Malia Kreta toeristische attracties

Griekenland vakantie tips: dingen om te doen in en rond Malia op het eiland Kreta.

Kreta is het grootste en waarschijnlijk het meest diverse, unieke eiland in de Griekse archipel, met een bevolking van meer dan 600.000 mensen.

Kreta is bekend om zijn natuurlijke schoonheid, met een verbluffende spreiding van bergketens, naast prachtige witte zandstranden. Het eiland herbergt ook het enige palmbomen bos van Europa.

Aan de noordkust van Kreta is Malia een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Europa. Jongeren maar niet alleen, komen hier graag naar toe voor het fantastische strand en uitgaansleven. Maar het draait in Malia niet alleen om feesten.

Malia is ook doordrenkt van geschiedenis en er zijn veel plekken rond de stad voor iedereen die van de cultuur wil genieten.

Terwijl Malia beschikt over een van de beste stranden van het eiland, valt er echter zoveel meer te ontdekken in deze fascinerende stad.

Malia's "Old Town" is gelegen op de top van de nieuwe stad. Het bestaat uit een ingewikkeld doolhof van smalle straatjes en traditionele huizen.

Er zijn vier kerken in de stad, elk opvallend ingericht, waaronder de Agios Nektarios, met indrukwekkende muurschilderingen van Michael Vassilakis en de kerk van Agios Dimitrios, gebouwd in de 19e eeuw op de ruïnes van een eerdere kerk.

De oudste kerk in Malia is de Panagia Galatiani, wat 'melk van de Maagd' betekent. Er wordt aangenomen dat herders melk gaven van hun lammeren, deze werd gemengd met de modder, die werd gebruikt om de muren te bouwen. De bouw dateert uit de jaren voor 1400.

Ongeveer drie kilometer buiten de de stad, vindt u het Minoïsche paleis van Malia, de derde grootste in zijn soort op het eiland Kreta. Opgravingen hebben bewezen dat het oorspronkelijke paleis werd gebouwd 1900 voor Chr. Bezoekers worden uitgenodigd om rond te lopen op de uitgestrekte terrein. De openingstijden van 08.30 uur tot 15.00 uur van dinsdag tot zondag.

Als u op zoek bent naar een moderner dagje uit, bent u misschien geïnteresseerd in een bezoek aan een van fascinerende aquaria.

Aqua World ligt op slechts 20 minuten van Malia in Chersonissos. De meeste dieren zijn als ongewenste huisdier afgestaan. Aqua World is dagelijks geopend van april tot oktober.

Zoals hierboven blijkt, bestaat Malia uit meer dan alleen het nachtleven.