Kythira uniek Grieks eiland

Kythira: een betoverend Grieks eiland waar geschiedenis schoonheid ontmoet.

Kythira is een uniek Grieks eiland vol majestueuze stranden en groen bergachtig terrein, dus er is voor elk wat wils.
Kythira is een minder bekend Grieks eiland. Het eiland ligt tegenover de zuidoostelijke punt van het schiereiland Peloponnesos. Het werd bewoond in de oudheid en heeft het oudste heiligdom gewijd aan de godin Aphrodite.
In de 19e eeuw was het een handelskruispunt van verschillende beschavingen en culturen, waaronder Grieks, Venetiaans en Ottomaans.

Geschiedenis van het Griekse eiland Kythira
De Venetiaanse overheersing markeerde de cultuur en eigenaardigheid van de Kythirianen. Het droeg bij aan hun uitmuntendheid in de kunsten, politiek en commercie.

Vanwege de historische relatie tussen de Ionische eilanden en Italië, studeerden veel Kythirianen in Italiaanse steden.
Verschillende Griekse politici en vooraanstaande academici komen uit Kythira. Generaal Panos Koroneos was in het midden van de 19e eeuw minister van Oorlog; Panagiotis Tsitsilias was een parlementslid van de liberale partij; Spiridon Stais was parlementslid voor de partij van Harilaos Trikoupis en minister van Onderwijs.

Ook Grigorios Kassimatis was een vooraanstaande academicus; MP Grigorios L. Kassimatis vocht in het verzet; Giorgos Kassimatis was een van de meest vooraanstaande professoren aan de rechten school van Athene en een schrijver.
In de kunst en literatuur is Lafcadio Hearn (Koizumi Yakumo) - ook bekend om zijn wortels in Lefkada - de nationale dichter van Japan en woonde in de tweede helft van de 19e eeuw in Kythira.

De schilder Georgios Drizos, de graveur en lithograaf Vasilios Charos, de schilder en graveur Manolis Charos, de fotografen Panagiotis Fatseas en Manolis Sofios, waren allemaal kunstenaars wiens oeuvre een onschatbaar cultureel erfgoed voor het eiland vormt.

Kithiriërs in Australië
Als je Kythira bezoekt, zul je verrast zijn door het percentage Australische toeristen onder de bezoekers. De reden is dat duizenden Kythirianen naar Australië gingen in de eerste migratiegolf naar het land 'down under' in het begin van de 20e eeuw.

Er wordt geschat dat er meer dan 60.000 Grieks-Australiërs van Kythirian afkomst in Australië wonen en de Kythirische gemeenschap van Sydney is een van de oudste gemeenschappen in het land.

In het begin van de 20e eeuw konden honderden Kythirianen vanwege de kleine omvang en het bergachtige terrein geen gezin op het eiland onderhouden en grootbrengen.

Velen werden gedwongen naar Australië te migreren, omdat Amerika het migratiebeleid strenger had gemaakt. Dus in plaats daarvan vestigden Kythirianen zich in Sydney en Brisbane.

Het is dan ook logisch dat de tweede en derde generatie Grieks-Australiërs van het Kythirische afstammen om een ​​connectie te maken met hun voorouderlijke roots, terwijl ze een geweldige vakantie hebben.

Eenmaal daar, laat je betoveren door Kythira
Kythira is ideaal voor ontspanning en is geweldig voor gezinnen en natuurliefhebbers. De meer avontuurlijke types kunnen heerlijk wandelen, fietsen of spetteren in de watervallen.

Buiten de gebaande paden vanwege onregelmatige veerverbindingen en het kleine vliegveld, blijft het eiland een verborgen schat.

Wees niet verbaasd als je naar een klein strand gaat en merkt dat je het een paar uur helemaal voor jezelf kunt hebben.

In Kythira kun je verblijven in Palaiochora, Agia Pelagia, Diakofti, Livadi, Avlemonas en andere dorpen.

Tien geweldige stranden op het Griekse eiland
Kythira heeft veel geweldige stranden, typisch voor de Egeïsche Zee, met helder turquoise water en goudkleurig zand.

Kaladi ligt aan de oostkant van het eiland, vlakbij Paleopoli. Het strand heeft kiezelstenen van gemiddelde grootte, terwijl het water diep is en ideaal om te duiken.

Vroulea ligt in het zuidoosten van Kythira, in de buurt van Kalamos. Het is nogal afgelegen en heeft kiezelzand.

Kapsali ligt ook in het zuiden, maar dit is een groot strand met kiezelzand en ondiep water. Het is een druk familiestrand met ligstoelen, parasols, restaurants, snackbars en cafés.

Chalkos ligt in Kalamos en het is een strand van gemiddelde grootte met grote rotsen en kiezels. Het heeft blauwgroene wateren met prachtige reflecties. Het strand is omzoomd met ligstoelen, parasols en snackbars zoals Kapsali.

Fyri Ammos is een groot strand ook in Kalamos, met grof rood zand, het is een rotsachtig strand met diep water en een grot. U vindt er ligstoelen, parasols en een snackbar.

Fournoi is een rotsachtig strand in het noordoostelijke deel van het eiland met hetzelfde aanbod als Fyri Ammos.

Gerakari is een klein afgelegen strand in het noordwesten. Het heeft kiezelzand en biedt veel privacy zodat koppels kunnen genieten van een romantische zonsondergang.
Lorentzo in Agia Pelagia ligt in het noorden van Kythira. Het heeft grof karmozijnrood zand en staat bekend om zijn grotten.

Limni Kakias Lagadas in Agia Pelagia is een klein geïsoleerd strand met kleine kiezelstenen tussen een meer en de zee.

Fyri Ammos van Agia Pelagia ligt in het noordoosten van het eiland. Het is er erg druk met diep water, grof rood zand en kiezelstenen.

Andere natuurlijke wonderen op Kythira
Kythira is meer dan alleen op het zand liggen of zwemmen in het kristalheldere water.

Het ravijn van Mylopotamos met zijn stromende water begint in het centrum van het dorp en eindigt bij het strand van Kalami.

Omgeven door platanen en populieren, creëert het water watervallen en kleine mooie vijvers, ideaal om in te springen. Het ravijn wordt begrensd door 22 watermolens.

Het bergachtige deel van het eiland is geweldig om te fietsen, maar vereist veel inspanning en de benen van een atleet. Wandelen is ook een activiteit die wordt aangeboden voor de meer atletische types.

Er is een wilde en zeer mooie kloof die bekend staat als Kakia Lagada. Het begint in Palaiochora, een Byzantijnse citadel die vroeger Agios Dimitrios heette, en strekt zich helemaal uit tot aan de noordkust van Kythira, ten oosten van Agia Pelagia, tot Limni.

Overtuigd en wordt Kythira uw volgende bestemming, diverse leuke accommodaties vindt u hier.