Paleros Griekenland

Gelegen aan een pittoreske baai naast de turquoise wateren van de Ionische Zee, is Paleros een van de best bewaarde geheimen van Griekenland. Het pittoreske stadje aan de waterkant is duizenden jaren oud en de strategische ligging is een ideale setting voor een ontspannen vakantie. Ondanks zijn omvang zijn er heel veel dingen te doen in Paleros, Griekenland.

Gelegen in de regionale eenheid Aetolia-Acarnania, geniet Paleros het hele jaar door van een zoet klimaat. Dankzij de nabijheid van de nationale luchthaven Aktion kunt u snel de meest majestueuze kustlijn van Griekenland bereiken vanaf 29 bestemmingen in heel Europa. Hoewel minder dan 3.000 mensen Paleros hun thuis noemen, is de stad aan het strand levendig en heeft de regio een schat aan plaatsen om te bezoeken.

Vathiavali-strand
De Ionische Zee staat bekend om zijn kristalheldere water en de majestueuze zandstranden. Vathiavali Beach is het strand bij uitstek en de plek om dagelijks te ontspannen en tot rust te komen. Zwemmen in de Ionische Zee is een ervaring op zich, en zonnebaden of zwemmen op het strand van Vathiavali behoort terecht tot de topactiviteiten die u kunt doen tijdens uw vakantie in Paleros.

Het strand is georganiseerd en biedt alles wat je van een Grieks strand verwacht. Als vakantie in Griekenland voor u synoniem is met strandtijd, dan is dit strand slechts een klein eindje rijden van Paleros en een uitstekende plek om te ontspannen.

De wateren zijn ondiep en kalm, dus het is ook geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.

Paleros, een pittoresk stadje aan de westkust van het vasteland van Griekenland, is suggestief gelegen in een adembenemende achtergrond van prachtige en serene vergezichten en het kristalheldere water van de Ionische Zee. Olijfbomen, wijngaarden en pijnbomen strekken zich uit tot aan de spectaculaire zandstranden. Bars, restaurants en tavernes aan het strand liggen op loopafstand. Veel van de oude tradities van de stad worden vandaag de dag levend en onveranderd gehouden door de lokale bevolking, waardoor het dorp zijn eigen unieke karakter krijgt.

Tijd heeft een heel andere betekenis in deze aangename en charmante sfeer en het ontspannen levenspad van Paleros en zijn traditionele tavernes en kleine steegjes.
Paleros is zeer centraal gelegen in het gebied, waardoor het ideaal is voor korte excursies naar het aangrenzende eiland Lefkada, gescheiden van het vasteland door een drijvende brug van 50 meter. Preveza, Parga, Messolongi en vele andere bezienswaardigheden zijn zeer gemakkelijk met de auto te bereiken en bieden prachtige bestemmingen voor dagelijkse excursies. Binnen korte autoritten kunt u enkele belangrijke archeologische vindplaatsen van het land bezoeken en genieten van trektochten in een prachtig landschap.

Paleros is ook een perfecte plek voor liefhebbers van zeilen, omdat een perfecter zeil- en vaargebied moeilijk denkbaar is.
Tijdens de zomer neemt de wind 's middags toe, waait door de middag en verdwijnt bij zonsondergang, waardoor de reizigers zich geen zorgen hoeven te maken over het anker vasthouden tijdens de nacht! De perfecte ochtendstilte laat zeilboten noordwaarts varen tegen de overheersende windrichting in en biedt jachten en speedboten de mogelijkheid om veilig te varen. Paleros wordt gewaardeerd om zijn uitstekende omstandigheden voor alle watersportactiviteiten.

De regio is bijzonder populair om te duiken en het duurt slechts een korte duik onder water om de unieke schoonheid van deze wateren te ontdekken. Paleros ligt aan de rand van de baai van Paleros tegen de prachtige achtergrond van de Arcananian Mounta.

Wilt u eens kennismaken met een van de best bewaard gebleven Griekse  geheimen.  Ross Holidays maakt het mogelijk.