Kalymnos rotsklimmen

Kalymnos: de beste bestemming voor rotsklimmen in Griekenland
Het Griekse eiland Kalymnos wordt beschouwd als een van de beste rotsklimbestemmingen ter wereld. Het ontvangt elk jaar 10.000 klimmers die normaal ongeveer een week op het eiland doorbrengen.

Omdat rotsklimmen tijdens de koelere maanden beter wordt genoten, betekent dit ook dat Kalymnos een populaire Griekse bestemming buiten het seizoen is.

Kalymnos is een topbestemming voor fitnessliefhebbers en rotsklimfanaten.

Het eiland herbergt meer dan 3.500 klimroutes die vooraf zijn uitgerust met permanent ingeboorde bouten. Het enige dat nodig is om te beginnen met klimmen, zijn rotsschoenen, touw en quickdraws (slings met twee karabijnhaken om het touw aan de bouten te bevestigen).

Kalymnos biedt ook uitgestrekte stukken nog onontgonnen rots. Zoals experts het erover eens zijn, is het een van de veiligere vormen van klimmen, ook al is het nooit zonder enig risico - er gebeuren nog steeds ongelukken.

Dit zijn de redenen die een grote verscheidenheid aan klimmers naar Kalymnos trekken, met verschillende kenmerken in termen van leeftijd en bekwaamheid.
Plekken voor gezinnen en bergbeklimmers van alle leeftijden
Kalymnos wordt vaak gekozen door bergbeklimmers van alle leeftijden, inclusief tieners, gezinnen en oudere klimmers, omdat er veel routes zijn die in moeilijkheidsgraad variëren op het eiland.

Een van de beroemdste klimplekken van het eiland is de Grande Grotta - een enorme grot in de vorm van een dak met een bos van grote hangende stalactieten.

'S Nachts, na de hele dag de grotten van het eiland te hebben verkend, verzamelen bergbeklimmers zich meestal in de bars en tavernes van Massouri om te genieten van een ontspannend moment.

Behalve klimmen, is Kalymnos ook beroemd om zijn verleden met betrekking tot het oogsten van sponzen, een bloeiende industrie die het eiland over de hele wereld bekend heeft gemaakt.

Hoewel het een oude traditie is, vormt het nog steeds een essentieel onderdeel van de economie en de lokale identiteit.

In feite hebben immigranten uit Kalymnos de stad Tarpon Springs, FL in de VS gebouwd, waar hun nakomelingen tot op de dag van vandaag blijven duiken naar kostbare sponzen.

Pothia, de belangrijkste stad van Kalymnos
Pothia, de belangrijkste stad van het eiland, is een doolhof van felgekleurde huizen en heerlijke plekken, om te ontspannen tijdens de klimvakantie, aan de kust.

Ten zuidwesten van Pothia, op korte afstand, ligt Therma, een gebied met hete geneeskrachtige bronnen.

Deze beroemde rotsklimbestemming ontvangt het hele jaar door avonturiers, aangezien velen van hen verliefd zijn geworden op het natuurlijke landschap en erop staan ​​terug te keren naar het eiland.

Dit is ook wat er gebeurde met een zeer origineel koppel uit Luxemburg dat drie jaar geleden de meest extreme bruiloft op het Griekse eiland organiseerde.

Marc Morocutti en de acht maanden zwangere Sandy Kirtz beloofden hun eeuwige liefde terwijl ze hingen aan een van de unieke en spectaculair mooie klimplekken die uitkijken over het nabijgelegen eiland Telendos.