Naxos vakantie

Een vakantie op het eiland Naxos betekent, geweldige cultuur onder de Griekse zon.

Ten zuidoosten van de hoofdstad Athene ligt het zonnige vakantie-eiland Naxos, midden in de Egeïsche Zee van Griekenland. Naxos behoort tot de Cycladen-archipel en wordt beschouwd als een idyllische parel onder de Griekse eilanden.

Een pakketreis belooft u een rustige vakantie op Naxos in een hemelse natuurlijke omgeving.

Het herkenningspunt van Naxos is het marmeren portaal uit de 6e eeuw voor Christus van een niet meer bewaard gebleven tempel van de goden.

Interessante fotomomenten doen zich voor wanneer u een foto maakt van de kristalblauwe Egeïsche Zee door deze poort.

Bij temperaturen tot 30 graden Celsius kunnen de zomerdagen heerlijk doorgebracht worden op de lange droomstranden van het eiland. De stranden lopen langzaam af in zee en zijn daarom ideaal voor een vakantie op Naxos met kinderen.

Een van de mooiste plekken aan de kust is het enkele kilometers lange Plaka-strand. Door de ligging aan de westkust van Naxos hebt u 's avonds een uniek uitzicht op de zonsondergang over de Egeïsche Zee.

Tijdens uw vakantie in Naxos hebt je de mogelijkheid om in de voetsporen van het oude Griekenland te treden. De Dimitrate-tempel in de buurt van Sangri in het binnenland. Het werd gebouwd ter ere van de vruchtbaarheidsgodin Demeter.

Een bijzonder indrukwekkend overblijfsel uit archaïsche tijden zijn de enorme stenen kolossen, die u kunt vinden in oude steengroeven in de buurt van de steden Melanes en Apollonas. De zogenaamde Kouros, met een gewicht van enkele tonnen, zijn onafgewerkte marmeren beelden van jongeren en godenfiguren.

Natuurlijke hoogtepunten in de bergen van Naxos
Het bergachtige binnenland maakt Naxos een perfecte bestemming voor een actieve vakantie. Vooral in de milde lentemaanden, is Naxos een perfecte bestemming. Dan ontwaakt het eiland uit de winterslaap en presenteert het zich aan u tijdens uw vakantie Naxos in het mooiste bloemengewaad. Tijdens lange wandelingen leidt het pad u over ruige rotsmassieven en door charmante valleien met uitgestrekte olijfgaarden. 

Typisch zijn ook de vele wijnstokken, die volgens de Griekse legende ooit door de wijngod Dionysus zelf werden aangeplant. U kunt een pauze nemen in een van de traditionele tavernes in de omliggende bergdorpen.

Griekse lekkernijen zoals een heerlijke moussaka en een glas wijn uit de lokale teelt geven u extra kracht voor de klim naar de bijna 1000 meter hoge Zeusberg.

Volgens de mythologie zou de gelijknamige peetvader Zeus het grootste deel van zijn jeugd op Naxos hebben doorgebracht. Dankzij het prachtige panorama over het hele eiland wordt de moeilijke klim snel vergeten tijdens uw vakantie op Naxos. Bij helder weer hebt u vanaf hier een geweldig uitzicht op de omliggende Cycladen.

Kenmerkend voor het berglandschap zijn de vele grotten die door de eeuwen heen in het rotsmassief zijn uitgegraven. De Zeus-grot, halverwege de Zeus-berg, is zeer toegankelijk. Neem een ​​zaklamp mee en waag u enkele meters de donkere grot in. Het hoogtepunt zijn de diepe grotplafonds, die zijn gemaakt van marmer en gedeeltelijk bedekt zijn met stalactieten. Kijk uit naar zonnige dagen tijdens uw vakantie in Naxos.