Neos Marmaras Chalkidiki

Neos Marmaras is een van de meest kosmopolitische dorpen in Chalkidiki. Het is een schilderachtig gebied dat als een amfitheater op een heuvel is gebouwd en 56 km ten zuidoosten van Poligiros ligt. Het dorp werd gesticht in 1922 toen er veel immigranten uit Klein-Azië kwamen. Tegenwoordig trekt het dorp elke zomer duizenden bezoekers en zijn er allerlei faciliteiten te vinden: hotels, restaurants, vis tavernes, bars, café, watersport.

Het gebied is gezegend met enkele van de mooiste stranden van Chalkidiki. Goudkleurig zand, eucalyptusbomen en een pittoreske haven omzoomd met uitstekende vis tavernes, Neos Marmaras wordt beschouwd als een uitstekende keuze voor uw vakantie. Net buiten het dorp staat het moderne en luxueuze hotelcomplex Porto Carras, met drie hotels, een jachthaven, een openluchttheater, een golfbaan en een casino.

Op het vasteland worden citrus-, amandel- en pistachebomen gekweekt, terwijl de wijngaarden de bekende Carras-wijnen produceren. Neos Marmaras combineert zee, bergen en volledig amusement en is een geweldige plek om naartoe te gaan voor degenen die willen genieten van een dynamische en gekke vakantie.

Neos Marmaras is het grootste dorp van Sithonia met ongeveer 3000 inwoners, maar in de zomer kan het oplopen tot 20.000 als toeristen de appartementen en hotels vullen. Welkom in het "nieuwe" Marmara, het kosmopolitische centrum van Sithonia!

Helaas wordt Neos Marmaras vaak vermeden door toeristen die naar Sithonia komen. De toeristen zijn veelal in een ​​rustige accommodatie aan het strand te vinden, maar men moet Neos Marmaras niet snel afschrijven als thuisbasis. Ook al lijkt het op een stad, er is veel gelegenheid voor rust rondom Neos Marmaras.

In het gebied van Neos Marmaras zijn er maar liefst 4 geweldige en goed georganiseerde "Blauwe Vlag" -stranden. Sommigen van hen zijn zelfs te voet bereikbaar. Ten zuiden van Neos Marmaras, net voorbij het resort Porto Carras, ligt een uitgestrekt gebied met enkele van de meest afgelegen stranden van Sithonia. U hoeft niet ver buiten Neos Marmaras te gaan om dat isolement te vinden waarvoor u naar Sithonia bent gekomen.

Neos Marmaras in beweging
Neos Marmaras, het hart van Sithonia, heeft genoeg te doen, dus het is geen uitdaging om uw vakantie op te vrolijken. Het centrum zit vol met restaurants, pizzeria's, cafés en bars, en enkele van de beste tavernes met zeevruchten in Sithonia. Winkelen is zonder twijfel de beste in Sithonia, of u nu op zoek bent naar souvenirs of olijfolieproducten en kruiden, u kunt het vinden. Neos Marmaras heeft ook schijnbaar eindeloze variëteiten aan winkels die lederwaren en bont verkopen.

Het verkennen van de directe omgeving kan ook enkele geneugten onthullen. De wijnmakerij Porto Carras biedt wijnproeverijen aan. De beroemdste golfbaan met 18 holes van Griekenland ligt op slechts enkele minuten afstand. Bij de jachthaven van Porto Carras kunt u een luxe jacht charteren of een duikles volgen.

De nacht is de reden waarom u in Neos Marmaras wilt zijn en het is de beste reden om er uw thuisbasis van te maken. De stad komt tot leven met eindeloze opties aan restaurants en tavernes. Trakteer die ene speciale persoon op een gastronomisch diner met zeevruchten op slechts enkele meters van het water van de jachthaven. Als het de zonsondergang is waar u naar op zoek bent, ga dan naar het Paradisos-strand aan de noordkant van de stad en de romantiek wacht daar op u.

De avond trekt de mensen naar de vele bars langs de waterkant. De heerlijke ambiance is perfect om te genieten van een drankje bij kaarslicht, begeleid door de twinkelende lichtjes van Neos Marmaras als duizend sterren boven het kabbelende water. Omdat u hier verblijft is er geen haast, de nacht is nog jong, nog een dansje en een ontspannen wandeling naar de kamer waar u zo in uw comfortabele bed valt.