Kreta van januari t/m december

Wanneer moet ik Kreta bezoeken? Deze vraag wordt erg vaak gesteld. Eigenlijk kunt u Kreta het hele jaar bezoeken. Het is waarschijnlijk het beste om de winter te vermijden als je de mogelijkheid hebt, en de lente of de herfst te kiezen boven de zomer als je drukte wilt vermijden.

Kreta in januari
Het is het begin van het jaar en hoewel veel mensen denken dat Kreta het hele jaar door warm is, ontdekken ze misschien iets anders. Nou, eigenlijk is het in januari natuurlijk warmer dan in Nederland of België, maar dat betekent niet dat het weer voor korte broeken en t-shirts is.

Als je Kreta in januari bezoekt, probeer dan je reis te baseren op geschiedenis en cultuur, waar je naar binnen kunt duiken als het weer nat of koud wordt.

Het weer op Kreta in januari: De koudste maand van het jaar op Kreta is januari, met gemiddelde temperaturen tussen de 8 en 16 graden Celsius. De dagtemperaturen schommelen gemiddeld rond de 11 graden en het is de natste maand van het jaar.

Houd er rekening mee dat er op grotere hoogte (waarvan Kreta er veel heeft!) sneeuw kan liggen.

Kreta in februari
Misschien vind je in februari goedkope vluchten naar Kreta, voor een lang weekendje weg. 

Natuurlijk is het weer niet gegarandeerd, maar je bent even weg van huis. Het weer op Kreta in februari: Februari is een van de natste maanden op Kreta, en ook de tweede koudste na januari. Het is zeker niet de tijd om Kreta te bezoeken in de 100% verwachting van de zon, maar u kunt toch aangenaam verrast zijn. Vooral met hoe onvoorspelbaar het weer op aarde de laatste tijd is geweest!

Hoewel je nog steeds sneeuw op de bergen kunt verwachten, genieten de kuststeden van gemiddelde dagtemperaturen van 12,5 graden Celsius.

Kreta in maart
Als je wilt genieten van de pittoreske havensteden zoals Chania maar zonder de drukte, dan is maart de tijd van het jaar om dat te doen. Over een paar weken zullen de cruiseschepen verschijnen, maar nu kun je echt de sfeer van deze schilderachtige plek opsnuiven.

Weer op Kreta in maart

De gemiddelde dagtemperatuur loopt in maart langzaam op tot 14 graden Celsius, met maximumtemperaturen van 17 graden (buitengewone dagen kunnen veel hoger zijn) en minimumtemperaturen van 10 graden.

Voor de meesten is het echter waarschijnlijk nog iets te koud om in zee te zwemmen, met in maart het zeewater op Kreta rond de 16 graden.

Kreta in april
Grieks-orthodoxe Pasen valt normaal (maar ik denk niet altijd!) ergens in april. Houd er rekening mee dat dit voor protestanten en katholieken normaal gesproken ook in een andere tijd van het jaar is dan Pasen.

Een bezoek aan Kreta tijdens Pasen kan een onvergetelijke ervaring zijn. Dit is de belangrijkste religieuze gelegenheid van het jaar, met tal van processies en ceremonies die worden gehouden in kerken over het hele eiland. Pasen is ook een populaire tijd voor Grieken om te reizen, maar u moet er rekening mee houden dat niet alle winkels en diensten tijdens de religieuze feestdag open zullen zijn.

Weer op Kreta in april

Het is misschien niet het officiële begin van de zomer, maar april luidt wel het begin in van constant warme temperaturen van zo'n 17 graden overdag. Dagtemperaturen raken regelmatig zelfs 20 graden of hoger aan.

Kreta in mei
Er zijn misschien geen goede garanties voor het weer, maar mei is een goede maand om op Kreta rond te reizen. De meeste, hotels, appartementen en restaurants zullen geopend zijn.

Ga naar het zuiden van Kreta en misschien krijg je je eerste duik van het jaar op een aantal van die prachtige stranden zonder dat er iemand anders in de buurt is. Het is een bijzonder goede tijd om een ​​rondreis op Kreta te maken, en misschien kunt u deze maand ook een goedkope vakantie op Kreta boeken.

Weer op Kreta in mei

Als de temperatuurgrafiek van Kreta in mei zou worden geanalyseerd als een beursgrafiek, zou je hem omschrijven als uitbundig, nieuwe hoogtepunten testen voordat hij zich terugtrekt. Het weer op Kreta in mei wordt in principe steeds warmer en warmer.

Kreta in juni
We beginnen echt op gang te komen met mooi weer in juni, en Kreta is een ideale bestemming voor wat vroege zomerzon. Het is rond deze tijd van het jaar dat ook de eigenaren van campers en caravans uit Noord-Europa hun kamp zullen opzetten voor de komende maanden.

Persoonlijk vind ik juni een van de meest aangename maanden in Griekenland wat betreft temperaturen. Natuurlijk kan het op sommige dagen ruimschoots 30 graden Celsius worden, maar het koelt 's nachts gelukkig een beetje af.

Weer op Kreta in juni

De zomer is officieel begonnen in juni op Kreta en de temperaturen zijn er ook om te evenaren. De temperatuur van het zeewater stijgt tot een comfortabele 22 graden, de regen is tot bijna niets gedaald en de maximumtemperaturen overdag bereiken regelmatig 27 graden.

Kreta in juli
Je zult merken dat het in juli druk begint te worden terwijl de opbouw naar augustus begint. Dat gezegd hebbende, kunnen de eerste twee weken van juli een goede keuze zijn om naar Kreta te gaan. De prijzen van hotels zijn misschien al iets gestegen, maar de schoolvakanties zijn nog niet helemaal in volle gang.

Weer op Kreta in juli

Heb je het al warm? Juli op Kreta kan erg warm zijn, vooral als je net wakker bent geworden van ergens met kouder weer zoals in Nederland en België. Met maximumtemperaturen van 31 graden en minimumtemperaturen van 22 graden, moet je voldoende zonnebrandcrème inpakken en een fles water in stand-by hebben!

Kreta in augustus
Veruit de drukste en meest populaire tijd om Kreta te bezoeken is in augustus. Dit komt door de Europese schoolvakanties, en het is ook de maand dat de meeste Grieken hun eigen vakantie nemen.

Gelukkig is Kreta groot genoeg om de bezoekers gemakkelijk op te vangen, maar je kunt hogere prijzen verwachten. Ik zou ook aanraden om ruim van tevoren hotels en vervoer te boeken.

Weer op Kreta in augustus

Augustus is de warmste maand op Kreta. Sterker nog, je zult waarschijnlijk het gevoel hebben zodra je uit het vliegtuig stapt wanneer een muur van hitte je raakt! Regen is voor het grootste deel gewoon wishful thinking, en dagtemperaturen van 32 graden zijn de norm. Af en toe kunnen er 40 graden dagen zijn, dus wees voorbereid!

Kreta in september
Op dezelfde manier als juni is september een van mijn favoriete maanden om in Griekenland door te brengen. De temperatuur koelt iets af, en er is een bijna hoorbare zucht van verlichting als het aantal toeristen iets afneemt.

Veel mensen die van buitenactiviteiten houden, bezoeken Kreta het liefst in september. September kan bijvoorbeeld een goede tijd zijn om de Samariakloof te lopen of te gaan fietsen.

Weer op Kreta in september

Het weer op Kreta in september lijkt erg op juni, alleen is de temperatuur van het water nog steeds erg warm.

Kreta in oktober
Oktober is een goede tijd om Kreta te bezoeken, vooral voor buitenliefhebbers en koopjesjagers. Het loopt tegen het einde van het toeristenseizoen, dus de prijzen zijn lager en de temperaturen zijn voldoende verlaagd om activiteiten zoals wandelen en fietsen aangenamer te maken.

Weer op Kreta in Oktober

Hoe wordt het weer op Kreta in oktober? Eerlijk gezegd, het is een gok! Misschien krijg je een zonnige dag die nog warm genoeg is om te genieten van een dag op het strand. Misschien moet je je in een fleece wikkelen terwijl je door nu rustigere archeologische vindplaatsen zoals Knossos dwaalt. Gelukkig, wat het weer ook doet, er is altijd wel iets te doen op het eiland Kreta!. Overigens zullen de hoogste temperaturen in het zuiden van het eiland worden bereikt.

Kreta in november
Het enige nadeel van een bezoek aan Kreta in november is dat er geen garanties zijn op het weer. Dus als je op zoek was naar een strandvakantie op Kreta, dan is november niet echt de maand om te kiezen.

In plaats daarvan zal iedereen die geïnteresseerd is in het proeven van de meer authentieke kant van Kreta, november een interessante tijd vinden om te bezoeken. Ga de traditionele dorpen in, ontmoet de lokale bevolking en bezoek misschien zelfs die archeologische vindplaatsen die nu veel rustiger zullen zijn.

Weer op Kreta in november

Kreta slaagt er nog steeds in om in november dagtemperaturen van 20 graden te bereiken, waardoor het een goede kandidaat is voor vroege winterzon in Europa. 's Nachts zakt het wel tot 13 graden, dus een fleece of jas is wel vereist. In deze tijd van het jaar kun je meer regen verwachten.

Kreta in december
Omdat Kreta gezegend is met talloze archeologische vindplaatsen en musea, is er altijd wel iets te zien en te doen. Dat gezegd hebbende, zou ik persoonlijk niet zeggen dat december de beste maand is om te bezoeken. Het zou zonde zijn om al die geweldige stranden te missen!

Weer op Kreta in December

Aangezien het in december tot 15 dagen per maand op Kreta kan regenen, is het een van de natste maanden. Hoewel het niet zo koud is als januari of februari, is het nog steeds een beetje aan de kille kant, en op dit punt zijn de meeste verstandige mensen gestopt met zwemmen in de zee.