Piskopiano traditioneel dorp op Kreta

Tijdens een vakantie naar Piskopiano wordt u een stukje echt Kreta geserveerd. U krijgt ontzagwekkende uitzichten, tal van authentieke tavernes  en diverse zandstranden liggen in de buurt.

Piskopiano is een Kretenzische ontsnapping.

Dit traditionele dorp ligt op de hellingen van een groene heuvel in het noordoosten van Kreta. Het is een kleine, rustige plek, maar het heeft nog steeds veel authentieke tavernes, en niet te vergeten een prachtige 16e-eeuwse kerk.

 

Het dorp kijkt uit over de levendige stad Chersonissos, dus u hebt gemakkelijk toegang tot de felle lichten, om nog maar te zwijgen over de prachtige blauwe Egeïsche Zee en de zandstranden die langs de kust lopen.

Zandstranden in het noorden
De dichtstbijzijnde stranden liggen op 5 minuten rijden in Chersonissos - het is een 3-tegen-1 deal met een trio zandstranden rond de stad.

Star Beach is de plaatselijke favoriet. Er is een rustiger gedeelte bij Anissaras, op 10 minuten rijden van Piskopiano. Het heeft ligstoelen en parasols, maar er is hier een meer relaxte sfeer.

 

Dagtochten naar Heraklion

De historische stad Heraklion ligt op 25 minuten rijden. Een hoogtepunt is het enorme 13e-eeuwse fort langs het water - het is opmerkelijk intact en u kunt een rondleiding langs de versterkte stenen muren maken. Op korte loopafstand bevindt zich de kathedraal van Agios Minas, een weelderig gebouw met originele muurschilderingen.