Athene en eilandhoppen

Het is zo jammer als toeristen Athene bezoeken en na de typische rondleiding van het vasteland alleen maar oog hebben voor de meer populaire eilandbestemmingen zoals Santorini, Kreta of Mykonos en de prachtige eilanden net buiten de oevers van Athene missen, die wachten om ontdekt te worden.

In feite zijn er veel eilanden die zo dichtbij Athene liggen dat ze in een paar uur kunnen worden bereikt, of in sommige gevallen zelfs in minder dan een uur. Veel van deze eilanden zijn zo betoverend, dat een bezoek voor een paar uur, of een hele dag gewoon niet genoeg is. Natuurlijk kunt er overnachten of een weekend verblijven.

Hieronder zal ik de beste eilanden beschrijven, die dicht bij Athene liggen en heel goed kunnen worden gecombineerd met een bezoek aan de hoofdstad van Griekenland.

  • Aegina, op een heldere dag kunt u de omtrek van dit eiland vanaf het vasteland zien. U bereikt het eiland met de snelle veerboot, of de standaard veerboot. Eenmaal op het eiland, kunt u heerlijk fietsen, ontspannen op het strand, een bezoek brengen aan de Tempel van Aphaia boven de havenstad Aghia Marina en genieten van verse zeevruchten in het kleine kustdorp Perdika. Al met al een geweldige dagtocht, op slechts 40 minuten reistijd vanaf Pireaus.
  • Agistri (ook wel Angistri), dit eiland is kleiner en ligt dichtbij Aegina. Het heeft geweldige stranden en sprankelend water. Misschien is het daarom een ​​van de eerste eilanden in Griekenland, met een naaktstrand dat nog steeds open is. Het eiland als geheel is stil en schilderachtig en de minder bezochte delen worden vooral voor de landbouw gebruikt. Dit eiland is ook een goede keuze voor de wintermaanden wanneer het weer onvoorspelbaar is en u niet te ver van Athene wilt zijn. Reistijd vanaf Piraeus: 55 minuten.
  • Hydra, hoewel niet bekend is vanwege vanwege zandstranden, weerhoudt dat de toeristen en de lokale bevolking niet om te zwemmen langs de rotsachtige kustlijnen van dit unieke eiland. De waterkant is omzoomd met cafés, restaurants en winkels. Aangezien er geen auto's op het eiland zijn toegestaan en de ezels uw passeren tijdens uw wandeling voelt u zich echt terug in de tijd. Al u moe bent van het wandelen neemt u een watertaxi. In het dorp Kamina, vindt u enkele restaurants,  hoofdzakelijk staan verse zeevruchten en vis op het menu. Reistijd van Piraeus: 1,5 tot 2 uur.
  • Poros is ideaal gelegen voor mensen die dichtbij Athene, Navplion, Mycene en Epidavros willen zijn. De reistijd van Pireaus naar Poros bedraagt slechts 1 uur, bij aankomst voelt u direct het verschil met de drukte van het vasteland. Er zijn prachtige bossen op Poros, kunt u deelnemen aan diverse watersporten, ontspannen op één van de stranden en uitrusten op één van de kleine uitnodigende pleinen die omringd zijn door winkels, 
  • Spetses is een prachtig eiland met een lange zeetraditie, een pittoreske oude haven en in het centrum van Dápia vindt u pleinen met winkels en cafés. Er zijn vele mooie romantische stranden op dit eiland. Spetses is ook een populaire bestemming voor sportliefhebbers, duizenden atleten uit de hele wereld nemen deel aan de jaarlijkse triathlon. De reistijd vanaf Piraeus: 2 tot 3 uur.
  • Kea is het dichtstbijzijnde eiland van de Cycladen naar het vasteland. veel inwoners van Athene hebben er een vakantiehuis. De leeuw van Kea is een oud beeldhouwwerk en de moeite waard om te zien. Het Panagia Kastrianiklooster is adembenemend en vanaf hier heeft u een geweldig uitzicht op zee. Als u een aantal oude ruïnes wilt bekijken, ga dan naar het antieke Karthea, waar u de overblijfselen van een tempel en een theater met uitzicht op de zee kunt vinden. De reistijd vanaf Lavrio: 1 uur.

Natuurlijk kunt u zelf een reis samenstellen, dit vergt meer voorbereiding, geeft wellicht extra voldoening. Bijzondere reizen vindt u echter ook op de website van Rossholidays of  Sunweb