Fourni hoogtepunten

Fourni is een pittoresk complex van kleine Griekse eilanden ten zuiden van Samos en Ikaria, in de oostelijke Egeïsche Zee. Dankzij de afgelegen ligging en de onvergelijkbare natuurlijke schoonheid is het eiland Fourni ideaal voor alternatieve vakanties. Vooral wandelaars, wildkampeerders en naturisten zullen verliefd worden op dit eiland. Fourni Griekenland is perfect voor een vakantie in het hart van de natuur, weg van de drukte!

De belangrijkste stad van Fourni is het centrum van activiteiten van het eiland! Het strand is perfect voor een avondduik, terwijl de romantische promenade perfect is voor wandelingen bij zonsondergang.

Fourni-eiland is niet alleen een heerlijke vakantiebestemming maar ook een leuke eilandhoppende bestemming! Als je in Fourni verblijft, mis dan niet de kans om dagtochten naar het nabijgelegen Samos te maken! Er varen dagelijks boten tussen Agios Kirikos in Ikaria en Pythagorion op Samos.

Als u droomt van een ontspannende vakantie in de natuur, dan kunt u het beste terecht in Fourni!

Fourni is een klein eiland in de oostelijke Egeïsche Zee, dicht bij Ikaria en Samos. Vanwege de afgelegen ligging is het niet ontwikkeld in het toerisme en behoudt het een alternatieve, rustige bestemming. Sightseeing in Fourni is beperkt tot zwemmen voor mooie stranden, waarvan vele te voet of met een jeep te bereiken zijn.

Psili Ammos, Kassidi en Petrokopio behoren tot de beste stranden van Fourni, terwijl een boottocht naar het naburige eiland Thymena u ook naar vele naturistenstranden zal leiden.

Het eiland is bijna onaangetast door de tijd met zijn dorpjes en smalle straatjes, maar ook door de traditionele windmolens die de magische sfeer van het eiland creëren.

 

Stranden in Fourni Griekenland hebben exotisch kristalwater, zonder faciliteiten. Alleen Psili Ammos, Chrissomilia, Kamari en Kambi zijn gedeeltelijk georganiseerd, terwijl de rest van Fourni-stranden ideaal zijn om te genieten van rust en privacy. Sommige Fourni-stranden zijn te voet bereikbaar, omdat dit een geweldig eiland is om te wandelen. Hieronder vindt u een lijst met de beste stranden op het eiland Fourni.

Psili Ammos strand Fourni: Psili Ammos is het dichtstbijzijnde strand bij Fourni stad, op tien minuten lopen ten noorden van de haven. Het is een prachtig strand met kristalhelder water en zacht zand. De naam betekent eigenlijk dun zand. Langs het strand staan ​​enkele bomen die voor goede schaduw zorgen. Dit is een van de weinige georganiseerde stranden in Fourni met parasols en een strandbar die tot laat in de avond open blijft.

De hele dag door biedt de strandbar lekkere muziek en koude dranken, zoals koffie en cocktails. Het biedt een geweldige plek voor ontspanning en een kosmopolitisch gevoel. Hoewel de kust zanderig is, is de zeebodem een ​​beetje rotsachtig en kan het gevaarlijk zijn voor sommige mensen, vooral kinderen. Op de weg van het dorp Fourni naar Psili Ammos zijn maar enkele kamers te huur.

Kassidi strand Fourni: Kassidi is een van de beste stranden om te zwemmen op het eiland Fourni, 6 km ten zuidwesten van de hoofdstad. Het is omgeven door een rotsachtig landschap met dorre plantages en blauwe exotische wateren die de bezoekers boeien. De kust heeft zacht zand, maar de zeebodem is behoorlijk rotsachtig.

Het omringende landschap is volledig beschut, maar er zijn enkele kamers te huur in de wijdere regio. Het strand is beschermd tegen de harde wind, waardoor er alleen kleine golven zijn die helemaal niet gevaarlijk zijn. Kassidi kan worden bereikt via een onverharde weg en het is slechts een paar meter verwijderd van het strand van Agios Ioannis, op de meest zuidelijke plek van het eiland Fourni.

Kambi strand Fourni: Kambi is een van de mooiste en meest populaire stranden van Fourni, vanwege de nabijheid van de hoofdstad van het eiland. Gelegen op slechts 2 km ten zuidwesten van de stad Fourni, kan het Kambi-strand worden bereikt met een rondvaartboot vanuit de haven of te voet (ongeveer 20 minuten lopen van het dorp Fourni).

Dit mooie strand is niet uitgerust met toeristische voorzieningen, hoewel er in de wijdere regio enkele hotels en kamers zijn. Kambi wordt omgeven door wat groen en heeft een zandstrand met zachte kiezelstenen. Het kristalheldere water en de afgelegen sfeer creëren een ideale plek om te ontspannen. Enkele bomen langs het strand bieden de nodige schaduw op warme zomerdagen. Er is een parkeerplaats op de heuvel om uw auto of motor te parkeren. Ga dan te voet verder langs het strand. Kambi heeft ook een kleine jachthaven om vissersboten, rondvaartboten en jachten aan te meren.

Chrissomilia strand Fourni: Chrissomilia is de op een na grootste nederzetting van Fourni en ligt 15 km ten noordoosten van de hoofdstad. Het amfitheater is gebouwd op de hellingen van een heuvel en biedt een buitengewoon uitzicht op de Egeïsche Zee. De meeste gebouwen in Chrissomilia zijn bijna allemaal accommodaties die kunnen worden gehuurd en langs het strand zijn enkele tavernes aan zee te vinden.

 

Het lange zandstrand van Chrissomilia is een geweldige plek om te ontspannen, volledig afgezonderd van het dorp en de haven. Er zijn maar weinig bomen langs het strand die schaduw bieden aan bezoekers. In de buurt van Chrissomilia is er nog een prachtig strand, Agia Triada, met een paar tavernes. U kunt met de auto/motor of per rondvaartboot vanuit het dorp Fourni naar Chrissomilia gaan. Behalve tavernes en familiehotels zijn er geen andere toeristische voorzieningen.
Petrokopio strand Fourni: Op korte loopafstand van het dorp Fourni, aan de westkust van het eiland, ligt Petrokopio. Petrokopio, een van de meest intrigerende en mooiste stranden van het eiland, staat bekend om zijn transparante blauwe water en de witte kiezelstenen.

Petrokopio heeft een belangrijke geschiedenis met oude steengroeven die eeuwenlang alle steden rond de Middellandse Zee en vooral het oude Militos bevoorraadden. In feite zijn er net boven het strand enkele oude steengroeven te zien. Dit is de reden dat het strand vrij rotsachtig is en witte kiezelstenen heeft die een fascinerende tegenstelling vormen met de blauwe kleur van de Egeïsche Zee.

Het strand van Petrokopio is niet voorzien met parasols en strandstoelen, dus het heeft een unieke ongerepte schoonheid. Het is bereikbaar per motor/auto of per rondvaartboot vanuit de haven van Fourni. Petrokopio is de baai direct na Kambi en Ellidaki.

Agia Triada strand Fourni: Het strand dankt zijn naam aan de prachtige kerk van Agia Triada (Heilige Drie-eenheid) die vlakbij ligt. Agia Triada heeft kristalhelder water en ligt in de buurt van Chrissomilia, in het noordoostelijke deel van Fourni. Het is een lang zandstrand met enkele schaduwplekken onder de bomen. Ook dit strand moet het doen zonder voorzieningen, maar er is een kantine en een taverne in de buurt, waar snelle delicatessen en mezedes worden geserveerd. Het kalme en blauwe water van de zee past perfect bij de rotsachtige achtergrond en de uitgestrekte plantage. Langs het strand zijn er kleine kiezelstenen die de kust bereiken. De plaats is gemakkelijk bereikbaar via een onverharde weg of per rondvaartboot vanuit het dorp Fourni.

Bali strand Fourni: Onder het grote aantal stranden op het hoofdeiland Fourni, is er het prachtige strand van Bali, een van de beste plekken om te genieten van een verfrissende duik. Bali ligt op korte afstand van de hoofdstad en biedt een ongelooflijke locatie met directe toegang tot het rotsachtige landschap en de groene heuvels. Het water is ondiep en ideaal voor alle leeftijden.

Er zijn kleine bootjes die Bali verbinden met de hoofdstad Fourni, maar het strand is ook te voet of per motor te bereiken. De rustige sfeer is ideaal om te genieten van een dagje in de zon. Er zijn geen toeristische voorzieningen op Bali, terwijl enkele bomen langs de kust schaduw bieden aan bezoekers.

Vlihada strand Fourni: Het prachtige strand van Vlihada ligt 4 km ten zuiden van het dorp Fourni, op de meest zuidelijke plek van het eiland. Het is een prachtig strand met schoon smaragdgroen water en spectaculaire rotsachtige heuvels eromheen. Vanwege het warme en ondiepe water wordt het beschouwd als een veilige plek voor de kinderen, hoewel sommige rotsen in de zeebodem ongemakkelijk kunnen zijn.

Omdat het wordt omringd door hoge rotsen, is Vlihada beschut tegen de harde wind. In de regio zijn kleine baaien te vinden die veel worden gebruikt door naturisten. Vlihada is te bereiken via de weg of per boot vanuit de haven. Er zijn daar geen toeristische voorzieningen, zoals parasols, ligbedden, tavernes of kamers te huur.

Ellidaki strand Fourni: Elidaki is een magisch strand, relatief dicht bij de hoofdstad Fourni gelegen. Dit is het eerste strand na Kambi, een van de belangrijkste stranden op Fourni. Ellidaki heeft kristalhelder water en een zandige kust met enkele kleine, witte kiezelstenen. Het is omgeven door een ruig landschap en veel groen, zoals de meeste stranden in Fourni. Er zijn geen toeristische voorzieningen in Ellidaki, zoals ligbedden, parasols of tavernes, dus bezoekers moeten voorbereid zijn. De ongerepte schoonheid en rustige sfeer van het strand van Ellidaki geven u echter de rust die u zoekt in Fourni.

Stadsstrand Fourni: Gelegen op een paar meter van de belangrijkste haven, heeft het strand van Fourni stad echter schoon water. Het is gemakkelijk bereikbaar in een paar minuten lopen van elk deel van de stad. Het ligt ook dicht bij tavernes, hotels, winkels en alle faciliteiten van het eiland. De kust is zanderig en heeft weinig kleine kiezels. Er zijn geen parasols langs het strand, maar er zijn bomen die goede schaduw bieden op de warme zomerdagen. Vanwege de korte afstand tot het dorp is dit strand het meest bezochte strand in Fourni.

 

Hierboven een opsomming van meerdere stranden, ga zelf op ontdekking uit want er zijn er nog meer!

Het eiland is ideaal voor totale ontspanning op het strand of op het platteland. Zwemmen bij de heerlijk afgelegen stranden van Fourni is een genot. Geniet van een dag onder de hete zon en lunch 's middags in de tavernes aan zee. Geniet 's avonds van een drankje in een lounge café-bar onder de sterrenhemel.

Een andere leuke activiteit in Fourni is wandelen. Veel oude wandelpaden doorkruisen het eiland en leiden naar kleine kapelletjes, kleine nederzettingen, afgelegen stranden en heuveltoppen met een adembenemend uitzicht op de zee. Wandelen is het beste in de herfst en lente als het weer niet zo heet is.

 

Fourni is een mooi, klein eiland, dat heel dicht bij het eiland Ikaria wordt gespot. Op deze pagina leest u op welke manieren u deze unieke plek kunt bereiken en verkennen!
Veerboten vertrekken 3 keer per week vanuit de haven van Piraeus in Athene naar Fourni. De reis duurt 9 uur. Fourni is ook verbonden met Samos en Ikaria en in dit geval duurt de reis 1 uur.

Er is geen luchthaven op het eiland Fourni. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn te vinden in Samos en Ikaria. Bij aankomst op elk eiland kunt u Fourni bereiken met de veerboot.

Samos International Airport "Aristarchos" ontvangt het hele jaar door vluchten vanuit Athene, Thessaloniki, Chios, Lemnos, Mytilene en Rhodos. In de zomer ontvangt de luchthaven chartervluchten uit veel Europese landen. De vliegtijd van Athene of Thessaloniki naar Samos is ongeveer 1 uur.
De luchthaven ligt op ongeveer 4 km afstand van Pythagorion. Bij aankomst kunt u gebruik maken van het openbaar vervoer of een taxi voor een eenvoudigere en snellere transfer naar de haven.

De meest geschikte hotels in Fourni zijn te vinden in Fourni stad, de haven en het belangrijkste dorp van het eiland. Er zijn enkele mooie accommodaties langs de strandstraat van de stad, die ook op korte afstand van de beperkte toeristische voorzieningen van het eiland liggen. Er zijn ook enkele Fourni-hotels in Kambi, het strand dat het dichtst bij de hoofdstad ligt. De genoemde hotels en andere accommodaties vindt u op de website van Booking.com.