Griekenland vakantie 2024
Transavia en diverse andere vliegmaatschappijen hebben de vluchten voor de zomer van 2024 naar Griekenland  alweer een aantal maanden gelden bekend gemaakt.  Wie voor de periode april tot en met oktober 2024 boekt, profiteert volgens de vliegtuigmaatschappij van volop beschikbaarheid en de laagste prijzen. Waar ga jij heen?

Als u in 2024 voor het eerst op vakantie wilt naar Griekenland, is het misschien best moeilijk om een keuze te maken. Meestal aan het eind van het jaar worden vaak de vakantie plannen gemaakt voor de zomervakantie. Vroeg boeken betekent vaak zekerheid van accommodatie en vaak ook een vroeg boek korting, natuurlijk kunt u wachten op een last minute, maar dan is uw favoriete hotel of appartement reeds volgeboekt. Ik zal u, als u nog nooit in Griekenland bent geweest in het kort een opsomming geven van de top 7 Griekse eilanden, meer en uitgebreidere informatie vindt u in de afzonderlijke berichten en pagina's.

  1. Rhodos: het eiland met blik op de Turkse kust heeft alles wat een bezoeker wenst, variërend van schitterende oude en middeleeuwse ruïnes tot aan heerlijk eten en spectaculaire stranden. 
  2. Naxos: het grootste en meest bergachtige eiland van de Cycladen, omgeven door turquoise wateren van de Egeïsche Zee en de thuisbasis van de Griekse mythologische god Zeus. Het eiland is een unieke mix van oude ruïnes en het strand cultuur. 
  3. Mykonos: heldere witte gebouwen en de gouden stranden vol met gebruinde lichamen.  In de loop der jaren heeft Mykonos zicht ontwikkeld van slaperige vissersdorpjes tot een jetset bestemming en nu steeds meer tot massa toerisme bestemming. Mykonos is inmiddels het meest populaire eiland van Griekenland.
  4. Skiathos: gelegen in het noorden van Griekenland, is het kleine eiland Skiathos bekend vanwege de dennenbossen die zelfs tot de zee reiken en de archeologische ruïnes omgeven. De diepblauwe baaien van Skiathos herbergen enkele van de beste stranden van Europa.
  5. Corfu: het noordelijke Ionische eiland Corfu is een Grieks eiland als geen ander en wordt gekenmerkt door een mengeling van Venetiaanse, Franse en Britse invloeden. Het eiland kent een weelderige vegetatie en prachtige stranden.
  6. Zakynthos: een van de grootste eilanden in de Ionische Zee. Zakynthos is zo vruchtbaar als het mooi is. Het eiland biedt een overvloed aan gewassen zoals olijven en druiven. Muziek is een groot deel van de lokale cultuur, laat je meevoeren op de klanken van de lokale artiesten.
  7. Kreta: het zuidelijkste grootste eiland van Griekenland, heeft een duidelijke eigen cultuur. Op Kreta zult u alles vinden wat u maar zoekt tijdens uw vakantie. Kreta kent ruige bergen en talloze stranden, geschiedenis, ultra moderne hotels en intense bewoners. Kreta is een wereld op zichzelf.

Via onderstaande links van de diverse Griekenland specialisten kunt u zien welke reizen naar Griekenland in 2024 worden aangeboden. 

Transparantie: affiliate links of banners zijn opgenomen in dit bericht en op andere pagina's van de website. Dit betekent dat als u een product koopt via een van deze links of banners, wij een kleine commissie ontvangen. De prijs verandert voor u niet, dus u hebt geen nadelen, maar helpt ons de website in de lucht te houden.

Sunweb

TUI

De Vakantiediscounter

Prijsvrij

Corendon

Suntip

Lavida Travel  

Kayak

Transavia Holidays

Lastminute.com