Kos excursies

Kos is een populair Grieks vakantie eiland in het oostelijke gedeelte van de Egeïsche zee, ten zuidwesten van het Turkse vasteland. Kos is gemakkelijk bereikbaar via diverse rechtstreekse vluchten vanuit Nederland en België.

Als u activiteiten met vrienden op Kos plant, kunt u ofwel de levendige plekken op het eiland bezoeken waar de feesten op Kos plaatsvinden, of een van de waterparken bezoeken.

Populaire feestbestemmingen zijn bijvoorbeeld Kos stad met zijn levendige oude binnenstad of Kardamena, Mastichari of Tingaki, waar u tijdens u vakantie van de nacht de dag kunt maken, in de bars en clubs.

Aan de andere kant is een van de waardevolle excursietips van Kos voor rustzoekers de "Embros Therme". De zwavelhoudende thermale bron bevindt zich aan de zuidoostkust van het eiland en is voorzien van een zwembad omgeven door grote natuurstenen, waarin het 50 tot 80 graden warme water uit de bronnen zich vermengt met koel zeewater.

Geniet van het gezondheidsbevorderende genezende water van de "Embros Therme" tijdens een van uw Kos-excursies!

Natuurlijk kunt u ook een boottocht maken naar de naburige eilanden Symi, Nisyros of Kalymnos.

S Avonds is het echter de moeite waard voor verliefde stelletjes om naar Zia in de bergen van Kos te rijden, waar de zonsondergangen aan de horizon hun mooiste, kleurrijke kant laten zien.

Beleef waterplezier voor jong en oud tijdens excursies op Kos. Een welkome afwisseling van zonnige dagen op het strand zijn de waterparken op Kos, die vol attracties zijn. Maak bijvoorbeeld een uitstapje naar het "Lido Water Park" van 80.000 vierkante meter in Mastichari. Het is geschikt voor het hele gezin en biedt golfslagbaden, enorme glijbanen en waterspelletjes voor de kleinste waterratten.

Sportieve vakantiegangers op Kos kunnen hier nog beachvolleyballen of tennissen. De catering is voorzien van snackbars en een kinderrestaurant.

Het "Aquatica Water Park Kos" aan de zuidkust bij Kardamena is een andere bestemming die de moeite waard is om te bezoeken. De vele glijbanen, die voornamelijk zijn ontworpen voor grotere kinderen vanaf 1,20 meter.

Als u het eiland zelf beter wilt leren kennen, maak dan een rondreis over het eiland tijdens uw vakantie op Kos, die u meeneemt naar de populaire bezienswaardigheden van het eiland of u per jeep door het bergachtige binnenland van het eiland brengt.