Lefkas vakantie

Het eiland Lefkas ligt ten westen van het vasteland van Griekenland in de Ionische Zee. Het eiland wordt ook wel Lefkada genoemd en maakt indruk met weelderige natuur, mooie stranden en veel rust, want grote toeristenstromen zult u tijdens uw vakantie op Lefkas niet tegenkomen.

Lefkas is zo'n 30 kilometer lang en 15 kilometer breed, zodat, of uw hotel op Lekas ​​nu in het noorden, zuiden, westen of oosten aan zee ligt, u tijdens uw vakantie het eiland met al zijn facetten gemakkelijk kunt ontdekken.

Het laatste gedeelte van de heenreis naar Lefkas gaat via een brug die het Griekse vasteland met het eiland verbindt. Vanaf hier is het slechts 20 minuten met de auto naar een van de mooiste stranden van het eiland, Milos Beach.

Het is gelegen nabij het dorp Agios Nikitas, heeft fijn zand en is vanwege de schitterende onderwaterwereld ook een populaire bestemming voor snorkelaars en duikers. Nog een pluspunt, het is altijd bijzonder rustig op dit strand, omdat het alleen te voet bereikbaar is. 

De stranden bij Vasiliki in het zuiden van het eiland zijn bijzonder geschikt om te surfen en vliegeren. Het strand van Porto Katsiki en Egremni Beach bieden een adembenemend mooie achtergrond. Het eerste strand is omgeven door machtige steile kliffen en het laatste strand straalt een bijna Caribische flair uit met zijn lichte zand en azuurblauw water.

Lefkas is een heel groen eiland. Het mediterrane eiland dankt dit aan zijn milde tot warme temperaturen en af ​​en toe regen in de zomer.

De weelderige bossen en olijfboomgaarden van Lefkas kunnen goed gedijen.

Daarom biedt een vakantie in Lefkas uitstekende voorwaarden voor actieve vakantiegangers. De kerken en kloosters op het eiland zijn geweldige plekken om te bezoeken. Velen bevinden zich in de slaperige bergdorpjes van Lefkas, met name het Faneromenis-klooster, dat wordt omgeven door prachtige tuinen, is zeker een bezoek waard.

Een uitstapje naar de zeegrot van Papanikolis, naar de wilde watervallen in het bos van Akoni of  voor ervaren wandelaars  naar de 1158 meter hoge berg Stavrota, vanwaar u een geweldig uitzicht over het eiland hebt, is ook aan te raden.