Samos stranden

Stranden van Samos: een pauze van het dagelijkse leven onder de Griekse zon.

Het kleine Griekse eiland Samos ligt in het oosten van de Egeïsche Zee. De reis hierheen is gemakkelijk via de internationale luchthaven van het eiland. Samos is een eldorado voor een geslaagde strandvakantie, want hier stijgt de thermometer tot laat in de herfst tot boven de 20 graden.

Ideale omstandigheden om thuis te ontsnappen aan het regenachtige weer en om volledig af te sluiten van het dagelijkse leven onder de warme zon in Griekenland. Het groene heuvellandschap dat het binnenland van het eiland domineert, strekt zich op veel plaatsen uit tot aan de kust, waar het als steile kliffen steil in zee valt.

Een van de mooiste stranden van Samos tegen deze schilderachtige achtergrond is "Tsopela Beach" aan de zuidkust, waar de opvallende rotsen in de zee uitsteken.

Watersporters zijn bij het "Potokaki strand" aan de zuidoostkust precies goed. Profiteer van de goede windomstandigheden en probeer te surfen of te kitesurfen.

De oostkust biedt enkele van de beste stranden van Samos voor een familievakantie.

Dit omvat het strand "Psili Ammos", dat dankzij zijn zeer vlakke zandstrand zeer geschikt is voor het veilige zwemplezier van kleine vakantiegangers. Dit geldt ook voor de strandbaai van Kerveli met zijn zachte golven. 

Er is een verhuur van ligstoelen, douches en strandbars zijn aanwezig, zodat u comfortabel een familiedag op het strand kunt doorbrengen waar niets te wensen over blijft. Ontdek de stranden van Samos.

Geschikte stranden van Samos voor snorkelaars, naturisten en hondenliefhebbers

In het noorden van Samos, niet ver van het kleine vakantiedorp Kokkari, ligt de Tsamadou-baai. Daar wacht u een prachtig kiezelstrand met een goede infrastructuur. Bij de strandkiosk staat altijd een verfrissend ijsje voor u klaar en u kunt hier ook parasols en ligstoelen huren.

Door het zeer heldere water in de baai komen snorkelaars aan hun trekken. Een speciaal kenmerk van het Tsamadou-strand is het naturistengebied, het enige officiële naaktstrand op het eiland. Maar ook rustige en eenzame stranden op Samos zoals het natuurlijke "Megalo Seitani Beach" aan de noordwestkust zijn erg populair als onofficiële naaktstranden.

Een klein wandelpad leidt langs de typische mediterrane olijfboomgaarden naar het pittoreske zand- en kiezelstrand. Ook in het noordwesten ligt de afgelegen Micro Seitani-baai, die wordt omlijst door een fantastische achtergrond van witte rotsen die steil in de zee vallen. Met een beetje geluk zijn er niet veel andere gasten, wat het strand ook aantrekkelijk maakt voor vakantiegangers die de dag met hun hond op het strand willen doorbrengen. Niets staat plezier in het zand en in het water in de weg met uw trouwe viervoeter.

Bij de reisorganisaties op deze website vindt u veel aantrekkelijke vakantieaanbiedingen en reist u voor een zeer kleine prijs naar de mooiste stranden van Samos!