Coronavirus reis voucher

De brancheorganisatie van reisondernemingen ANVR heeft samen met het garantiefonds SGR een zogenoemd corona-voucher in het leven geroepen. Hiermee kunnen reizigers hun reis annuleren of omboeken om op een later tijdstip alsnog op vakantie te gaan. Door de samenwerking met SGR hebben reizigers de zekerheid dat hun reeds betaalde reissom is veilig gesteld, meldt ANVR.

De reiziger kan deze voucher binnen een jaar na uitgifte inwisselen bij een ANVR-reisonderneming.

Het voucher biedt de reisonderneming de mogelijkheid om haar bedrijf gezond te houden. Als de onderneming de reiziger à la minute de reeds betaalde reissom zou moeten terugbetalen, zou de reisonderneming in financiële problemen kunnen komen.

Communicatie en gevolgen voor uw reservering
Reisorganisaties zijn momenteel alle betrokken klanten aan het informeren via mail, sms en telefoon dat ze hun vakantie uit voorzorg annuleren, maar dat ze uiteraard hun geld niet kwijt zijn. Alle betrokken klanten krijgen de exacte waarde als tegoed voor een volgende vakantie die kan worden opgenomen tussen 1 mei 2020 en 1 mei 2021 op een bestemming naar keuze en dit zowel voor vlieg- als wintersportvakanties.

Naar mijn idee betekent dit dat u in vele gevallen meer zult moeten betalen voor uw reis naar Griekenland, immers de waarde van de voucher is van een reis in maart / april 2020 en om de voucher in te kunnen wisselen zult u zeker moeten bij betalen, om een reis in de maanden mei, juni, juli, augustus of september te kunnen maken. Daarnaast, ontstaat er dan natuurlijk enorm veel vraag naar accommodaties, die natuurlijk ook beperkt is. Reizigers die nog niet hebben geboekt en wachten op een lastminute, kunnen dit jaar ook wel eens teleurgesteld worden. Losse vliegtickets zullen naar mijn idee, door een toename van de vraag, later in het seizoen en een tekort aan vliegtuigstoelen ook gaan stijgen.


«   »