Macherado Zakynthos

Het dorp Macherado is het op een na grootste dorp van Zakynthos met een bevolking van ongeveer 1.000 inwoners van wie de meesten werkzaam zijn in tuinbouw en landbouw. Het prachtige bergachtige dorp ligt 10 km ten zuiden van de stad Zakynthos.

Zoals hierboven reeds genoemd is Macherado op een na grootste dorp in het binnenland na Katastari. Het is een vruchtbare plek waar wel wat druiven worden verbouwd, maar niet op de grote schaal van vroeger. De telers oogsten hun productie op verschillende tijdstippen gedurende het jaar.

Bij Macherado kan de bezoeker de gerestaureerde 14e-eeuwse kerk van de Ipapanti zien, waarvan de campanile de hoogste in Zakynthos is. De belangrijkste attractie van Macherado is echter de kerk van Agia Mavra. Dit is een basiliek met één gangpad en een uitzonderlijk rijke interieurdecoratie, een indrukwekkend uit hout gesneden scherm met een gouden fineer en natuurlijk het icoon van Agia Mavra, verzwaard met de votief offers van de gelovigen. De melodieuze klokken van de Agia Mavra-kerk zijn overal op het eiland Zakynthos te horen. Dit anker van de lokale cultuur werd in 2006 verwoest door een brand en is onlangs in zijn oorspronkelijke Venetiaanse glorie hersteld.

Het klooster van Eleftherotria is ook zeker een bezoekje waard.

Macherado is een ongerept gehucht vol authentieke Griekse traditie en natuurlijke schoonheid, te midden van de weelderige vegetatie.

Als u in Macherado wilt verblijven, dan zijn er een handvol hotels in de omgeving. U hebt ook een kleine keuze aan restaurants, maar verwacht niet veel anders op het gebied van toeristische voorzieningen.