Arkoi Grieks eiland, rust en traditionele gastvrijheid

Als uw zomervakantie bestaat uit uitgaan, hotels, bars, auto's, motorfietsen en ligstoelen, dan is Arkoi niet de plek voor u. Het kleine Griekse eiland, dat deel uitmaakt van de Dodekanesos archipel, biedt exact het tegenovergestelde van wat u gewend bent van een massatoerisme bestemming.


Rust, stilte, het diepblauwe van de zee en de hemel, traditionele Griekse gastvrijheid en een paar tavernes, dat is Arkoi niet meer en niet minder. Het eiland behoort tot de gemeente Patmos en heeft iets meer dan vijftig inwoners en vermoedelijk de kleinste school van de Europese Unie met maar één student.

Door het geringe aantal inwoners is er ook niet echt een hoofdstad op het eiland Arkoi, de meeste inwoners wonen in de buurt van de belangrijkste haven. De overige inwoners wonen verspreid over het eiland op hogere gedeelten. De meerderheid van de bevolking is werkzaam in de visserij, in één van de weinige tavernes op het eiland of als geitenherder.


Op het strand kunt u enkele prachtige stranden vinden. Het populairste strand is Tiganakia, gevolgd door de stranden Patelia, Limnari en Piso Patelia. Alle stranden zijn lopend bereikbaar. Het water is helder en de stranden zijn natuurlijk, intact en maagdelijk.

Er zijn maar een handvol auto's en motoren op het eiland. Dus niet eens een enkele gedachte verspillen om iets daar te huren. U kunt wel een boottrip maken naar Aspronisi (het witte eiland), of naar het eiland Marathi, dat ook een prachtig strand heeft.