Rhodos vakantie

Het eiland Rhodos is het op drie na grootste eiland van Griekenland en het belangrijkste eiland van de Dodekanesos, gelegen in de Egeïsche Zee.

Het vakantie-eiland speelt een belangrijke rol in de Griekse mythologie. De god Helios kreeg ooit het eiland toegewezen en noemde het Rhodos, naar Rhode, de mooie dochter van Poseidon, die hij later als zijn vrouw nam. 

Tijdens uw vakantie in Rhodos vindt u bij elke bocht het oude Griekse culturele erfgoed. Deze omvatten de Akropolis van Lindos of de middeleeuwse oude stad Rhodos, die sinds 1988 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het Grootmeesterpaleis in de Orde van Sint Jan is het meest opvallende deel van de stad. Een mix van gotische en Ottomaanse gebouwen in de stad maakt de onmiskenbare charme van de oude stad en is een absolute must voor elke vakantie in Rhodos.

Uw reis naar Rhodos brengt u ook naar de prachtige Vlindervallei, in het Grieks Petaloúdes genoemd. Dit natuurpark in het binnenland van het eiland herbergt in de zomer talloze vlinders, die worden aangetrokken door de geur van de hars van de amberboom.

Een andere bestemming zijn de thermale baden van Kalithea. De pittoreske thermale baden stralen oosterse flair uit. De zwavelhoudende bronnen zijn niet meer actief, maar de pittoreske koepels met prachtige mozaïeken en kleurrijke glazen ramen zorgen voor een oude Griekse wellness-sfeer. Architectuurliefhebbers komen hier aan hun trekken tijdens een vakantie op Rhodos.

Met meer dan 3000 zonuren per jaar is het klimaat op Rhodos ideaal voor zonaanbidders. Dat vraagt ​​om watersport! Een dagtocht met het hele gezin leidt naar het Waterpark Faliraki. Veel spannende glijbanen, maar ook kleinere zwembaden zoals de "Tarzanpool" trekken kleine en grote kinderen het water in. Koeling gegarandeerd!

Als u tijdens uw vakantie liever in de vrije natuur gaat baden, bent u op Rhodos op de juiste plek: het eilandbestuur telt meer dan 32 stranden en hun diversiteit is moeilijk te verslaan. Als u op zoek bent naar een klein maar levendig strand met entertainmentopties tijdens uw vakantie, ga dan naar Tsambika Beach. Er is altijd iets te doen. Maar zelfs rust zoekende strandbezoekers zullen op Rhodos zeker het ene of het andere strandgedeelte vinden dat bij hen past.

Mijlen kustlijn met kleurrijke kiezels wachten hier op u tijdens uw vakantie in Rhodos. Het Mojito-strand ademt daarentegen een Caribisch gevoel uit aan de Middellandse Zee, waar een originele strandbar bezoekers cocktails biedt. Reizen naar Rhodos leidt ook naar Epta Piges, het gaat dan met name om de fraaie natuurlijke omgeving en het beekje wat hier naar beneden stroomt. 

Meer info omtrent uw favoriete bestemming op Rhodos vindt u op deze website: Afandou, Faliraki, Ialyssos, Ixia, Kiotari, Kolymbia, Lardos, Lindos en Rhodos stad.