Griekse souvenirs

Toeristen die Griekenland bezoeken willen altijd kleine souvenirs mee naar huis nemen, om aan hun vrienden en familie te geven, of als herinnering aan de geweldige tijd die ze tijdens hun vakantie in Griekenland hadden.
Griekse winkels hebben voor elk budget en elke smaak een leuk souvenir.
Hieronder zal ik u een aantal suggesties geven van souvenirs geven, die u mee naar huis kunt nemen met een vleugje Griekse cultuur.

  1. Handgemaakte Griekse stijl lederen sandalen. Deze sandalen zijn een must have in de zomer en zijn goed te combineren. Het ontwerp is simpel en komt enigszins overeen met de sandalen zoals de oude Grieken ze gebruikten.
  2. Een pot Griekse honing is erg geliefd om mee te nemen. Griekse moeders gebruiken het als medicijn tegen keelpijn, het zoeten van warme dranken, maken van een dressing voor een salade en vooral is het een perfecte topping op de Griekse yoghurt. Ik weet het zeker, aan één potje zult u niet genoeg hebben.
  3. Een traditionele "Komboloi" (zorgparels). Tijdens de Ottomaanse bezetting van Griekenland waren zorgparels een symbool van sociale status en vooral populair onder de heren. Tegenwoordig echter, worden ze gebruikt als decoratief stuk. De winkel beschikt over een grote collectie, geschikt voor elke portemonnee en smaak, zelfs voor verzamelaars. 
  4. Olijfolie producten. Griekenland is beroemd over de hele wereld voor haar maagdelijke olijfolie productie. Grieken gebruiken olijfolie in bijna elk recept. Olijfolie wordt echter ook gebruikt om andere producten zoals cosmetica, farmaceutica of zeep te maken. 
  5. Sieraden met Griekse patronen en ontwerpen. Wie houdt er niet van sieraden? Ga op zoek naar een leuk sieraad voor je vriendin, die helaas thuis moest blijven en ze zal tevreden zijn. Griekse souvenirwinkels bieden een grote selectie van armbanden, manchetten, kettingen, ringen en oorbellen, versierd met oude Griekse symbolen en patronen. 
  6. Koelkast magneten. Een traditionele souvenir optie is koelkast magneet versierd met afbeeldingen van Griekse landschappen of scènes uit de oude Griekse mythologie. Ze zijn erg populair en zijn overal te vinden, van souvenirwinkels tot kiosken in het hele land.  
  7. Pakketjes van verse kruiden. Griekse grootmoeders zijn beroemd voor het afwijzen van de moderne geneeskunde en de keuze voor de meer traditionele en natuurlijke farmaceutische opties. Denk daarbij aan kamille tegen koude, lavendel wordt gebruikt voor ontspanning en Kretenzer citroenmelisse kan als lichte antidepressivum worden gebruikt. U vindt winkels die kruiden verkopen in de meeste landelijke gebieden en in de grote steden en als u iets vergeet of meer wilt kopen, zijn er winkels die ze online verkopen.
  8. Handgemaakte backgammon set. Tijdens een bezoek aan Griekenland kunt u veel mensen, vooral oude mannen op een pleintje of studenten bij de universiteit backgammon zien spelen terwijl ze genieten van hun koffie. Backgammon is erg populair in Griekenland en in bijna elk huis vindt u een backgammon set. Er zijn veel winkels die handgemaakte backgammon sets aanbieden, gesneden uit verschillende soorten hout, meestal olijfbomen. Het is een heel leuk geschenk dat ook zal dienen als een decoratief object. 
  9. Een fles ouzo. Een wereldwijd beroemde Griekse drank met anijs, geproduceerd op het Egeïsche eiland Lesbos. Ouzo wordt verkocht in heel Griekenland, in winkels, supermarkten, slijterijen, zelfs in kiosken.