Petriti Corfu

Petriti is een zeer traditioneel Grieks vissersdorpje in de oostelijke Golf van Zuid-Corfu. Petriti op Corfu: Petriti, een klein dorp aan de oostkant van Corfu-stad, zou de grootste vissershaven van het eiland Corfu zijn! In tegenstelling tot de meer toeristisch-vriendelijke nabijgelegen dorpen Lefkimmi en Boukari lijkt Petriti vrij onaangetast door massale golven van toerisme. In plaats daarvan blijft het vasthouden aan zijn oude gewoonten, met 700 permanente inwoners die voornamelijk aan de visserij werken en beschikt over een overvloed aan vissersboten langs de haven!

Ontdek de kleine havens overal in Petriti, die tijdens de late avonden een uitstekend uitzicht op zee bieden, aangezien de drijvende boten een verscheidenheid aan interessante kleurencombinaties met het water creëren! Bovendien is Petriti Beach, een zandkust met prachtig ondiep water, een van de weinige toeristische pareltjes van het dorp!

Aangezien er in Petriti niet veel winkels en toeristische voorzieningen zijn, behalve een handvol tavernes aan het strand, lijkt het dorp de ideale bestemming te zijn voor koppels of gezinnen die op zoek zijn naar volledige rust tijdens hun vakantieperiode, evenals een goed alternatief voor wandelaars en natuurhebbers! Maar gezien de nabijheid van het dorp tot de populaire bestemmingen in het zuiden van Corfu, kun je ook een auto huren en naar hartenlust op verkenning gaan!

De vissersboten komen terug met hun vangst. Dus als je het geluk hebt om erbij te zijn als de boot binnenkomt, eet je waarschijnlijk de meest verse vis die je ooit in je leven hebt gegeten!

Er zijn veel visrestaurants langs de kust, die zich de afgelopen jaren ook hebben aangepast aan de smaak van buitenlandse bezoekers.

Aan de overkant van de baai liggen de zoutpannen van Lefkimi, en dichterbij ligt een klein eiland dat een lokale bewoner tot zijn eigen republiek heeft uitgeroepen!

Petriti is bereikbaar via twee wegen, waarvan er één de Messongi-kustweg is, die de relatief rustige kustweg volgt en ook Boukari passeert, een ander klein vissersdorpje.
En de tweede begint vanaf de hoofdweg in het zuiden van het eiland. Wanneer u Argyrades bereikt, gaat u linksaf en na korte tijd bereikt u Petriti.

Tegenwoordig is Petriti een relatief groot dorp, dat de afgelopen jaren tot ver landinwaarts van de zee is uitgebreid. Het blijft natuurlijk een rustig dorp dat oudere bezoekers zal herinneren aan het oude Griekenland, vóór de komst van fastfood en luide muziek.

De zee blijft enkele meters uit de kust ondiep en is daarom zelfs voor kleine kinderen veilig.