Kreta twee stranden op één dag

Kreta twee stranden op één dag: Preveli en Damnoni. Kreta's Preveli-strand en Damoni-strand liggen op perfecte afstand van elkaar om in een dag te bezoeken.

Kreta is een groot eiland en een zorgvuldige planning bespaart u gegarandeerd veel tijd. De dag doorbrengen met het verkennen van de stranden Preveli en Damnoni is perfect voor de bezoeker die voor het eerst op weg is ten zuiden van Rethymnon.

We raden u aan om uw dag zo vroeg mogelijk te beginnen en om te ontsnappen aan de zomerse hitte eerst op weg te gaan naar het Preveli strand.

Een van de beroemdste stranden van Kreta, het Preveli strand is vernoemd naar een van de grootste en belangrijkste kloosters op het eiland genaamd Preveli.

Het prachtige strand is beroemd om zijn adembenemende rivier lagune die door een dromerig palmbos in de Lybische Zee stroomt. Deze oase is een van onze top aanbevolen plekken om heerlijk te ontspannen.

Er zijn twee routes die naar het Preveli strand leiden, de eerste leidt u vanaf het Preveli-klooster en de tweede leidt u vanaf Drimiskiano Ammoudi naar het Preveli strand.

Voor het perfecte uitzicht zoals op een ansichtkaart, raden we u aan de route vanaf het Preveli-klooster te nemen en uw auto op de aangewezen parkeerplaats te parkeren, waarna u het voetpad neemt dat naar het strand leidt.

Zorg ervoor dat u comfortabele schoenen draagt ​​als u ongeveer 20 minuten moet lopen. De wandeling bergopwaarts zal een grotere uitdaging zijn, vooral tijdens de middag, dus neem veel water mee en vergeet de zonnebrandcrème niet.

De minder mooie route ligt op slechts ongeveer vijf minuten lopen en voert over een onverharde weg vanaf Drimiskiano Ammoudi.

Het strand is semi-georganiseerd omdat de faciliteiten hier minimaal zijn.

Er is een soort kiosk op het strand die versnaperingen en snacks verkoopt. Maak het uzelf gemakkelijk in de natuurlijke omgeving terwijl u schaduw vindt onder de bomen.

Het verkennen van het palmbos is een must. Het duurt 40 minuten om de watervallen van de Kourtaliotiko-kloof te bereiken en terug te keren naar het strand. Outdoorliefhebbers kunnen waterfietsen huren om de rivier op en af ​​te varen.

Na een paar uur op Preveli-strand te hebben doorgebracht, moet u stoppen bij het Preveli-klooster, dat een sleutelrol speelde in een Turkse opstand die ook plaatsvond in 1821. Vanaf hier kunt u genieten van prachtige vergezichten over de Lybische Zee.

De volgende stop op de route is het strand van Damnoni, op ongeveer 16 km afstand (16 minuten rijden).

Dit natuurreservaat wordt beschermd door hoge bergen en is de perfecte schuilplaats, vooral op winderige dagen. Met zijn witte zand, kalm en helder water staat het Damnoni strand bovenaan de lijst van de meest populaire stranden van Zuid-Rethymnon.

Geniet van een kopje koffie of een lichte lunch in een van de lokale tavernes en cafés aan de oever van het strand van Damnoni.

Het strand heeft alle faciliteiten die men nodig heeft: douches, kleedkamers, ligbedden en parasols. U kunt hier ook watersporten beoefenen of gaan duiken.

Na het voltooien van uw twee stranden in een dagprogramma, kunt u zichzelf belonen met een traditioneel Kretenzer diner terwijl je naar de spectaculaire zonsondergang kijkt?

We hebben een plek voor u gevonden.

Pirgos Taverna (Epar.Od. Rethimou-Agias Galinis, Rethimno 741 00, Griekenland)
Pirgos is een prachtige, door een familie gerunde taverne (20 km van Damnoni) gelegen op de top van een heuvel met een schilderachtig uitzicht op de bergen. Het is een prachtige plek om de zonsondergang over het Kretenzische landschap te bekijken terwijl u geniet van een stevige, vers gekookte traditionele maaltijd.

Alles op het menu is heerlijk en de prijzen zijn gematigd.
Probeer de Kretenzische specialiteit konijnenstoofpot kouneli stifado, gevulde courgettebloemen kolokythoanthoi en de traditionele Kretenzische dakos natuurlijk! Geen maaltijd is compleet zonder de lokale drank genaamd raki of rakomelo.

Bent u al eerder op de stranden van Preveli of Damnoni geweest? Zo ja, welk strand vond u het leukst?