Koukounaries Skiathos

Koukounaries is een van de weinige bewoonde gebieden op het eiland, naast de stad Skiathos. Het is een klein, relatief rustig maar mooi dorp gelegen nabij het dennenbos waaraan het zijn naam dankt. Koukounaries in het Grieks is een informele, andere naam voor pijnbomen. Het beroemde strand vlakbij het dorp en zijn reputatie als het beste strand van Skiathos, heel Griekenland of zelfs de Middellandse Zee, hebben bijgedragen aan een beslissende ontwikkeling van de regio. Er wonen permanent 150 mensen die vrijwel geheel werkzaam zijn in de reisbranche.

Als u de drukte van Skiathos-stad wilt vermijden en op zoek bent naar een alternatieve manier om uw vakantie door te brengen, dan is Koukounaries wellicht de ideale bestemming voor u. De vele hotels en kamers die je in het dorp kunt vinden bieden een breed scala aan accommodaties, van luxe hotels tot eenvoudige maar comfortabele kamers. Een verblijf in Koukounaries geeft kwaliteit aan uw vakantie, omdat u verbinding kunt maken met de natuur en schoonheid van de omgeving, al uw problemen achter u kunt laten en de rust in uzelf kunt vinden. Het is ideaal voor gezinnen en natuurliefhebbers, maar ook voor jongeren en avonturiers.

Denkt u dat alleen de stad Skiathos faciliteiten en winkels te bieden heeft? In Koukounaries vindt u ook vele restaurants, tavernes en snackbars om te lunchen of dineren of als u uzelf wilt trakteren op een hapje. Omdat het dorp niet zo groot is, is alles gunstig dichtbij gelegen. In de restaurants in de regio kunt u genieten van internationale gerechten, maar ook van traditionele Griekse menu's en zeevruchten. Als je toch het nachtleven van Skiathos-stad wilt ervaren, kun je een van de frequente bussen nemen die de twee steden met elkaar verbinden en voor je het weet ben je er. Natuurlijk kunt u ook een taxi bellen of een auto huren.

Een ander voorrecht waarvan u kunt genieten tijdens uw vakantie in Koukounaries is dat het mooiste strand van het eiland direct voor de deur ligt. Het strand is goed georganiseerd, met ligstoelen en parasols, maar ook snackbars en kiosken om aan uw basisbehoeften te voldoen. Voor sportieve reizigers zijn er watersportscholen ter plaatse en we raden duiken aan om de prachtige zee te verkennen en uw vrienden prachtige foto's te laten zien van uw vakantie in Griekenland. Als alternatief kunt u het moerasgebied net achter het strand bezoeken.

Koukounaries wacht op jou om het te ontdekken, te genieten van de natuurlijke schoonheid en de gastvrijheid van de lokale bevolking!