Agistri Griekenland een klein juweeltje

Agistri Griekenland behoort tot de Saronische eilandengroep, samen met Poros, Aegina, Spetses en Hydra. De relatief korte afstand tot deze eilanden maakt het een perfecte uitvalsbasis voor eilandhoppen tussen de Saronische eilanden.

Dankzij de buitengewone natuurlijke omgeving en de betoverende stranden van Agistri is het eiland Agistri in Griekenland een populaire bestemming voor Atheners. U vindt er hotels, restaurants, tavernes en goed georganiseerde stranden.

U vindt Agistri-hotels tot restaurants, tavernes en georganiseerde stranden. Als je vanuit Skala komt, waar ook een van de havens van het eiland ligt, kom je de beste Agistri-stranden, Aponissos en Dragonera tegen. Gesteund door weelderige natuur, bieden ze de perfecte ambiance voor ontspannende dagen op het strand!

Agistri Griekenland ligt in de Saronische Golf, dicht bij de eilanden Aegina en Poros. De nabijheid van Athene en de rest van de Saronische eilanden maken Agistri een uitstekende bestemming voor snelle uitjes, dagtochten en eilandhoppen in Griekenland!

De stranden van Agistri en het adembenemende natuurlijke landschap van het eiland zijn de opvallende kenmerken van Agistri. De stranden van Agistri staan ​​bekend om hun prachtige natuurlijke omgeving, exotische ambiance en betoverende wateren. Vooral op het strand van Aponissos heb je de kans om te zwemmen in een enorm natuurlijk zwembad! Even mooi zijn het Skala-strand en het Dragonera-strand, terwijl Halikiada een go-to-strand is voor naturisten.
Skala is niet alleen de belangrijkste haven van Agistri, maar ook de belangrijkste stad. Langs de kustweg van Agistri vindt u een selectie van restaurants, cafés, strandbars en traditionele tavernes, waar u verse vis en zeevruchten kunt eten, samen met lokale delicatessen. Er rijden ook regelmatig bussen van Skala naar Dragonera en Aponissos, terwijl Halikiada op korte loopafstand van Skala ligt.

Agistri-eiland Griekenland is een klein juweeltje in de Egeïsche Zee, ideaal om er een paar dagen helemaal tussenuit te zijn.

Het kleine eiland Agistri staat bekend om zijn kristalheldere stranden, de kleine dorpjes en de groene natuur. Vanwege de nabijheid van Athene wordt het vaak bezocht als een ontspannende weekendbestemming. Behalve mooie stranden zijn er niet veel bezienswaardigheden op het eiland. De belangrijkste plekken om te zwemmen zijn het strand van Skala, Aponissos, Dragonera en het strand van Megalochori. Er zijn ook enkele naaktstranden in Agistri, waarvan het Chalikiada-strand de bekendste is. Omdat dit een klein eiland is, ver weg van het verkeer, is het een leuk idee om een ​​fiets te huren en over de met pijnbomen beschaduwde wegen te fietsen.

Het meer van Agistri: Agistri heeft een prachtig zoutwatermeer dat te vinden is op het zuidwestelijke deel van het eiland, vlakbij het Aponisos eilandje. Het meer is bij de lokale bevolking ook bekend als "Lekani" en ligt in het dorp Limenaria. Het is een wetland met verschillende soorten fauna en flora. U vindt er ijsvogels, strandlopers en westelijke gele kwikstaarten, terwijl verschillende planten deel uitmaken van de zeldzame fauna die rond het meer groeit.

Rond het meer van Agistri is een pad waar bezoekers gemakkelijk kunnen wandelen en het prachtige landschap kunnen bewonderen, omringd door veel pijnbomen, wat ook het meest voorkomende landschap van de Saronische eilanden in Griekenland is. Trekking is eigenlijk een ideale activiteit in dit gebied, vooral voor gezinnen met kinderen, natuurliefhebbers en mensen die op zoek zijn naar ontspanning, weg van de drukte van de stad en het dagelijkse leven. Op het eiland zijn er enkele fietsverhuurbedrijven voor degenen die een fiets willen huren om het meer te bezoeken, dus het is niet nodig om uw eigen fiets mee te nemen als u naar Agistri reist.

Het meer is gemakkelijk bereikbaar omdat het aan de weg van Limenaria naar Aponisos ligt, en het ligt ook heel dicht bij het strand van Aponisos. Bovendien is er op een steenworp afstand van deze plek een kleine kapel die werd gebouwd ter ere van Sint-Nicolaas en zijn naam draagt.

Kerk van Agioi Anargyroi
Dit is de meest gefotografeerde kerk op Agistri. Gelegen naast het strand van Skala, is het wit van kleur en heeft het een blauwe koepel.

De kerk van de Maagd Maria in Agistri: De prachtige kerk van de Maagd Maria, of anders Panagia, bevindt zich in het dorp Metochi, een van de vier dorpen van het eiland Agistri. De kerk bevindt zich op een fantastische locatie op de top van een heuvel en biedt een adembenemend uitzicht op de zee en de omliggende bergen.

De kerk is klein en wit, redelijk dicht bij de Cycladische architectuur. Elk jaar op 15 augustus wordt er in deze kerk een belangrijk feest gehouden ter ere van de dood van de Maagd Maria met een grote mis. De Panagia-kerk is een van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden op het eiland Agistri.

De kleine kerk van Agia Kyriaki staat in Limenaria, een klein dorpje in het zuiden van Agistri.

Agistri Griekenland is een klein groen eiland in de Saronische Golf met geweldig water. Wandel over het eiland en ontdek de verborgen baaien en kleine kiezelstranden van Agistri. Megalochori en Skala zijn de meest populaire stranden met allerlei faciliteiten, terwijl Aponissos en Dragonera beroemd zijn om hun natuurlijke schoonheid.

Hieronder vindt u een lijst met de beste stranden van het eiland Agistri.

Het kiezelstrand van Chalikiada ligt in de buurt van het dorp Limenaria, dat over de weg bereikbaar is vanuit Megalochori. Het is ook mogelijk om dit strand te bereiken vanuit de nederzetting Skliri, nadat je door een dennenbos bent gegaan.

Gelukkig voldoet de verscheidenheid aan stranden die op Agistri worden aangeboden aan alle soorten behoeften. Terwijl het belangrijkste strand van de stad Skala het meest aan te raden is voor jonge kinderen, biedt Chalikiada meer privacy, tot het punt dat het wordt beschouwd als een goede optie voor naturisten

Dit komt door de moeilijke toegang, omdat je een klif moet beklimmen. Aan de andere kant geeft het feit dat het bereikbaar is vanaf Skala het strand van Chalikiada een extra voordeel, aangezien deze nederzetting voornamelijk gericht is op toerisme, veel accommodatie mogelijkheden en verschillende faciliteiten die bedoeld zijn om aan de behoeften van de bezoeker te voldoen.

Wat betreft de genoemde nederzetting Skliri, deze ligt ten westen van Skala en is ook op weg naar het toerisme, omdat het rekent op moderne opties op het gebied van hotels en restaurants. Om deze locatie te bereiken, is het noodzakelijk om door het zeer mooie landschap te gaan dat de beschikbare route omringt. En daarna is het strand van Chilikiada toegankelijk, omdat het deze prachtige sfeer behoudt dankzij het diepblauwe water, dat in combinatie met het omringende groen plaats maakt voor een paradijselijke omgeving.

Als u van plan bent om wat tijd op het strand van Chalikiada door te brengen, is het noodzakelijk om wat eten, drinken en andere benodigdheden te halen voordat u het bereikt, aangezien er geen faciliteiten zijn. Het strand ligt 4 km ten zuidwesten van Megalochori.

Aponissos strand: Een van de beste dingen die Agistri heeft is Aponissos, gelegen aan de westkust. Om de plaats te bereiken, moet u de weg volgen door een dorp genaamd Limenaria. Je ziet wat zoutvlakten. Dan moet je een rotsachtige dam oversteken en je bent er.

Aponissos is een geweldige plek om te zwemmen. Aponissos is een ongelooflijk strand met kristalhelder water midden in de natuur. Deze kenmerken zijn echt aantrekkelijk voor toeristen met jachten.

Er is ook een traditionele taverne die tijdens de lente- en zomermaanden geopend is, waar u zich kunt vermaken en kunt genieten van het prachtige uitzicht over de baai en de eilandjes voor de kust. Om daarheen te gaan, neem je de bus vanuit Skala of Megalochori. Het huren van een fiets is altijd een goede optie om alle landschappen die dit paradijs biedt te waarderen. Er is ook een taxi op het eiland. Het strand ligt 8 km ten zuidwesten van Megalochori.

Het strand van Dragonera ligt ongeveer 3 km ten zuidwesten van Megalochori, aan de westkust van Agistri. Het ligt in het midden van de weg die Megalochori met Limenaria verbindt. Dragonera is nog steeds ongerept, behalve dan die ene taverne. Dragonera geeft de kans om tegelijkertijd van de zee en de bergen te genieten. Gelukkig rekent Agistri op een goede variëteit aan stranden; degenen die meer eenzaamheid prefereren, hebben opties zoals het strand van Dragonera. De ontspannen sfeer vertegenwoordigt heel goed de algemene sfeer van het eiland, en meestal voelen degenen die van wandelen, verkennen en het ervaren van mooie landschappen houden zich erg aangetrokken tot dit strand.

Het strand van het dorp Skala is een van de meest populaire en goed uitgeruste stranden in Agistri. Het wordt gekozen door volwassen volwassenen die alleen reizen, maar ook door gezinnen met kinderen. Het ligt op een paar kilometer van het dorp. Het is zelfs ideaal voor gezinnen, omdat het ondiepe kristalheldere water erg veilig is ook voor kinderen. Bovendien is het een van de weinige zandstranden op het eiland.

Skala is meer gericht op toerisme, en dit is waar de meeste  bars, tavernes en restaurants te vinden zijn. In tegenstelling tot sommige andere delen van het eiland, zijn hier veel eersteklas hotels, studio's en kamers. De toeristische infrastructuur van deze plaats telt ook enkele kleine nachtclubs en bars, waar tot laat in de nacht van muziek kan worden genoten.

Megalochori strand: Megalochori, ook wel bekend als Mylos, is een van de vier nederzettingen op Agistri. Het strand trekt veel bezoekers, die kunnen genieten van ongelooflijke schoonheid en de stilte. Wat betreft de beschikbare faciliteiten heeft Megalochori een aantal bars, cafés,  en restaurants. Dit betekent dat het bezoek aan Megalochori Beach niet noodzakelijk gepaard gaat met ontberingen, hoewel het een zeer rustige plek is. Er zijn ook enkele accommodaties.

Een wandeling door deze nederzetting is ook een echte aanrader, want het telt pittoreske stenen huizen, wit geschilderd met pannendaken van klei en mooie tuinen, evenals een cultuurcentrum met belangrijke archeologische vondsten.

Kortom, de geweldige kenmerken van het strand van Megalochori, gecombineerd met die langs deze nederzetting, maken dit strand een geweldige plek om te worden opgenomen in de rondleidingen door dit gebied, te vinden in het oostelijke deel van Agistri. Gelukkig volgt de lokale busdienst een route die Megalochori met Skala verbindt, op slechts 2,5 km afstand van elkaar.

Het strand van Skliri heeft een geweldig landschap met kristalhelder water, hoewel het niet de ongerepte uitstraling heeft van stranden zoals Bariama of Maghisa. Het is echter goed om er rekening mee te houden dat het terrein in sommige gebieden rotsachtig en een beetje steil wordt.

Degenen die van avontuur houden, zullen dit strand zeker waarderen, evenals de beschikbare wegen in goede staat die naar andere nabijgelegen stranden leiden. Het strand van Skliri kan worden bereikt door linksaf te gaan vanuit de hoofdstad Skala.

Xekofti strand: Xekofti is een van de beste en dichtstbijzijnde stranden bij de nederzetting Megalochori. Een van de beste eigenschappen van deze plaatsen is hun schilderachtige landschap. Dit maakt Agistri een populaire bestemming voor toeristen die komen om te genieten van perfect zwemmen, zelfs voor één dag, of om hun ontspannende vakantie door te brengen op dit kleine maar prachtige eiland.

Mariza strand: Als u op zoek bent naar een strand om te ontspannen en een rustige tijd te hebben, dan is Mariza het paradijs dat aan al uw wensen zal voldoen. Als mensen aan Mariza denken, zien ze het als een heerlijke rotsachtige baai met bruisend water. Het strand ligt net achter het dorp Limenaria, bekend om zijn kerk met een gouden koepel. Om deze plek met zijn wilde schoonheid te bereiken, moet je een klein voetpad nemen.

Mariza heeft een prachtige zeebodem in de diepe diepte. Dit is een voordeel voor toeristen die kristalhelder water willen om van de rotsen te duiken, een echt goede optie om de overvloedige en gevarieerde flora en fauna te waarderen. Terwijl de dag aanbrak en de zon opkwam, is het landschap geweldig. De rustige sfeer is geweldig, speciaal voor het organiseren van barbecues, voetbalwedstrijden met de vriendelijke lokale bevolking en nog veel meer.

Er zijn tavernes die heerlijke olijfolie verkopen, gemaakt door de lokale bevolking, pakjes oregano, kappertjes, vijgen, citroenen, abrikozen en andere kruiden die op het eiland worden verbouwd. Bezoekers kunnen de geur van dit alles waarnemen, vermengd met de bries van de zee. Omdat het eiland in de jaren zestig de thuisbasis was van de hippies, ademt het nog steeds de sfeer van de jaren zestig.  Mariza is geen uitzondering.

Als toeristen de weg naar beneden volgen vanuit Limenaria, gaan ze door land met pistachebomen en druiven, ook genietend van het grote zoutmeer, dat meestal leeg is in het hoogseizoen. Maar zelfs als het leeg is, is de geur van zwavel nog steeds erg sterk. Het ligt 5 km ten zuidwesten van Megalochori, de hoofdstad van Agistri.

Agistri is een prachtig eiland, relatief dicht bij Athene gelegen. Het is een ideale bestemming voor wat vrije tijd of voor een eendaagse trip vanuit de Griekse hoofdstad. Op deze pagina leest u op welke manieren u dit prachtige eiland kunt bereiken! Wilt u één of meerdere dagen op het eiland verblijven, via deze link bereikt u de website van Booking.com, waar u meerdere accommodaties kunt vinden.

Er is een regelmatige veerverbinding tussen Agistri en Athene. Veerboten vertrekken dagelijks vanuit de haven van Piraeus. De reis duurt 1 tot 2 uur, afhankelijk van of uw veerboot een gewone of een snelle veerboot is.
Agistri is ook per veerboot verbonden met Aegina.