Lipsi hoogtepunten

Lipsi is een prachtig eiland van de Dodekanesos eilandengroep, gelegen tussen Patmos en Leros. Dankzij de kleine omvang, het gebrek aan massatoerisme en de lange afstand van Athene, is Lipsi een van die Griekse eilanden die uitermate geschikt is ​​als een rustige bestemming voor een ontspannen vakantie weg van de drukte.

Lipsi Griekenland valt op door zijn ongerepte natuurlijke landschap, kristalhelder water, prachtige afgelegen stranden en relaxte sfeer. Het is een ideale vakantiebestemming voor wie op zoek is naar ontspanning en privacy! Ook als u een wildkampeerder, een naturist of een wandelaar bent, zult u hier uw paradijs vinden!

 

De stranden op Lipsi zijn de hoogtepunten van het eiland! De meeste zijn zonder voorzieningen en bieden een rauw natuurlijk landschap en een ontspannen sfeer. Ze hebben allemaal betoverend kristalhelder water, ideaal om in te zwemmen! Sommige van de stranden van Lipsi zijn te voet bereikbaar vanuit de hoofdstad via wandelpaden, terwijl andere kunnen worden bereikt met een kleine bus die rond het eiland toert.

Het eiland Lipsi heeft één grote stad, Lipsi stad, het centrum van de activiteiten van het eiland. In Lipsi stad ligt ook de belangrijkste haven van het eiland, waar dagelijks veerboten van Piraeus naar Lipsi en van andere eilanden van de Dodekanesos aankomen. In de hoofdstad vindt u de meeste hotels, restaurants, winkels en andere voorzieningen die uw verblijf zo comfortabel mogelijk maken.

Bovendien vertrekt er een openbare bus vanuit de belangrijkste stad die routes naar de stranden van Lipsi biedt. Dus Lipsi stad is in veel opzichten een van de beste plekken om te verblijven!
In de buurt van Lipsi-stad vindt u twee van de meest populaire stranden van het eiland: Lientou en Kambos, waar ook veel accommodaties zijn gevestigd. De stranden van Lipsi vallen op door hun kristalheldere water, vredige sfeer en adembenemende natuurlijke schoonheid.

De meeste zijn zonder voorzieningen, dus ze behouden hun ongerepte charme en ontspannen sfeer, en belonen de bezoekers met lange ontspannende dagen op het strand! Voor degenen die totale afzondering zoeken, is Lipsi vol met charmante afgelegen stranden, die te voet of met de bus vanuit de stad kunnen worden bereikt.

 

Lipsi, een van de meest afgelegen eilanden van de Egeïsche Zee, onderscheidt zich door de traditionele charme en de ontspannende stranden. Niet ontwikkeld in het toerisme, Lipsi is een ideale bestemming om helemaal tot rust te komen. Het enige dat u in Lipsi kunt doen, is zwemmen rond de mooie stranden, waarvan sommige naturistenstranden zijn. Afgezien van een paar stranden die dicht bij de hoofdstad liggen, zijn de rest van de stranden in Lipsi toegankelijk via een langere wandeling. Kambos, Elena, Katsadia en Hohlakoura zijn leuke plekken om te zwemmen. Een belangrijke bezienswaardigheid in Lipsi is de kerk van Panagia Harou, beschermer van het eiland.

Ontdek Makronisi, Aspronisi, Tiganakia, Marathi, Arkoi met een kleine rondvaartboot. De ervaring is onvergetelijk.

Een van de grootste kerken in Lipsi is de kerk van Agios Ioannis Theologos, gelegen op een heuvel boven de hoofdstad. Vanaf het erf van deze kerk heb je een fantastisch uitzicht over het eiland en de Egeïsche Zee.

De kapel van Agios Stathis is een kleine kapel gebouwd tussen de stranden van Hohlakoura en Tourkomnima, aan de zuidoostkant van het eiland.

De kerk van Panagia Charou (Maagd Maria des Doods) ligt in een prachtige omgeving, op weg naar het strand van Hohlakoura. Dit is een van de oudste kerken, gebouwd in 1600 door monniken van de kloosters van het eiland Patmos.

Het kerkelijk en folkloristisch museum van Lipsi is gevestigd in een klein gebouw in de buurt van de kerk van Ioannis Theologos. In hetzelfde gebouw bevindt zich ook een interessante uitleenbibliotheek.

Lipsi stad, de belangrijkste plaats van het eiland, strekt zich uit rond een veilige natuurlijke haven omringd door lage heuvels. De belangrijkste haven en het plein zijn de meest populaire plekken van Lipsi stad, waar de meeste winkels en diensten zijn geconcentreerd.

Een klein stadje met een ontspannen sfeer, hier kunt u genieten van de traditionele manier van leven, de mooie huizen en de lange wandelingen door de smalle geplaveide straatjes van het dorp. Ondanks de gebruikelijke structurele activiteiten op het eiland, is de pittoreske kleur van de nederzetting ongerept gebleven.

 Lipsi stad heeft een lange havenpromenade die 's avonds erg populair wordt. Deze promenade wordt omzoomd door vistavernes en enkele cafetaria's die de belangrijkste uitgaansgelegenheden op het eiland vormen. Er zijn geen bars of clubs in Lipsi, behalve een paar loungecafés die tot in de late uurtjes open blijven.

Lipsi stad heeft veel familiehotels en kamers te huur, tavernes, winkels, minimarkten en een medisch centrum. Het kleine museum van het eiland toont artefacten uit de 4e eeuw voor Christus tot het Helleense tijdperk.

Er is een weg over het hele eiland, maar er zijn ook veel stranden die te voet bereikbaar zijn vanuit de hoofdstad. In de zomer, en als het weer het toelaat, maken sommige boten de tocht over het eiland en stoppen ze in prachtige stranden en privébaaien. De haven van Lipsi is per veerboot verbonden met Piraeus en vele eilanden van de Dodekanesos en de oostelijke Egeïsche Zee.

 

Platis Gialos Beach Lipsi: Platis Gialos, wat betekent brede kust, ligt 6 km ten zuidwesten van de stad Lipsi. Het is een open baai die meestal wordt aangetast door de harde wind en geen faciliteiten biedt. Platis Gialos is een ideale omgeving om te genieten van rust en privacy. De zandige kust en het kristalheldere water trekken veel bezoekers. De afstand tussen de belangrijkste stad en Platis Gialos is 4 km, die met de auto of motor kan worden afgelegd. De weg is smal maar asfalt.

Kambos Beach Lipsi: Kambos is een van de langste en mooiste stranden van Lispi. Op korte afstand van de belangrijkste stad kan Kambos binnen een kwartier lopen worden bereikt. Er is ook een weg als u met de auto of motor wilt gaan. De zandige kust, het schone water en de weinige bomen die voor schaduw worden gebruikt, trekken veel bezoekers. Hoewel het strand niet is voorzien met ligbedden en parasols, zijn er in de wijdere regio maar enkele kamers te huur. Kambos ligt direct naast Lientou, een ander populair strand op Lipsi.

Katsadia Beach Lipsi: Een smal strand 3 km ten zuiden van de stad Lipsi. Katsadia is het best te omschrijven als een kleine afgelegen baai, totaal ongerept zonder ligbedden, parasols en toeristische voorzieningen. Het is gemakkelijk te voet bereikbaar of volg de weg met uw eigen voertuig. Naast Katsadia liggen een paar kleine baaien, ideale plekken voor naturisten. De groene bomen langs het strand bieden goede schaduw aan bezoekers. De kust is deels zand en deels kiezel.

Tourkomnima Beach Lipsi: Tourkomnima is een afgelegen baai op 6 km ten zuidoosten van Lipsi stad , direct naast het strand van Hohlakoura. Tourkomnima kan binnen dertig minuten lopen worden bereikt, of je komt redelijk veilig via een onverharde weg.

De kust is kiezelsteen en het water is kristalhelder. Als het winderig is, wordt het strand soms beïnvloed door de wind, omdat de baai een beetje open is. Aan de rand van het schiereiland, tegenover het strand, is een kleine kapel gebouwd bovenop de rotsen. Deze kapel is opgedragen aan Agios Stathis.

Hohlakoura Beach Lipsi: Hohlakoura is een van de grootste stranden van Lipsi, 4 km ten oosten van Lipsi stad. De natuurlijke omgeving van Hohlakoura, bedekt met witte stenen, is rotsachtig met veel groen.

Het water is kristalhelder en meestal kalm, behalve bij harde wind. Zoals de meeste stranden in Lipsi, heeft Hohlakoura geen faciliteiten zoals ligbedden en parasols. Op korte afstand van de stad, maar volledig afgelegen, biedt het strand perfecte momenten van ontspanning rond dit betoverende landschap. Boven Hohlakoura staat de kerk van Panagia Harou, de beschermer van het eiland. Elk jaar vindt op 23 augustus een religieus festival plaats.

Lientou Beach Lipsi: Lientou is het dichtstbijzijnde strand van de stad en de haven van Lipsi, bereikbaar binnen 10 minuten lopen van het stadscentrum. Omdat het het meest populaire strand van het eiland is Met schoon water en een zandstrand, biedt Lientou een leuke plek voor gezinnen.

Het is goed beschermd tegen de zomerwinden (meltemia) en biedt zo ook een veilige plek voor de kinderen. Het wordt zelden druk, maar het biedt tal van voorzieningen voor alle soorten reizigers. Het is een leuk alternatief voor een accommodatie, afgezien van Lipsi stad, als u aan zee wilt verblijven.

Elena Beach Lipsi: Dit is een afgelegen strand dat gemakkelijk te bereiken is, op maar binnen twintig minuten lopen van Lipsi stad. Zoals de meeste stranden in Lipsi, is Elena niet voorzien van  parasols en ligbedden. Het onderscheidt zich door zijn ongerepte omgeving en unieke kristalheldere wateren. Sommige faciliteiten zijn echter te vinden op de aangrenzende stranden van Kambos en Lientou. De kust in Elena is gedeeltelijk zanderig met enkele rotsen en helder water. Elena biedt totale isolatie, terwijl u achter het strand een paar baaien vindt die vaak bezocht worden door naturisten.

Papandria Beach Lipsi: Papandria is een kleine baai op 4 km ten zuiden van Lipsi stad, direct naast het strand van Katsadia. Papandria is gemakkelijk bereikbaar binnen dertig minuten lopen van de belangrijkste stad en vanaf een weg met uw privévoertuig. Het strand is afgelegen en mist faciliteiten zoals parasols en ligbedden.

De weinige bomen langs de kust zorgen voor wat schaduw en een fijne sfeer. De ideale plek om te genieten van totale rust en privacy, de kust van Papandria is voornamelijk zanderig met enkele rotsen. Het is aan te raden om je eigen spullen mee te nemen.

Lipsi is een afgelegen eiland dat bekend staat om zijn rustige sfeer en pittoreske plekjes. Op deze pagina leest u op welke manieren u deze unieke plek kunt bereiken en verkennen!

Er is een veerverbinding tussen Lipsi en Athene, aangezien er ongeveer 3 keer per week veerboten vertrekken vanuit de haven van Piraeus. De reis is echter vrij lang en duurt ongeveer 9 uur. Als u van Athene naar Lipsi reist, is het misschien handiger om naar Leros met het vliegtuig te gaan en vervolgens met de veerboot naar Lipsi te reizen.
Behalve Athene en Leros is Lipsi ook per veerboot verbonden met Rhodos, Kos, Kalymnos en andere eilanden.

Vluchten in de buurt van Lipsi
Er is geen luchthaven op het kleine eiland Lipsi. De dichtstbijzijnde bevindt zich in Leros. Leros Municipal Airport ontvangt alleen binnenlandse vluchten van Athens International Airport "Eleftherios Venizelos". De vlucht van Athene naar Leros duurt 50 minuten. Bij uw aankomst in Leros dient u een taxi te nemen van het vliegveld naar de haven en met de veerboot naar Lipsi te reizen.

 

De meest geschikte plek om te verblijven op Lipsi is Lipsi stad, de haven en het enige grotere plaats op het eiland. Leuke hotels vindt u langs de strandweg van de stad, die een goede toegang biedt tot de beperkte faciliteiten en het kleine strand naast de haven. Een andere leuke plek om te verblijven op korte loopafstand van het stadje is het strand van Lientou. Enkele hotels in Lipsi zijn ook te vinden langs andere stranden in de buurt van de hoofdstad, zoals Kambos. Al deze accommodaties vindt u op de website van Booking.com.