Sami Kefalonia

Sami Kefalonia: Sami is voor velen een prachtige kustplaats op 25,8 km ten oosten van Argostoli, de hoofdstad van Kefalonia. Het dorp bereikt een bevolking van 1000 inwoners, van wie de meesten zich bezighouden met landbouw en visserij. Sami is de op een na grootste haven van Kefalonia na Argostoli en biedt dagelijkse reizen naar Patra, Ithaca en Italië. Het moderne dorp is dicht bij het oude Sami gebouwd, een van de belangrijkste archeologische vondsten van Kefalonia.

Sami is een perfecte bestemming voor je zomervakantie in Griekenland. De prachtige waterkant, de brede geplaveide straten en de Venetiaanse gebouwen geven het dorp een unieke charme en weerspiegelen het rijke erfgoed van het eiland. De belangrijkste kustweg bestaat uit moderne voorzieningen, winkels en leuke cafés met uitzicht op de drukke haven. In de buurt vindt u een aantal restaurants en mooie accommodatie voor alle smaken en budgetten.

Sami wordt omgeven door een droomlandschap van groene imposante heuvels en adembenemende baaien. Toeristen arriveren hier met hun privéjachten om te genieten van een unieke duik- en zwemervaring in de groene wateren van Kefalonia. Het dorp is de thuisbasis van enkele van de meest interessante kloosters en bezienswaardigheden in Kefalonia, zoals het klooster van Agrilia, evenals prachtige grotten (zoals Karavomylos en Dragati), enkele prachtige ondergrondse meren zoals die bij Melissani en het strand van Antisamos.

Tijdens de zomer organiseert de gemeente Sami een aantal interessante culturele evenementen en lokale festiviteiten, concerten en theatervoorstellingen.

Sami heeft een klein strand aan de rand van de stad net buiten de haven, met witte stenen, turquoise zeeën en omgeven door pijnbomen. Maar het strand waar het bekend om staat is Antisamos, te zien in Corelli's Mandolin en een van de mooiste stranden van Griekenland. Het is 3 kilometer rijden door het bos voordat je bij de baai komt en stopt om dit witte stenen strand te bewonderen dat zich over een kwart mijl uitstrekt in een vallei tussen groene heuvels waarop (nog) geen enkel huis staat. Er zijn twee grote strandbars die gratis parkeren en gratis strandbedden en parasols voor hun klanten bieden.

Sami heeft een rijke geschiedenis en er zijn een aantal archeologische vindplaatsen in de omgeving, waaronder de Akropolis van Sami, een Romeins aquaduct en baden, Venetiaanse bruggen en historische kloosters in de omliggende heuvels. Er zijn ook een aantal traditionele dorpjes in de buurt waar je naartoe kunt wandelen over de oude paden.

Een lang stenen strand met een strandweg die is afgesloten voor verkeer, scheidt Sami van het dorp Karavomilos met een prachtig meer dat een watermolen aandrijft, direct naast een mooie schaduwrijke taverne aan zee met xifia-bomen. Net boven het meer ligt het beroemde grotmeer van Melissani, waar je de aarde inloopt naar een kleine aanlegsteiger waar de schippers van grote roeiboten wachten om je rond te leiden. Het water van beide meren komt helemaal uit Argostoli. Een andere grot net boven Sami genaamd Drogarati heeft geen meer, maar trappen leiden je naar een grote grot. Veel mensen die naar deze grot komen, hangen liever rond in het toeristencafé en de cadeauwinkel of nemen een duik in het zwembad in plaats van de grot zelf in te gaan, misschien uit angst voor een reis naar de onderwereld in een land waar aardbevingen veel voorkomen.