Siana Rhodos

Siana op Rhodos, Dodekanesos: Siana is een prachtige bergnederzetting 65 km ten zuiden van Rhodos-stad. Het is amfitheatrisch gebouwd op de hellingen van de berg Akramitis, de op een na hoogste berg van het eiland, en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende gebieden. De lokale bevolking heeft de traditionele gebruiken weten te behouden.

Het dorp is bekend om de lokale producten zoals honing die wordt geserveerd op ijs of yoghurt in combinatie met fruit en noten. Hun lokale wijn staat bekend om zijn sterke smaak en je kunt hem alleen in de traditionele cafés van het dorp vinden, samen met enkele lokale lekkernijen.

Een van de twee kerken van Siana is Sint Panteleimon, een 19e-eeuws gebouw dat het centrum van het dorp domineert. De straten van het dorp staan ​​vol met toeristische winkeltjes waar de bezoeker een overvloed aan lokale producten kan vinden, van kleding tot sieraden en tapijten tot wijn en desserts.
Siana (Sianna) is ook bekend om zijn uitstekende geproduceerde wijnen en de heerlijke 'Souma'. Souma is bijvoorbeeld de Raki van Rhodos.

Elke zomer worden er in het dorp veel festiviteiten gehouden die worden bijgewoond door de duizenden bezoekers die hier komen.