Tui wil vanaf juli weer naar Griekenland

TUI Nederland biedt vanaf juli weer vakantievluchten aan. Er wordt gevlogen naar zonbestemmingen in Griekenland, Turkije en Spanje. Daarnaast bestudeert TUI de mogelijkheden om weer reizen naar Aruba en Curaçao aan te bieden.

Volgens de reisonderneming beperkt het aanbod zich tot bestemmingen die als relatief veilig worden gezien, en waar de reisbeperkingen zijn versoepeld. Als eerste routes staan Kreta, Kos, Rhodos en Zakynthos in Griekenland, Gran Canaria, Tenerife en Mallorca in Spanje en Antalya in Turkije in de dienstregeling. Ook worden er voorbereidingen getroffen om vluchten naar Curaçao en Aruba te hervatten.

"Veel Nederlanders willen deze zomer graag nog op vakantie naar het buitenland, maar wachten op een beslissing van de overheid die dit weer toelaat. TUI is er klaar voor hen die mogelijkheid te bieden vanaf 1 juli. De enige voorwaarde is dat de Nederlandse overheid de reisadviezen versoepelt”, zegt TUI-topman Arjan Kers.

“Wij zijn in nauw contact met de autoriteiten en hebben er samen met brancheorganisatie ANVR, het volste vertrouwen in dat er snel aanpassingen volgen. De autoriteiten in Duitsland geven inmiddels aan dat er vanaf 15 juni weer naar het buitenland gereisd kan worden, de verwachting is dat Nederland zal volgen.”

Klaar voor vertrek
Een onderzoek onder klanten van TUI wees uit dat 68 procent van de Nederlanders graag nog op zomervakantie naar het buitenland zou gaan, waarvan 71 procent de voorkeur geeft aan een zonnige Europese bestemming. 90 procent gaf aan open te staan voor een last minute aanbod. Spanje en Griekenland zijn daarbij favoriet.

Op de website van TUI zal op een speciaal daarvoor ingerichte pagina, per land aangegeven worden wat de mogelijkheden voor vakantie zijn en de condities beschrijven die gelden tijdens de vlucht en in het hotel. Deze informatie is volgende week beschikbaar en wordt steeds bijgewerkt met de laatste informatie. TUI neemt contact op met klanten die al een vakantie geboekt hadden naar een van deze bestemmingen om de details van het aanbod te bespreken.

TUI voert de vluchten uit met toestellen van TUI fly.


«   »