Messini de parel van Peloponnesos

Volg ons op een reis naar Messini, een provincie in het zuidwesten van Peloponnesos! Verken de ongerepte stranden en duik in de enorme geschiedenis.

Messini ligt in het zuidwestelijke deel van Peloponnesos. Met talloze betoverende stranden en historische bezienswaardigheden is het een ideale bestemming, niet alleen voor natuurliefhebbers, maar ook voor diegenen die de talrijke archeologische vindplaatsen en kastelen willen verkennen. Dit zijn de plekken die u volgens ons niet mag missen tijdens uw reis naar Messini!

Ontdek Pylos en zijn kastelen

De regio Pylos, ook bekend als Navarino, is een gebied van hoge natuurlijke en archeologische betekenis. Het oude Pylos was het vaderland van de mythische koning Nestor. Hij was een van de legendarische Argonauten en hij slaagde erin de macht van koning Neleus te grijpen met de hulp van de halfgod Hercules. Nestor komt voor in een reeks oude Griekse mythen, zoals die van Centauromachy of de jacht op het Calydonische everzwijn. Mis de kans niet om het Myceense paleis van Nestor te bezoeken, genoemd in de Odyssee van Homerus, op ongeveer 9 km afstand van de moderne stad Pylos.

Vanwege de strategische ligging was Pylos altijd een plaats van voortdurende strijd. Het was een site van het grootste belang voor de Byzantijnen, de Venetianen, de Genianen en de Ottomanen, een feit dat het bestaan ​​van talrijke kastelen in het gebied rechtvaardigt.

Vergeet niet om Palaiokastro te bezoeken, gebouwd in de 13e eeuw door kruisvaarders of Niokastro, een van de meest indrukwekkende en best bewaarde kastelen van Griekenland. Gelegen op de top van de heuvel van het huidige Pylos, werd het in de 16e eeuw door de Ottomanen gebouwd om de zuidelijke ingang van de baai van Navarino te beschermen. Grijp bovendien de kans om de kleine, gotische kerk in het kasteel te bezoeken!

Ontdek het strand van Voidokilia Een betoverend natuurlijk herkenningspunt en een door Natura 2000 beschermd natuurpark, het strand van Voidokilia, letterlijk vertaald naar 'de buik van de os', is een bezienswaardigheid die u niet mag missen! Het wordt verondersteld de plaats te zijn waar volgens Homerus, Telemachus, de zoon van Odysseus, zeilde om Nestor en Menelaüs te ontmoeten.

Duik in het kristalheldere water van de Ionische Zee en ontspan op het witte zandstrand! Als u avontuurlijk genoeg bent, maak dan een wandeling naar de grot van Nestor, gelegen aan de voet van Palaiokastro of naar de Myceense tombe van Thrasymedes, zoon van Nestor, op de noordelijke heuvel van het strand van Voidokilia. Vergeet niet het kleine, prachtig afgelegen strand van Glossa te bezoeken, een favoriete plek voor naturisten.

Bezoek de prachtige tempel van Apollo Epikourios

Deze Dorische tempel ligt op het westelijke puntje van de Peloponnesos, op ongeveer 1 ½ uur rijden met de auto van de stad Kalamata. Gebouwd in het midden van de 5e eeuw voor Christus door de grote architect Ictinos (een van de architecten van het Parthenon), was het opgedragen aan Apollo Epikourios (wat Apollo, de Helper betekent). Beroemd om zijn schoonheid, zelfs in de oudheid, was Pausanias getuige van de tempel en durfde het alleen te vergelijken met die van Athena Alea in Tegea. Vanwege zijn afgelegen ligging is de tempel van Apollo Epikourios door de eeuwen heen geplunderd en verwoest, om pas in de 18e eeuw door Europese reizigers te worden herontdekt. In 1812 bezochten twee archeologen Charles R. Cockerell en Carl H. von Hallerstein de tempel en stuurden de meeste van zijn sculpturen en belangrijke architectonische onderdelen. Het grootste gedeelte wordt momenteel tentoongesteld in het Brits Museum in Londen.

Ontdek de watervallen van Neda

Op zo'n 40 minuten van de tempel van Apollo liggen de Neda-watervallen, een uniek natuurpark van ongeëvenaarde schoonheid. Ze zijn toegankelijk via paden die de dichtbeboste kloof van Neda doorkruisen en bieden een geweldige kans voor wandelliefhebbers. Als beloning bewondert u het majestueuze landschap en zwemt u in de natuurlijke poelen van de watervallen van de rivier de Neda, genoemd naar een van de nimfen die Zeus hebben grootgebracht.

Een expeditie die niet voor angsthazen is, bereidt u van tevoren voor op een veeleisende fysieke activiteit en vraag de lokale bevolking naar de startpunten van de paden.

Ontdek Ancient Messene

De archeologische vindplaats van het oude Messini is een van de meest indrukwekkende in Griekenland, bekroond met de Europa Nostra Award in 2011. Opnieuw opgericht door de Thebaanse generaal en staatsman Epaminondas in de 4e eeuw voor Christus, de stadstaat Messini, hoewel altijd bedreigd door machtig Sparta, werd het uiteindelijk een prominente macht van het oude Peloponnesos.

Bezoek Asclepeion, het graf van Aristomenes, het Odeon en het indrukwekkende stadion van de stad, of loop naast de oude muren en de nog steeds staande wachttorens!

Bezoek het kasteel van Methoni

Het kasteel van Methoni bevindt zich op de Sint-Nicolaaskaap in het zuidwesten van Griekenland. Oorspronkelijk gebouwd door kruisvaarders, was Methoni een belangrijk handelspunt tijdens de reis van pelgrims naar de Heilige Landen. Het dateert uit de periode van de Venetiaanse overheersing (13-15e eeuw) en de enige verbinding met het vasteland is via een zwaar versterkte boogbrug. Op het meest zuidelijke punt oversteekt een achthoekige toren die ooit als gevangenis werd gebruik, bekend als Bourtzi ,de zeegang, het kasteel was daardoor bijna onneembaar.

Dwaal rond de middeleeuwse ruïnes en ontspan na uw wandeling op het prachtige strand van Methoni direct naast het monument.

Vaar naar het eiland Sapientza

Sapientza, een van de twee eilanden van Messenian Oinousses in het zuidelijkste puntje van de Peloponnesos, is een verborgen paradijs! Met slechts twee inwoners is het eiland een beschermd natuurpark, vol dichte bossen en dieren in het wild, zoals de inheemse Kretenzische geit, bekend als kri-kri. Aan de zuidkust van Sapientza ligt het diepste punt van de Middellandse Zee, bekend als Calypso diepte met een maximale diepte van 5.267 meter. Op het eiland kunt u een prachtige vuurtoren zien, gebouwd in opdracht van koningin Victoria van Groot-Brittannië, om de zeegang te bewaken dichtbij een klein hartvormig eiland. Er is slechts één beschikbaar strand op Sapientza, Ammos, in het noordelijke deel van het eiland dat bereikbaar is met kleine boten die vanaf het vasteland varen.

Messini, met zijn middeleeuwse kastelen en enorme geschiedenis, is een van de mooiste bestemmingen in Peloponnesos! Via deze link kunt u snel op zoek naar een leuke accommodatie.