Zakynthos vakantie

Een vakantie naar Zakynthos, is gegarandeerd een zonnige strandvakantie. Het Griekse eiland Zakynthos wordt beschouwd als een van de zonnigste in de Middellandse Zee. 

Het is het meest zuidelijke van de grotere Ionische eilanden en maakt indruk met zijn weelderige vegetatie. Ook het landschap van het eiland Zakynthos is gevarieerd. Een bergketen loopt van noordwest naar zuidoost, waar zich de hoogste berg van het eiland bevindt, de Vrachionas.

Adembenemende kliffen vormen het decor voor dromerige baaien. In het noorden en oosten van het eiland daarentegen vindt u tijdens uw vakantie in Zakynthos lange, vlakke zandstranden zoals die van Kalamaki.

Vanwege de zwakke branding en het ondiepe water dat de zee in leidt, zijn de stranden ook ideaal om met kinderen te zwemmen tijdens familievakanties.

Vooral in levendige steden als Argassi en Laganas komen nachtbrakers aan hun trekken. Mocht u tijdens uw vakantie op Zakynthos willen duiken, dan vindt u hiervoor ideale omstandigheden in de grotten bij Keri.

Verken tijdens de reis de hoogtepunten van het eiland per boot
De natuur op Zakynthos is uniek en bijzonder. Het beschermde zeepark van Zakynthos helpt deze uniciteit te behouden.

Het strekt zich uit van het zuiden van het eiland tot het oostelijke strand van Gerakas en omvat ook delen van het binnenland. Het is een schuilplaats voor vele soorten vogels, mediterrane zeehonden en onechte karet zeeschildpadden.

De laatstgenoemden hebben een thuis op het eiland gevonden en met een beetje geluk krijgt u de gelegenheid om deze zeldzame schildpadden en zeehonden in de baai van Laganas te zien tijdens uw vakantie in Zakynthos.

Een andere natuurlijke attractie op Zakynthos zijn de Blue Caves. Ze zijn alleen per boot te bereiken, de excursie begint meestal in Agios Nikolaos. De talrijke opeenvolgende grotten met hun formaties en waterreflecties zijn gedeeltelijk bereikbaar per boot, gedeeltelijk alleen te ontdekken door te zwemmen of te duiken.

U kunt ook een boot nemen naar misschien wel het mooiste strand van Zakynthos bij Navagio. Hoge kliffen, een uniek blauw en een oud, reusachtig scheepswrak maken dit strand van de zogenaamde smokkelaarsbaai zo bijzonder.

 

Marco Polo reisgids voor de Ionische eilanden Zákinthos, Kefalloniá en Léfkas. Handig pocket formaat, boordevol informatie, met uitneembare kaart van de eilanden en 12 bladzijden met kaarten. Met 'insider tips' om de eilanden echt te ontdekken, de TOP 15 van bezienswaardigheden in één oogopslag, up-to-date informatie in overzichtelijke hoofdstukken: sightseeing, eten & drinken, winkelen, uitgaan, verblijf, routes & tochten, voor kinderen, feesten, festivals & evenementen, internet tips, praktische info van a tot z, een taalgidsje, plattegronden en straatnamenregister.