Naxos leuke dingen

Naxos is misschien een ideale Griekse eilandbestemming voor gezinnen, maar dat betekent niet dat het niet vol zit met leuke dingen om te doen, of u nu alleen reist, met een groep vrienden of als stel! Natuurlijk zult u wel eens hebben gehoord over de attracties op Naxos voor beginners of de beste stranden van Naxos, die u niet mag missen, maar nu is het tijd om een ​​beetje buiten de kaders te denken, hier zijn 5 leuke dingen om te doen in Naxos om van uw reis naar dit opvallende Griekse eiland een groot succes te maken!

Zweet het daglicht weg met een wandeling op de berg Zeus

Het klinkt misschien eng, maar deze activiteit is niet alleen gemaakt voor fitness fans, maar ook voor iedereen die het magische landschap van Naxos van dichtbij wil ervaren en de schoonheid van de bergen wil ontdekken, een schoonheid die vaak wordt verwaarloosd. In het semi-bergachtige dorp van centraal Naxos, Filoti, staat de berg Zeus, met een hoogte van 1003 meter boven de zeespiegel, daarmee is het direct het hoogste punt van de Cycladen. De berg Zeus is naar verluidt de plaats waar Zeus na zijn geboorte werd gebracht om op te groeien en dat kan niet minder dan adembenemend zijn! De wandeling naar de berg Zeus of de berg Zas zoals deze vaak wordt genoemd, is niet te lang, maar het is nogal eentonig. Wie echter ervoor kiest om de moeite te nemen, wordt beloond met een ongeëvenaard uitzicht op het eiland en de Egeïsche Zee, dat het zeker allemaal de moeite waard maakt! Er zijn twee routes voor de wandeling. De gemakkelijkste route is vanaf Agia Marina, een wandeling van 7 km heen en terug, terwijl de tweede route begint bij Aria Spring.  Een goede voorbereiding, gedegen schoeisel en kleding en neem proviand mee en u zult de uitdaging van het beklimmen van de Zeus, als een professional kunnen overwinnen!

Verken het eiland vanaf de rug van een paard
Weg zijn van de stad biedt u de mogelijkheid om één te worden met de natuur. Wilt u dit letterlijk nemen en deelnemen aan de fascinerende activiteit van paardrijden over Naxos? Omdat Naxos een indrukwekkend berglandschap combineert met prachtige zandstranden, krijgt u de kans om te genieten van een rit op de rug van een paard over de gladde kust van Naxos, een dag die u zich altijd zult herinneren. U kunt zelfs uw  avontuur tijdens zonsondergang plannen, zodat u zich kunt verheugen op de ultieme Griekse zonsondergang ervaring; een ervaring die geen enkel beeld zal kunnen herdenken. Als dat een goed idee lijkt en u verheugt zich op het ontmoeten van uw nieuwe viervoeter, dan kunt u vertrouwen op de manege van Naxos om uw droom waar te maken met alle informatie die u nodig heeft. 

 

Voel u thuis op Naxos met een kookles
U wordt gegarandeerd verliefd op de Naxos-keuken, wie niet? Het proeven van de heerlijke smaken van Naxos is echter niet de enige manier om in contact te komen met de Griekse gastronomie. Geniet van een biologische kookles op Naxos in combinatie met een Grieks familiefeest en krijg een volledig inzicht in het dieet van de lokale bevolking van Naxos. Bezoek en maak een pittoreske wandeling door het dorp Kaloxylos, 20 minuten vanaf Naxos stad, voordat u naar een traditioneel lokaal huis wordt gebracht voor uw eerste kennismaking met Griekse gastvrijheid. U wordt verwelkomd met een kopje Griekse koffie, vers fruit en zelfgemaakte koekjes, voordat u aan je kookles van 2,5 uur begint, waar u een heerlijke Griekse driegangenmaaltijd bereidt met de hulp van een deskundige kok. Als klap op de vuurpijl omvat uw kookervaring op Naxos ook een bezoek aan het folkloremuseum van Naxos en een Grieks feest, waar u uw werk kunt proeven, samen met een Griekse salade, een verscheidenheid aan Naxos  kazen en lokale wijn! Kunt u een leukere en lekkerdere manier bedenken om uw tijd op Naxos door te brengen?

 

Klaar voor een zeilboot?
Wie zou zijn Griekse vakantie niet willen doorbrengen met een luxe levensstijl? Nu kunt u dit doen door deel te nemen aan een zeildagtocht vanaf Naxos die u naar de naburige eilanden Koufonissi, Iraklia en Schoinoussa brengt. Beginnend vanuit de haven van Naxos en met de hulp van het vriendelijke personeel van de zeilboot, ontdekt u de adembenemende schoonheid van de minder populaire eilanden terwijl u aanlegt om te zwemmen of snorkelen in het prachtige blauwe water van de Egeïsche Zee. Natuurlijk is geen dagtocht compleet zonder een verscheidenheid aan drankjes en snacks en een heerlijke, traditionele Griekse lunch aan boord. Uw reis terug naar Naxos omvat ook een licht diner met vers fruit en een ongelooflijk uitzicht op de zonsondergang die uw zeiltocht naar een heel ander niveau zal tillen. Het grote leven leiden terwijl u lucht krijgt van de onberispelijke verblijfplaats van Naxos is een winnende combinatie; we houden tenslotte van grote boten en we kunnen niet liegen!

Als u kunstzinnig bent en u weet het, neem dan een cursus marmer bewerken!
Als u een creatieve geest hebt, en kunst en kunstnijverheid iets voor u is, dan is een les in het verlangen naar marmer iets voor u! Laat het marmer van Naxos uw creatieve uitlaatklep worden en leer hoe u erop kunt snijden met plaatselijk vergeten gereedschap, waarvan u de geschiedenis leert van de expert die u door deze ervaring zal begeleiden. Aan het einde van uw les neemt u als aandenken het blok marmer mee waarop u uw kunst hebt gesneden; een perfect souvenir van uw reis naar Naxos en een trots bezit dat u met trots aan al uw vrienden en familie laat zien. Deze unieke ervaring zal onvergetelijk zijn en een onderneming waarvan slechts enkele bezoekers van Naxos het genoegen hebben er deel van uit te maken!

Als u op zoek bent naar plezier tijdens uw reis naar Naxos, staan ​​wij voor u klaar.