Ikaria natuur en wellness

Ikaria een wellness eiland en bestemming voor alle natuurliefhebbers. Het Griekse eiland Ikaria ligt in het noordoosten van de Egeïsche Zee, het is een van de middelgrote eilanden van Griekenland met zo'n 8.000 inwoners. Ikaria is beroemd om zijn vele warmwaterbronnen. In het kuuroord Therma, kunt u zelf ervaren wat deze bronnen voor uw gezondheid betekenen. 

Er zijn voldoende hotels en pensions. Het water heeft een temperatuur van 50 graden en bevat zwavel, radium en radon. De geneeskracht van de bronnen is bekend sinds de oudheid, het vermindert ziekten zoals reuma, artritis en huidaandoeningen. Naast de vele wellness mogelijkheden biedt Ikaria prachtige stranden en kristal helder water. In het noorden van Ikaria vindt u zandstranden en in het zuiden kiezelstranden, onder de Griekse zon kunt u genieten van een onbezorgde vakantie.


 Als u actief wilt zijn tijdens uw vakantie, kunt het eiland zowel te voet of op de fiets verkennen. Natuurliefhebbers en wandelaars zullen genieten van het gevarieerde wilde landschap van Ikaria. Groene heuvels worden afgewisseld met steile bergen en bloeiende natuur in het noorden,  in tegenstelling tot de rotsachtige woestijnen in het westen. Interessant is de hoofdstad van het eiland Agios Kirikos. U vindt er vele winkels en restaurants, daarnaast kunt u er ook een auto of scooter huren voor een ritje over het eiland. Kenmerkend voor Agios Kirikos zijn de oude kapitein huizen met hun decoratieve plantenbakken.

In de avond komt de stad tot leven, terwijl het er overdag rustig en sereen is. Grieken en toeristen drinken in één van de tavernes en kijken naar de drukte in de haven