Anissaras badplaats Kreta

De eerste vermeldingen van nederzettingen in de regio Anissaras stammen uit de tijd van de Turkse overheersing, toen verschillende Turkse families hier hun huizen bouwden en een dorp stichtten. Nadat de Turken Griekenland hadden verlaten, werden hun huizen gebruikt door de bewoners van het Lassithi-plateau die tijdens de wintermaanden naar de kust migreerden.

Het Lassithi-plateau is een vlak gebied in het midden van het Dikti-gebergte in het oostelijke deel van het binnenland van Kreta, dat zeer vruchtbaar is in de zomer, maar onherbergzaam en bedekt met sneeuw in de winter.

Tegenwoordig maakt Anissaras deel uit van de populaire toeristische regio van de vergelijkbare dorpen Kato Gouves, Analipsi, Gournes en Anissaras, die bijna 6 km lang is en zich uitstrekt langs de noordkust van Kreta.

Anissaras is een levendige en goed uitgeruste vakantiebestemming en de bezoekers die het voor hun vakantie hebben gekozen, kunnen erop vertrouwen dat ze een goede service krijgen. Er zijn appartementen en hotels van verschillende standaarden, leuke tavernes en restaurants met heerlijk eten, souvenirwinkels en minimarkten. Het prachtige strand met bars en muziekclubs zorgt ook na zonsondergang voor vertier.

Als u de winkelmogelijkheden en het nachtleven van Anissaras niet goed genoeg vindt, kunt u een bezoek brengen aan de nabijgelegen resorts Malia en Chersonissos of de hoofdstad Heraklion, die populair zijn vanwege hun winkels en avondentertainment.

Anissaras  stranden
Een van de grootste attracties van de badplaats Anissaras zijn zeker de aangename en goed georganiseerde stranden waar de bezoekers voldoende ligbedden en parasols ter beschikking hebben. Natuurlijk zijn ook strandtenten, sportclubs, watersportmogelijkheden en diverse typisch Griekse tavernes waar heerlijke gerechten worden geserveerd.

 

Het hoofdstrand is lang en zanderig met een geleidelijke toegang tot de zee. Op sommige plaatsen wordt de zeebodem echter voornamelijk gevormd door stenen en rotsen waaronder vaak de zee-egels leven. Daarom wordt aanbevolen om waterschoenen te dragen tijdens het zwemmen. Het strand is erg populair onder de toeristen omdat het veel amusementsmogelijkheden biedt voor zowel kinderen als volwassenen. De onderwaterrotsen trekken snorkel- en duikfans aan.

 

Uitstapjes en bezienswaardigheden in de nabije omgeving
Anissaras ligt dicht bij de hoofdweg die de hoofdstad Heraklion verbindt met de badplaats Agios Nikolaos. Dit geeft je de mogelijkheid om te gaan en staan ​​waar je wilt op het eiland. U kunt met de bus reizen of gebruik maken van de auto- en fietsverhuur.

Een zeer populaire reisbestemming is de archeologische vindplaats Knossos en natuurlijk ook de nabij gelegen historische stad Heraklion, de hoofdstad van Kreta. De dominante historische bezienswaardigheid van Heraklion is het massieve Venetiaanse fort, terwijl ook de kerken of de brede collectie van het archeologisch museum Kretikon Museion zeer bewonderd worden.

We mogen ook niet vergeten de natuurlijke attracties te noemen, zoals bijvoorbeeld het Lassithi Plateau, de grootste bergvlakte van Kreta. De vlakte werd in het verleden geïrrigeerd door vele kleine windmolens, wat nu nog steeds zichtbaar is. In de nabije omgeving van het Lassithi-plateau vinden we ook het Moni Vidianis-klooster dat op de rand staat of de prachtige druipsteengrot van Dikteon Andron waar de god Zeus werd geboren volgens de Griekse mythologie.

Boven de naburige plaats Analipsi kunt u door de Aposelemis-kloof wandelen. Hoewel het niet zo populair is als de Samariakloof, zult u hier een mooie wandelervaring hebben en genieten van prachtige landschappen en ongerepte natuur.

Liefhebbers van wateramusement kunnen genieten van het grote waterpark Star Beach Water Park, op ongeveer 5 km van Anissaras, terwijl de fans van dans en het nachtleven meestal naar de nabije badplaats Chersonissos gaan. (Vanwege de korte afstand tot Anissaras wordt het resort ook wel eens “Anissaras Chersonissos” genoemd).

Voor wie is Anissaras geschikt?
De meeste  vakantiebezoekers zullen tevreden zijn in Anissaras, omdat het resort een kwalitatief hoogstaand toeristisch achtergrond biedt, evenals verschillende mogelijkheden om te genieten. Het is levendig en heeft mooie en goed uitgeruste stranden. Anissaras is echter behoorlijk druk in de zomer, daarom wordt het niet aanbevolen voor mensen die hun vakantie liever in alle rust en privacy doorbrengen.