Lesbos hoogtepunten

Lesbos ook wel Lesvos het op twee na grootste eiland van Griekenland heeft veel authenticiteit weten te behouden in vergelijking met veel andere Griekse eilanden. Zeker wanneer u onder een schaduwrijke plataan zit in een van de traditionele dorpen en een Griekse koffie drinkt met de lokale bevolking, voelt u de magie van Lesbos.

Het eiland en zijn bewoners hebben de afgelopen jaren veel moeten doormaken, omdat ze door de vluchtelingencrisis onder de aandacht van het publiek kwamen. De inwoners op Lesbos zijn niet boos op de vluchtelingen, maar wel op de regering. Er is nog steeds geen Europese oplossing, noch voor Lesbos, noch voor Griekenland.

Uit persoonlijke ervaring kunnen we zeggen dat u als toerist hier niets van merkt en dat er geen “restricties” zijn met betrekking tot dit onderwerp voor een vakantie op het eiland. Integendeel, we voelden ons altijd veilig en comfortabel op het eiland.

Lesbos kalmeert de geest op zijn geheel eigen manier, een plek om te ontspannen en uw batterijen op te laden. Hier kunt u ontsnappen aan het dagelijkse leven, het oorspronkelijke Griekenland ervaren en nieuwe vrienden maken. Het karakter van een eiland wordt uiteindelijk altijd gevormd door de mensen.

De bewoners van Lesbos zijn een lief volk, sterke persoonlijkheden die, ondanks vele uitdagingen in het verleden, de hoop nooit opgeven.

Zij lieten ons met veel passie en trots hun prachtige eiland zien en droegen bij aan het feit dat we een onvergetelijk verblijf hebben gehad en dat we zeker nog eens terug zullen komen.

Wat we op Lesbos hebben ontdekt, vertellen we u in onze 10 hoogtepunten van het eiland. Beleef een droomvakantie in Griekenland op het eiland Lesbos!

Mytilini en omgeving
De levendige hoofdstad van het eiland is het economische en culturele centrum van Lesbos. Mytilini met zijn 30.000 inwoners heeft zijn eigen charme en betovert vooral degenen die langer dan een middag blijven.

Wanneer u met de veerboot aankomt, valt de stad met zijn pastelkleurige huizen meteen op. Prachtige villa's en herenhuizen worden aangevuld door moderne architectuur.

Neem de tijd om de levendige stad te voet te verkennen. Langs de boulevard hebt u een geweldig panorama, altijd op de achtergrond de prachtige kerk van Agios Therapon. Vooral 's avonds, wanneer de hele stad verlicht is, is de sfeer magisch en kunt u een foto maken van Mytilini bij de pier.

In de kroegbuurt van de stad kunt je terecht in een van de gezellige cafés, zoals de Mousiko Kafeneio, voordat u de drukte van de Ermoustraat betreedt.

In de ochtend verandert de winkelstraat in een marktplein, het is er luidruchtig, hectisch en bruisend. Allerlei geuren stromen overal vandaan. Vissers maken reclame voor hun vangst, fruit en groenten, lederwaren en delicatessen worden verkocht. Een authentieke sfeer van een klein Grieks stadje die u moet ervaren.

Aan de achterkant van de Ermoustraat komt u in de voormalige Turkse wijk. Getuigen uit het verleden zijn onder meer een oude hamam en de Yeni Cami-moskee. Een machtig fort troont op het voorgebergte van het schiereiland boven de stad.

Het Kastro van Mytilini dateert uit de Byzantijnse tijd en diende voornamelijk als verdedigingssysteem. Tegenwoordig zijn er alleen nog ruïnes van het kasteelcomplex, maar het uitzicht vanaf de vestingmuren over de stad en de zee is een bezoek waard.

Openingstijden: dagelijks 8.00 - 15.00 uur, maandag gesloten | Toegang: € 2,-

Baaien in het zuiden van Mytilini
Er zijn geen bijzonder aantrekkelijke stranden in de hoofdstad. Het loont daarom de moeite om een ​​omweg naar het zuiden te maken. Het Agios Ermogenis strand ligt in het uiterste zuidwesten en is schilderachtig ingebed in een turkooisblauwe baai. Het fijne zandstrand loopt vrij langzaam af en is daarom ook ideaal voor kinderen.

Boven de baai staat een mooie witte kapel die het strand zijn naam geeft. Er is een taverne op het terrein die koele drankjes en snacks, parasols en strandstoelen biedt. In de zomer en in het weekend is het Agios Ermogenis strand erg populair bij de lokale bevolking.

Het Romeinse aquaduct bij Moria
Dit indrukwekkende bouwwerk bevindt zich ongeveer zeven kilometer ten noorden van Mytilini, nabij het kleine dorpje Moria. Het Romeinse aquaduct is 170 meter lang en beslaat een hele vallei. Het is nog vrij goed bewaard gebleven en heeft drie verdiepingen.

Mijn favoriete reisgids biedt een inspirerende beschrijving van alle • bezienswaardigheden • Tips voor horeca onderweg en mooie stranden • Veel aandacht voor natuur, cultuur en geschiedenis • Suggesties voor wandelingen. 

Middeleeuwse steden in het noorden
Molyvos (ook wel Mithymna) is het beeldschone dorp van het eiland en terecht de toeristische trekpleister van Lesbos. De middeleeuwse stad troont op een heuvel met uitzicht op zee. Op de top hierboven is de machtige Kastro van Molyvos.

De geplaveide straten zijn als een klein labyrint en u verdwaalt graag, want u ontdekt op elke hoek een nieuw fotomotief. Een bijzonder hoogtepunt wacht op u in Molyvos in april en mei, wanneer de paarse  Wisteria (blauweregen) bloeit, die als een dak de smalle straatjes van de stad overspant.

Tour door het magische Molyvos
U parkeert uw auto aan de rand van de stadsmuur en slentert door de steegjes naar het fort. Onderweg passeert u talloze tavernes en cafés, sommige met een prachtig uitzicht op zee. Sommige zijn gehuisvest in oude Ottomaanse herenhuizen, waarvan de balkons uitnodigen om te blijven hangen.

U kunt op elke hoek zien dat Molyvos zich heeft aangepast aan toeristen. Er zijn talloze souvenirwinkels en toeristenwinkeltjes, maar tussendoor zijn er ook leuke boetiekjes met handgemaakte sieraden.

Het Kastro van Molyvos dateert uit de Byzantijnse tijd en diende, net als zijn tegenhanger in Mytilini, voornamelijk ter verdediging. De componenten van het complex werden in de loop der jaren uitgebreid door de Genuezen en Turken. Tegenwoordig zijn alleen ruïnes en een klein museum te bezoeken, maar het uitzicht op de daken van Molyvos en de Egeïsche Zee is geweldig.

Aan de achterkant van Molyvos ligt de kleine haven van de stad (Limanaki). Een mooie promenade met prachtige herenhuizen leidt u naar dit juweeltje. De Limanaki is een ansichtkaartmotief van Molyvos.

Op de pier varen vissersboten, verse octopus droogt op linnen, de tavernes wachten op gasten die plaatsnemen op hun kleurrijke rieten stoelen. Bijna een kitscherige Griekse idylle, maar wel een die met veel plezier wordt herinnerd.

De rots van Petra
Ook de naburige stad Petra lijkt stevig in handen van vakantiegangers te zijn. Overdag wordt het grijze zandstrand goed bezocht, 's avonds vullen de strand tavernes zich. De smalle straatjes van de kustplaats konden daarentegen hun authenticiteit behouden.

Opvallend is de rots van Petra midden in het dorp. De Panagia Glykofilousa-kerk troont op de top. De korte klim is de moeite waard, want het uitzicht op Petra vanaf hier is prachtig.

Neem dan de tijd om door de mooie steegjes te slenteren.
Absoluut een hoogtepunt van Petra is de fantastische zonsondergang, die u het beste kunt genieten in een van de vele tavernes aan de kust.

Omweg naar Skala Sikamineas
Tijdens uw vakantie op Lesbos mag u het kleine vissersdorpje in het noordoosten van het eiland niet missen. Het herkenningspunt van de plaats is de witte kapel Panagia Gorgona, die op een rots in de zee troont.

Ernaast is een kleine pier met vissersboten. Neem plaats in een van de mooie cafés, drink een koele Freddo-cappuccino en laat uw gedachten afdwalen. Skala Sikaminea is een idyllische plek op het eiland en zeker een Lesbos hoogtepunt voor ons!

Misschien zult u tijdens uw verblijf op Lesbos opmerken dat sommige havensteden het voorvoegsel "Skala" hebben. In het verleden vestigden mensen zich liever in de bergen om zichzelf tegen piraten te beschermen. Toen de piraterij ophield, bouwden rijke dorpelingen een tweede huis aan de kust.

Hieruit ontstonden hele dorpen en men gebruikte simpelweg de naam van het bergdorp en zette er "Skala" voor om het te onderscheiden, wat zoiets als "aanlegsteiger" betekent in het Grieks.

Bedevaartsoord en pottenbakkersdorp Mantamados
Voor religieuze pelgrims en liefhebbers van aardewerk is het na een bezoek aan Skala Sikaminea de moeite waard om een ​​zuidelijke omweg te maken naar het bergdorp Mantamados. Kort voor het dorp vertakt een weg zich naar een van de belangrijkste pelgrimsoorden op Lesbos. De Taxiarches kerk is een populair bedevaartsoord vanwege het wonderbaarlijke icoon van de aartsengel Michaël.
Mantamados zelf is een traditioneel bergdorp, slechts enkele toeristen verdwalen hier. De plaats is vooral bekend om zijn handgemaakte keramiek en aardewerk, die u hier in een grote verscheidenheid aan vormen en kleuren kunt kopen.

Bezienswaardigheden rondom Kalloni
Kalloni zelf is meestal slechts een doorvoerpunt en heeft nauwelijks toeristische betekenis. Toch zijn er in de omgeving enkele hoogtepunten te ontdekken. De zout lagunes in het oosten zijn altijd een uitstapje waard. Zwermen flamingo's leven hier bijna het hele jaar door. Aan de randen van de zoutmeren staan ​​uitkijktorens, waarin u soms zelfs de roze vogels van dichtbij kunt bekijken.

De tegenhanger van Kalloni aan de kust is de haven van Skala Kalloni. Dit is een ideaal startpunt om het centrum van Lesbos te verkennen. In het noordwesten is een omweg naar het dorp Agia Paraskevi de moeite waard. Het toerisme speelt geen rol in het welvarende dorp, dus u vindt hier vooral het authentieke dorpsleven. Neem een ​​pauze in een van de vele tavernes, waar meestal nog traditionele Griekse gerechten worden geserveerd in een rustieke sfeer.

Slechts vier kilometer ten noorden van Agia Paraskevi komt u bij de Kremasti brug. De oude stenen brug is ingebed in een schilderachtig landschap. De rivier voert bijna het hele jaar door water en zorgt zo voor weelderige vegetatie op de oevers. De brug doet meer denken aan het Griekse vasteland Zagori en biedt een geweldige fotomoment.

Het Moni Limonos klooster
Het kloostercomplex Moni Limonos ligt vijf kilometer ten noordwesten van Kalloni. Vooral 's ochtends schijnt de zon de vallei in en doet een veelvoud aan kleine kerkkoepels tevoorschijn komen. Het landschap is indrukwekkend door de talloze kapellen.

U kunt ook het interieur van het klooster bezoeken. Er is onder meer een oude kloosterkerk waar alleen mannen binnen mogen, een olijvenwinkel, een monnikskluis en nog een kapel. Ook pauwen voelen zich thuis op de boerderij en pronken met hun verenkleed.

Ontspan in Skala Kalloni
Als u een ontspannende dag op het strand wilt hebben, raden we de plaats Skala Kalloni aan. Het kleine kustplaatsje Kalloni biedt voldoende tavernes en cafés direct aan het strand. De wateren van de Golf van Kalloni zijn meestal iets warmer dan de open zee.

Het strand heeft fijn kiezelzand en de toegang tot de zee is erg ondiep. U kunt de dag heerlijk afsluiten in een van de gezellige strandtentjes.

Het versteende woud op Lesbos
In het westen van het eiland staat een uniek natuurmonument van Lesbos. Meer dan 20 miljoen jaar geleden werd hier een versteend bos gevormd, begraven onder vulkanische as en lava. De fossiele vondsten van het versteende woud zijn de afgelopen jaren stukje bij beetje aan het licht gebracht.

In en rond het dorp Sigri kunt u versteende boomstammen, wortels en bladeren in verschillende maten en kleuren bewonderen. Ze geven een indicatie dat dit gebied miljoenen jaren geleden dichtbebost was. Naast het Petrified Forest in Californië is het Petrified Forest op Lesbos een van de grootste ter wereld.

Het Sigri natuurmuseum
Een bezoek aan het natuurhistorisch museum in Sigri is erg de moeite waard. Het biedt niet alleen gedetailleerde informatie over de vorming van deze fossiele bomen en het proces van verstening, maar biedt ook uitgebreide informatie over geologische kenmerken en vulkanische activiteit in de hele Egeïsche Zee.

In de open ruimte van het museum zijn er onder andere indrukwekkende versteende wortelstelsels te zien. Ongeveer 800 meter ten zuiden van Sigri ligt het versteende woud van Plaka. Hier vindt u de grootste rechtopstaande versteende boomstam ter wereld met een omtrek van 13,70 meter. Het Bali Alonia Park in het noorden van het dorp met een machtige versteende stam van een sequoia was helaas gesloten voor ons bezoek in juni 2019.

Sigri zelf is een slaperig vissersdorp. Het bijbehorende fort blijft tot nader order gesloten vanwege instortingsgevaar. Direct aan zee zijn een paar tavernes, die voornamelijk verse vis aanbieden. Achter de plaats is er een mooi stuk strand. Het water is hier erg helder en het zandstrand loopt langzaam af in zee.

Voor Sigri ligt het eiland Nissiopi. Ook hier liggen op de oevers resten van fossielen. Met een boot met glazen bodem kunt u oversteken naar het eiland en tegelijkertijd andere fossiele vondsten onder water bewonderen.

Bali-gevoel in Skala Eresou
Het kustplaatsje Skala Eresou in het uiterste westen van Lesbos was een echt hoogtepunt voor ons en mag niet ontbreken bij het verkennen van het eiland. Op het eerste gezicht lijkt de plaats nogal onspectaculair. Skala Eresou is in principe een puur vakantieoord met pensions en hotels en een lang donker zandstrand, waar ook naakt baden wordt getolereerd. Om de bijzondere sfeer van deze plek te ervaren, moet u hier minimaal één nacht plannen.

In de met graffiti opgesmukte steegjes is het overdag vrij rustig. Langs de promenade staan ​​mooie bars en restaurants. Ze waren iets hoger gebouwd op houten planken boven de zee. Begin de dag in een van de gezellige cafés met uitzicht op de diepblauwe Egeïsche Zee.

Het is waarschijnlijk de mix van mensen die de plek zo aantrekkelijk maakt. Naast individualisten, backpackers, gezinnen, gepensioneerden, drop-outs en liefhebbende vrouwen, zitten digitale nomaden samen met hun laptops in het café. Iedereen is hier welkom en niemand is een vreemde. Skala Eresou is een plek, waar u zich goed voelt, een plek waar u graag naar terugkeert.

'S Avonds gaat de zon onder achter de lange baai en komt Skala Eresou tot leven. Kom nu in ieder geval naar de Parasol voor een cocktail. De hippe bar is een icoon op Lesbos en wekt onvermijdelijk een Bali-gevoel op. Ook de juiste gerechten worden geserveerd. Met curry en gebakken noedels bent u in de zevende hemel. De sfeer is magisch en u zult zich deze plek nog lang herinneren.

Het grijze zandstrand van Skala Eresou is goed gevuld, vooral in de zomer. De Chalandra-rivier mondt uit in het strand en er zijn meestal veel wild kampeerders in de buurt.

Even boven de riviermonding komt u bij een brug. Ontelbare schildpadden spartelen in het water en strekken hun kopje. Ze zijn er al aan gewend dat sommige vakantiegangers ze broodkruimels voeren.

In het oosten van het dorp is er een kleine haven en een witte kapel. Vanaf hier kunt u een platgetreden pad nemen naar de ruïnes van het Vigla kasteel. Eenmaal boven hebt u een fantastisch uitzicht over de hele baai van Skala Eresou.

Het oude Eressos, waar waarschijnlijk de beroemde dichter Sappho werd geboren, lag ooit op de heuvel. Ze werd beschouwd als de belangrijkste dichter van de antieke wereld. Haar gepassioneerde teksten en droomachtige liedjes, vooral over vrouwen en hun sensualiteit, bedachten vele jaren later de term 'Sappian' of 'lesbische' liefde. Daarom is het eiland en vooral Skala Eresou vandaag de dag nog steeds een populaire bestemming voor lesbische vrouwen.

Excursie naar het Moni Pithariou-klooster
Ten noorden van Skala Eresou ligt de Techni Limni, een stuwmeer dat de regio van water voorziet. Het prachtige klooster Moni Pithariou ligt indrukwekkend boven het meer. Het interieur van het kloostercomplex ziet er erg verzorgd uit en vanaf een terras hebt u een fantastisch uitzicht op het groene stuwmeer en het kleine Byzantijnse kerkje dat voor het klooster ligt.

Het nabijgelegen bergdorp Eressos met zijn mooie Platia mag u niet missen. 

Warme thermale bronnen op Lesbos
Verschillende vulkanen kookten ooit op Lesbos en zijn sindsdien uitgedoofd. Bewijs van deze vulkanische activiteit zijn talrijke thermale bronnen die verspreid over het eiland liggen. Sommige zijn bruikbaar gemaakt voor bezoekers in de vorm van spa's en bieden een prachtige gelegenheid om te ontspannen en verschillende gezondheidsproblemen te verlichten.

Bijzonder mooi vonden we de Therma Spa aan de Golf van Gera, zo'n acht kilometer ten noorden van Mytilini. Hier worden de warmwaterbronnen met een temperatuur van 39,5 graden opgevangen in twee oude badhuizen. De twee thermale baden bevinden zich in gewelven, waarbij man en vrouw zijn gescheiden. Het nieuwe overloopzwembad in de open lucht is voor beide seksen en vooral in de zomer iets aangenamer dan het binnenzwembad.

We hadden het warme zwembad voor onszelf en konden genieten van een ontspannend bad met uitzicht op zee. Er is ook een gezellige lounge met een bar waar koele drankjes worden geserveerd. Er is ook een spa met massageruimtes in het hoofdgebouw.

In het noorden van Lesbos kunt u het badhuis en het strand van Eftalou bezoeken. In een overdekt gewelf uit de 17e eeuw ligt een dampend zwembad met thermaal water tot 46 graden. Er zijn ook zeven privécabines met zwembaden die ook worden gevoed met het geneeskrachtige water.

Na een warm bad kunt u lekker afkoelen op het kilometerslange kiezelstrand van Eftalou. Ook hier stroomt op sommige plaatsen thermaal water de zee in. Een taverne biedt hongerige bezoekers typisch Griekse gerechten. Naturisme wordt ook getolereerd in het achterste gedeelte van het strand.

De heetste bronnen van Europa bevinden zich bij Polichnitos in het zuiden van Lesbos. Hier borrelt het water tot 92 graden kokend heet uit de aarde. Helaas is het badhuis niet meer in gebruik en raakt het in verval. Toch is een omweg naar dit unieke thermale landschap de moeite waard.

Op sommige plaatsen komt het licht radioactieve geneeskrachtige water naar de oppervlakte en laat een bizar landschap achter. U kunt er wandelen langs de dampende beekjes die door algen rood zijn gekleurd. Wees echter voorzichtig wanneer u in contact komt met het water, het is op de meeste plaatsen zelfs verder langs de beek nog steeds erg heet!

Voor een ouzo in Plomari
Plomari is een prachtige plek en we vonden het meteen leuk. De kleurrijke huizen strekken zich als een amfitheater tegen een heuvel uit, waarvoor de diepblauwe Egeïsche Zee ligt. Er zijn een paar kleine winkeltjes in de smalle straatjes en gezellige terrasjes aan het havenfront, waar u goed kunt ontbijten.

Het hart van het plaatsje is de Platia met zijn machtige plataan, inclusief kleurrijke stoelen die u uitnodigen voor een ouzo. Over ouzo gesproken, Plomari is the place to be als u de smakelijke anijslikeur wilt proberen. Er zijn ongeveer 14 distilleerderijen op het eiland, de meeste in het prachtige Plomari. Geen wonder dat het eiland Lesbos vaak de geboorteplaats van de ouzo wordt genoemd.

Barbayanni: een koning onder de ouzo's
Het familiebedrijf Barbayanni in Plomari produceert sinds 1860 een van de beste anijslikeuren. De familie produceert vier verschillende variëteiten volgens traditionele recepten, hoewel ze hun productiemethode sinds het begin niet hebben veranderd. Nog een specialiteit, in tegenstelling tot sommige industriële ouzo, heeft de Barbayanni Ouzo geen toegevoegde suikers of smaakstoffen nodig.

Op de bovenverdieping is een klein museum dat inzicht geeft in de oude fabricageprocessen en het proces van distillatie beschrijft. In de kelder kunt u de huidige productie bekijken. In het magazijn bevinden zich de distillatie- en bottelarij en een kleine verkoopbalie. Een kleine tip, de goede wijnen kunt u het goedkoopst ter plaatse in Plomari  kopen. Buiten het eiland stijgt de prijs vele malen als gevolg van exportkosten en alcoholbelasting.

Bij Barbayanni leerden we ook ouzo goed te drinken. Namelijk niet puur of met ijs, maar alleen gemengd met koud water. Als je ijsblokjes in de ouzo doet, kristalliseren de natuurlijke essentiële anijs oliën en gaat de smaak verloren. Toch is er in de eerste plaats water nodig om de aroma's vrij te geven.

Zorg ervoor dat u tijdens uw verblijf in Plomari de omgeving bekijkt. De vallei van Sedounda met de gelijknamige rivier neemt u mee naar een idyllisch bosgebied met oude eikenbomen. In het betoverde bos is het ook in de zomer aangenaam koel en kunt u een korte wandeling maken door de prachtige natuur.

Plomari heeft ook een prachtig stuk strand twee kilometer naar het oosten. Het Agios Isidoros strand nodigt u uit om te zwemmen met zijn lange kiezelstrand en kristalhelder water.

Bezoek aan het bergdorp Agiassos
Het dorp is romantisch omgeven door bossen aan de voet van de machtige berg Olympos. Voor ons persoonlijk is Agiassos een van de mooiste dorpen van het eiland en betovert met zijn stenen huizen met rode daken en kleurrijke luiken. U parkeert uw auto onder het dorp en loopt zo het labyrint in.

In het hart van Agiassos staat de bedevaartkerk Panagia met de wonderbaarlijke icoon van Maria. Veel pelgrims die op zoek zijn naar goddelijke hulp, brengen een bezoek aan de kerk. Rondom het kerkplein zijn er nette kleine kafenions, delicatessenwinkels en traditionele winkels met aardewerk en houten kunst.

Onder de platanen is het vooral gezellig en kunt u heerlijke Griekse gerechten proberen. Als u Grieks spreekt, zult u in Agiassos aangenaam verrast zijn. De bewoners hebben hun eigen taal, die zelfs landgenoten niet kunnen verstaan.

Ontdek Lesbos met de lokale bevolking
Het eiland Lesbos biedt een gevarieerd natuurlandschap. Twee baaien die diep in het eiland zijn gesneden, laten Lesbos op de kaart verschijnen in de vorm van een plataan blad. Aan alle kanten torenen machtige bergtoppen, waarvan sommige getuigen van lang vergeten vulkanische activiteit. De harten van wandelaars en mountainbikers kloppen sneller in de uitgestrekte bossen van het eiland.

Goed geprepareerde en gemarkeerde wandelpaden leiden door wijngaarden, olijfboomgaarden en langs alpine berghellingen. Actuele wandelkaarten worden ter plaatse gratis ter beschikking gesteld, waarin de routes, duur en moeilijkheidsgraad gedetailleerd worden weergegeven.

Het eiland Lesbos is een eiland voor ontdekkingsreizigers en de afstanden tussen de plaatsen zijn groot. Het is ongeveer 90 kilometer van de hoofdstad Mytilini naar het afgelegen stenen bos van Sigri. Als u niet per se een klassieke strandvakantie in het hotel plant, raden we u zeker een huurauto aan voor uw verblijf.

Het eiland heeft ook een goed ontwikkeld busnetwerk. U kunt korte afstanden afleggen zonder huurauto. De prijzen voor een busreis zijn doorgaans erg goedkoop. De rit van Petra naar Molyvos kost niet eens een euro. De bus van Mytilini naar Molyvos duurt ongeveer 1,5 uur, voor een eerlijke € 7,50.

Het artikel bevat promotionele inhoud en gelieerde links. Bij het boeken via een link ontvangen wij een kleine commissie en steunt u onze reisblog Griekenland vakantie tips. De prijs blijft voor u hetzelfde, er zijn geen extra kosten.

 

Bent u ook een ontdekkingsreiziger, op de website van Booking.com vindt u het grootste aanbod hotels, pensions, vakantiehuizen en appartementen.

 

Booking.com