Prasonisi strand Rhodos

Prasonisi is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende stranden van Rhodos, aan het zuidelijkste puntje. Twee zanderige baaien die eindigen op een eiland dat u te voet of al zwemmend kunt bereiken, afhankelijk van het weer en het waterpeil.

Om Prasonisi te bereiken, moet u helemaal naar het meest zuidelijke deel van het eiland rijden. Sla net na Kattavia linksaf (er zijn borden om je te begeleiden) en na een paar kilometer verder rijden, en vanaf de top van een heuvel, komt Prasonisi in zicht.

Vooral in juli en augustus is dit een paradijs voor surfers. Er zijn surfplanken en wetsuits te huur.

Het is zeker een bezoek waard, zelfs als u zelf geen surfer bent, gewoon om van het prachtige landschap te genieten en de vaardigheid van de surfers te bewonderen. Alle huizen die gehuurde kamers aanbieden, hebben ook hun eigen taverne.

Het lange en grote zandstrand van Prasonisi ligt 85 ten zuiden van Rhodos-stad en 40 km ten zuidwesten van het dorp Lindos.

Prasonisi, Rhodos: Grieks eiland in de winter, schiereiland in de zomer. Prasonisi op Rhodos, het grootste Griekse eiland van de Dodekanesos, is een prachtig strand dat bezoekers verrast, afhankelijk van wanneer ze het bezoeken. Afhankelijk van het seizoen verandert het van een eiland in een schiereiland.

Slechts 92 kilometer (57 mijl) van Rhodos-stad en slechts 40 km van Lindos, is Prasonisi ('groen eiland' in het Grieks) een indrukwekkend strand gemaakt van twee zanderige baaien die eindigen op een eiland dat lopend of zwemmend kan worden bereikt, afhankelijk van het weersomstandigheden en het zeeniveau.

Prasonisi is echter niet het hele jaar een eiland. In de zomer, wanneer de zeespiegel erg laag is, verandert het in een schiereiland dat vastzit aan Rhodos, terwijl in de winter, wanneer het water een hoger niveau bereikt, Prasonisi weer een eiland wordt.

Prasonisi, een uniek gebied om te bezoeken in Rhodos
Golven aan de rechterkant, kalme zee aan de linkerkant en een uitstekende locatie geven Prasonisi een continue sterke en stabiele Meltemi-wind die wordt gecombineerd met een unieke kustlijn.

Beide omstandigheden maken het mogelijk om in volledig tegengestelde omstandigheden te varen in twee verschillende zeeën, de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee; daarom is Prasonisi een fenomenale plek om windsurfen en kitesurfen te beoefenen op elk niveau van expertise.

Zelfs degenen die niet zo van watersport houden, kunnen Prasonisi bezoeken vanwege het landschap en de ontspannen sfeer. Op het zuidelijkste puntje van Prasonisi staat een pittoreske vuurtoren die het gebied een ideale setting maakt voor fotografen.

Voor degenen die gepassioneerd zijn door geschiedenis, is de nabijgelegen stad Vroulia een oude nederzetting waar het mogelijk is om een ​​oude mozaïektegelvloer te bewonderen.

De enorme hoeveelheid bezoekers die Prasonisi in de zomer bereikt, heeft een negatieve impact gehad, waardoor er zichtbare sporen zijn van de achteruitgang van het milieu. Er zijn maatregelen genomen om te voorkomen dat mensen met motorvoertuigen het strand bereiken en daarmee de toestand van het zand en de luchtkwaliteit schaden.

Er zijn ook strikte beschermende maatregelen genomen in een poging om de beschermde schildpad Caretta caretta terug naar de regio te brengen en zijn eieren te verbergen in de plaatselijke baaien, zoals hij jaren geleden deed.