Santorini stranden

Stranden van Santorini een strandvakanties onder de Griekse zon. In het midden van de Egeïsche Zee ligt het Griekse Cycladische eiland Santorini, dat bekend staat om zijn typische witte huizen met blauwe luiken en blauwe koepeldaken. Maar ook de prachtige stranden van Santorini maken het eiland tot een populaire strandbestemming.

U kunt Santorini gemakkelijk bereiken via de eigen luchthaven van het eiland en alvast een blik werpen op de vaak typische zwarte lavazandstranden van het vulkanische eiland als u het in de lucht nadert. 

Een van de meest indrukwekkende stranden van Santorini voor natuurliefhebbers is de "Paralia Kokkini" in het uiterste zuiden, het zogenaamde "Red Beach", dat zijn naam eer aan doet. Een donker lavastrand strekt zich uit langs een ruige klif gemaakt van roodachtig vulkanisch gesteente en biedt u contrasterende fotomotieven van uitzonderlijke schoonheid.

Een kleurcontrast met het "Red Beach" -strand is de "Paralia Aspri", het "White Beach", dat niet ver weg is. Dit kleine, mooie strand wordt omlijst door bijna sneeuwwitte puimstenen en is alleen per boot te bereiken. Vanaf de waterkant heeft u het mooiste uitzicht op dit unieke strand, waar u op gehuurde ligstoelen heerlijk kunt ontspannen van het dagelijkse leven.

Aanbevolen stranden op Santorini voor actieve vakantiegangers en gezinnen.

Een van de langste en populairste stranden van Santorini is het "Perivolos-strand", dat zich in het zuiden van het eiland enkele kilometers uitstrekt tussen de resorts Perissa en Vlychada. Achter het donkere, ruige lavazandstrand nodigen talloze bars en tavernes u uit voor een ontspannen pauze met mediterrane delicatessen of een koel drankje met uitzicht op zee.

Er is ook een klein nudistengebied richting Vlychada. Nachtbrakers zijn ook precies goed op "Perivolos Beach", want er gebeurt hier en in de omliggende bars veel tot in de late uurtjes . Actieve vakantiegangers kunnen jetskiën.

Er zijn ook verschillende watersporten op "Kamari Beach" in het zuidoosten van het eiland, u kunt er windsurfen en waterskiën of de fascinerende onderwaterwereld tijdens begeleide duiktrips ontdekken.

Het "Kamari-strand" is ook ideaal voor een vakantie met kinderen, omdat het een van de weinige stranden van Santorini is dat niet is gemaakt van kiezelzand, het is een zandstrand dat uitnodigt om zandkastelen te bouwen en langzaam af te dalen in de zee.