Griekenland vakantie negatieve coronatest

Mensen die vanuit Nederland naar Griekenland gaan, moeten vanaf 17 augustus de uitslag van een negatieve coronatest laten zien. Dat heeft het Griekse kabinet maandag bepaald.

Ook reizigers uit België, Zweden, Spanje en Tsjechië dienen bewijs te laten zien dat ze niet besmet zijn met het coronavirus.

De negatieve test mag op het moment dat je de grens overgaat niet ouder zijn dan 72 uur.

Het reisadvies voor Griekenland staat momenteel nog op geel, wat betekent dat er veiligheidsrisico's zijn. Het ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt momenteel wat de nieuwe maatregel voor effect heeft op het reisadvies.

Een woordvoerder van reisorganisatie TUI wacht nog even de officiële verklaring af van Griekenland, maar meldde wel dat een dergelijke eis ook al geldt voor reizigers naar Curaçao, Aruba, Bonaire en Cyprus. TUI werkt samen met een bedrijf dat coronatesten aanbiedt. "Reizigers krijgen dan een link om daar een afspraak te maken en krijgen daarna per mail een gezondheidsverklaring. De kosten worden door ons betaald."

Een bewijs dat je coronavrij bent, is niet te krijgen via de GGD, zegt een woordvoerder van de GGH GHOR. "De teststraten zijn puur bedoeld voor mensen met COVID-19-achtige verschijnselen en niet voor mensen die op vakantie willen". Bovendien krijg je de uitslag alleen per telefoon.

Bij vaccinaties op reis kunt u zich laten testen in Amsterdam, Delft, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Rotterdam en Zwolle.
We zijn een erkende travel clinic en we geven inentingen en voeren testen uit volgens de richtlijnen van het LCR en het RIVM.
Uitslag binnen 24-48 uur
De uitslag van de PCR test is doorgaans aan het eind van de volgende dag bekend, de uitslag van de bloedtest is binnen 48 uur bekend. Testen in de avond afgenomen worden de dag erna verwerkt.

Alle corona testuitslagen zijn voorzien van een internationaal geaccepteerde medische non-COVID verklaring ondertekend door één van onze artsen. Meer informatie vindt u hier.
Wilt u een afspraak maken?


«   »