Kimolos alternatieve bestemming Griekenland

Kimolos is een prachtig Cycladisch eiland met een schilderachtige sfeer. Het eiland heeft zijn traditionele karakter behouden en ligt dicht bij Milos, maar is aanzienlijk minder toeristisch.
De prachtige stranden en de charmante architectuur van de hoofdstad, Chorio, hebben Kimolos tot een van de populairste alternatieve bestemmingen in Griekenland gemaakt!

Hieronder vindt u informatie die u nodig heeft voordat u in Kimolos aankomt. Hotels, stranden, bezienswaardigheden, restaurants en must-do-activiteiten zijn allemaal inbegrepen, terwijl onze selectie foto's je een voorproefje geven van hoe Kimolos eruit ziet!

De enige manier om het eiland vanuit Athene te bereiken is met de veerboot vanuit de haven van Piraeus, maar ook vanaf het eiland Milos via een lokale boot. De dichtstbijzijnde luchthaven bevindt zich in Milos en ontvangt alleen vluchten vanuit Athene.

Kimolos is een van de meest pittoreske Cycladische eilanden!
De vredige sfeer en het natuurlijke landschap maken het een geweldige bestemming voor een ontspannen vakantie, weg van de drukte van andere, meer toeristische Cycladische eilanden.

De grootste pareltjes van het eiland zijn zonder twijfel de stranden! Prassa, Aliki, Agios Georgios en Kalamitsi zijn de beste stranden van het eiland. Aliki en Kalamitsi liggen aan de zuidkant van het eiland, terwijl Agios Georgios aan de noordkant te vinden is.

Chorio, het enige dorp en de hoofdstad van het eiland, is het middelpunt van de actie. Daar vindt u vele hotels, restaurants, traditionele tavernes en allerlei faciliteiten voor een aangenaam verblijf.
De must-visit plaatsen in Chorio zijn onder meer de Folk & Maritime en de Archeologische Musea.
Dankzij de nabijheid van de haven en het feit dat het toeristisch ontwikkeld is, wordt Chorio ook beschouwd als de beste plek om te verblijven in Kimolos.

Voor een duik in de buurt van Chorio zijn de stranden rond de haven van het eiland, zoals Psathi, perfecte opties!
Aangezien het toerisme zich nog op het eiland moet vestigen, is Kimolos de perfecte bestemming om een paar dagen (of maanden) weg te zijn van alles! Rossholidays brengt u naar dit heerlijke eiland. 

Het eiland biedt charmante hotels, appartementen, studio's en huizen die meestal op niet meer dan een paar minuten afstand van het strand liggen. Ze hebben een prachtig Cycladisch design, waardoor u tijdens uw vakantie in een authentieke omgeving kunt verblijven. Psathi is een van de meest populaire gebieden om accommodatie te zoeken.

 

Het eiland is alleen per veerboot bereikbaar. Er zijn enkele veerboten naar Kimolos vanuit de haven van Piraeus in Athene, maar ook vanaf andere eilanden in de Egeïsche zee. De meest populaire manier om naar Kimolos te komen is met de veerboot naar Milos en van daaruit een lokale boot te nemen.
De dichtstbijzijnde luchthaven bij Kimolos ligt op het eiland Milos, met alleen binnenlandse vluchten vanuit Athene.

Ontdek het beste van Kimolos! Van bezienswaardigheden tot activiteiten, wij geven u de beste aanbevelingen voor de ultieme vakantie-ervaring!

Chorio Village Kimolos: Chorio (of Chora) is de hoofdstad van Kimolos, gelegen aan de voet van de berg Xaplovouni. Chorio wordt gevonden in het zuidoostelijke deel van Kimolos. Kimolos heeft een schaarse bevolking en de meeste inwoners zijn daar geconcentreerd.

In Chorio zie je de typische Cycladische stenen huizen, smalle geplaveide straatjes en overal heerst een gevoel van oude charme. Veel oude gebouwen zijn gerestaureerd en er worden nieuwe wegen aangelegd om het voor toeristen en bewoners makkelijker te maken.

Het beste kenmerk van Chorio is de traditionele architectuur: witgekalkte huizen met blauwe ramen en bloemrijke tuinen, gebouwd rond het centrum van het oude Venetiaanse kasteel. Deze huizen portretteren de echte Egeïsche bouwstijl.

Het kasteel bestaat uit twee delen: Messa Kastro of het binnenkasteel en Exo Kastro of het buitenkasteel. Ze zijn ook bekend als Palio Horio of Oud Dorp en Neo Horio of Nieuw Dorp. In Messa Kastro hebben de buitenmuren van de huizen schietgaten voor ramen, die een verdedigingsmuur vormen.

In Chorio is er een archeologisch museum en enkele belangrijke kerken uit de 16e eeuw. Het verwoeste Venetiaanse kasteel in Chorio ligt op het hoogste punt van het eiland. Dit versterkte kasteel, gebouwd door Marco Sanudo in de 16e eeuw, is tot op de dag van vandaag goed bewaard gebleven.

Agios Georgios Beach Kimolos: Agios Georgios is een van de mooiste en rustigste stranden van Kimolos. Het ligt aan de noordoostelijke kant van het eiland en is te bereiken via een landweg, aan het einde van de hoofdweg op het eiland.

Agios Georgios heeft schoon water en een uitstekende zandkust. Er zijn nog veel meer rustige stranden in de omgeving en er zijn ook enkele kamers te huur.

Kalamitsi Beach Kimolos: Kalamitsi is een mooi en groot strand op Kimolos, vrij dicht bij het dorp Psathi. Op dit strand kunt u heerlijk zwemmen, aangezien het grotendeels een vlak zwemstrand is. Kalamitsi heeft prachtig goudkleurig zand. Het blauwgroene kristalheldere water van de zee trekt in de zomer veel bezoekers.

Er zijn enkele accommodaties en schuilplaatsen in het strandgebied die comfortabel zijn en van alle gemakken zijn voorzien. Er zijn ook enkele strandbars en tavernes die traditioneel Grieks eten en drinken serveren.