Embonas Rhodos

Embonas op Rhodos, Dodekanesos: dit pittoreske dorpje is het hoogst gelegen dorp van Rhodos, ten zuiden van de hoofdstad van het eiland, op een hoogte van 850 meter. De hoge ligging van het dorp heeft het nagenoeg onaangetast gehouden door toerisme en volledig ongerept; sommige van de inwoners dragen nog steeds klederdracht en houden allemaal de plaatselijke gebruiken en tradities in ere en gaan van generatie op generatie over.

Embonas (ook: Emponas of Embona) is het belangrijkste druiven producerende dorp op Rhodos. Kom rond de oogsttijd en u zult zien dat de straten vol manden zijn en de binnenplaatsen met rozijnen die van de zon genieten.

Embonas heeeft misschien geen pittoreske architectonische kenmerken. Het is echter een van de meest populaire suggesties voor een reis naar het binnenland van Rhodos die folklore, een levendige sfeer en lekker eten combineert.

Embonas is het hele jaar door een dorp vol leven met verschillende tavernes die hun gasten met plezier bedienen, die van over het hele eiland komen om het heerlijke lokale vlees te proeven. Zoals hierboven reeds genoemd is de druiventeelt erg belangrijk en produceert Embonas enkele van de beste wijnen van het eiland.

Zoals gezegd biedt het dorp Embonas een overvloed aan folklore. Probeer eens door de kleine straatjes te dwalen, bekijk de kleurrijke tapijten en bezoek het volksmuseum en het kunstmuseum.

Ga ten slotte naar de plaatselijke tavernes. Als u besluit om hier te eten (wat we niet genoeg kunnen aanbevelen - het eten is hier absoluut heerlijk!), Probeer dan een van de lokale "chima" (niet gebotteld) zoete wijnen die worden aangeboden.

Als u toevallig op bezoek komt in het hoogseizoen, komt u waarschijnlijk ook een dansgroep tegen die gekleed is in traditionele kleding. Het dorpsplein is het belangrijkste centrum van het leven met prachtige kleine winkeltjes die handwerk verkopen dat door de lokale bevolking is gemaakt. Naast wijn produceert Embonas ook uitstekende olijfolie en honing.

Als u Emery bezoekt, de grootste wijnmakerij in het dorp Embonas, neem dan deel aan een van de rondleidingen en doe mee aan een geweldige wijnproeverij.

Er zijn ook drie meer traditionele wijnmakerijen die worden gerund door kleine lokale producenten, namelijk Kounakis, Alexandris en Merkouris, waar u de lokale variëteiten kunt proeven, evenals "súma" (een lokale sterke drank).

Heel dicht bij Embonas kunt u het natuurlijke cipressenbos bezoeken, een natuurmonument, aangezien het bos meer dan 1,35 km² beslaat, terwijl u 7 km ten zuiden van het dorp het klooster van Artamitis ontdekt.