stauromenos, de zandstrook langs de noordkust van Rethymnon, Kreta, biedt veel verschillende versies van stranden voor bezoekers. Onder hen is de rustige baai van Stavromenos, een gouden strand dat 11 km ten oosten van de stad Rethymnon ligt. Het kleine dorpje Stavromenos kan worden bereikt met de lokale bus van Rethymno naar Stavromenos, die altijd een half uur vertrekt. Een 500m lopen van het dorp brengt u naar het strand.

Er zijn parasols en ligbedden om te zonnebaden, terwijl een wandeling over de heuvelhellingen beloond wordt met een prachtig uitzicht. Een paar traditionele tavernes in de buurt van het strand serveren heerlijke Kretenzische gerechten en lokale drankjes. Het dorp Stavromenos heeft winkels langs de straat en ook minimarkten. De zeeschildpadden Carretta Carretta bezoeken het strand 's nachts van mei tot september, tijdens hun broedseizoen.

Een deel van het strand kan tijdens deze dagen worden afgeschermd en afgesloten voor bezoekers, zodat de onechte karetschildpadden in alle rust hun eieren kunnen leggen. Voor de partyhoppers biedt Platenes, in de buurt van het strand van Adele, 4 km naar het westen, watersporten, disco's en nachtbars.

 

Het eindeloze strand van de stad Rethymnon strekt zich vele kilometers uit. Het is vaak druk, vanwege de nabijheid van de stad, en volledig georganiseerd, met tal van faciliteiten, waaronder ligbedden, parasols en strandbars.

Weervlaggen informeren de zwemmers over de veiligheid van het strand, de harde wind kan behoorlijk gevaarlijk zijn voor de kinderen. Ten westen van de stad Rethymnon vinden bezoekers ook Episkopi, een goed georganiseerd zandstrand met schoon water.

In de kantlijn van deze pagina vindt u diverse Kreta aanbieders waar u op zoek kunt gaan naar de laatste aanbiedingen. Het maken en onderhouden van deze website kost tijd en geld, als blijk van waardering, zou u uw vakantie direct via de banner kunnen afsluiten.  U betaald dezelfde prijs en de beheerder ontvangt een kleine commissie.  Alvast bedankt en ik wens u een heerlijke vakantie op Kreta, op één van de andere Griekse eilanden of het vasteland.