Thassos vakantie

Vakantie Thassos naar de groene smaragd van de Noord-Egeïsche Zee.

Wanneer u naar het eiland Thassos in de Egeïsche Zee in Griekenland reist, zult u versteld staan ​​van de verscheidenheid aan planten. Het eiland wordt niet voor niets de "groene smaragd van de Noord-Egeïsche Zee" genoemd, want naast dromerige stranden aan de turkooisblauwe zee zijn er ook dichtbegroeide bossen en enorme bergketens.

De drie belangrijkste bergketens zijn het Kathares-massief, het Trikorfo-massief en het Ypsarion-massief, waarvan het laatste het hoogste is.

Tijdens uw vakantie op Thassos ontdekt u traditionele bergdorpen midden in sparrenbossen. Een daarvan is Theologos, gelegen aan de voet van de Ypsarion. Deze pittoreske plek maakt indruk met zijn traditionele stenen huizen. De kerk van St. Dimitrios herbergt een houten gebeeldhouwd altaargebied, met gedetailleerde scènes uit het Oude en Nieuwe Testament.

Het Folkloremuseum biedt ook een opmerkelijk beeld van de geschiedenis van Thassos.

Het voormalige vissersdorp Potos aan de noordkust van het eiland ligt aan een twee kilometer lange baai die indruk maakt met kristalhelder water en fijn zand. Watersportliefhebbers en snorkelaars komen hier aan hun trekken tijdens een vakantie op Thassos.

Boven de baai nodigen weelderige olijfgaarden u uit om te wandelen. Een van de meest populaire stranden van het eiland is Paradisos Beach, dat, zoals de naam al doet vermoeden, prachtig gelegen is te midden van groene natuur. Het ondiepe water biedt u ideale zwemomstandigheden tijdens uw vakantie in Thassos.

Archeologische schatten en culinaire hoogstandjes tijdens uw Thassos-reis
Tijdens uw vakantie in Thassos komt u eerst aan in de hoofdstad en havenstad Limenas. Vaak wordt het, net als het eiland zelf, ook wel Thassos genoemd.

De oude stad werd meer dan zeven eeuwen verlaten omdat de inwoners zich uit de bergdorpen hadden teruggetrokken uit angst voor aanvallen van piraten. Het werd vervolgens opnieuw bewoond in de 12e eeuw en is sindsdien uitgebreid.

Bijzonder indrukwekkend zijn de goed bewaard gebleven oude stadsmuren en de pilaren hal van de Agora, die ook uit de oudheid stamt. Een bezoek aan het archeologisch museum mag tijdens uw vakantie op Thassos niet ontbreken. Hier worden talrijke vondsten uit de oudheid tentoongesteld, evenals marmeren bustes.

De drukte ervaart u tijdens uw trip naar de wekelijkse markt van Prinos in het westen van het eiland. Hier ontdekt u de culinaire hoogstandjes van Griekenland zoals moussaka. Het eiland staat vooral bekend om zijn lekkere wijn en honing, die op veel straathoeken wordt verkocht.

Een ander hoogtepunt van uw vakantie op Thassos is het nog steeds bewoonde Archangelou-klooster, dat direct op een rots is gebouwd. Vanaf hier heb je een uniek uitzicht op het fascinerende eiland. Boek nu uw pakketreis naar Thassos  bij één van de aanbieders op deze pagina.  Bent u op zoek naar een accommodatie, kijk dan eens hier.