Kos stranden

Stranden van Kos: geniet van het geluid van de zee en de warmte van de zon.

De Griekse eilanden zijn vooral bekend om hun talrijke droomstranden.

Nadat u met één van de reisorganisaties genoemd op deze website een  goedkope aanbieding voor Kos hebt geboekt, vindt u rondom het eiland gevarieerde stranden, waarvan die aan de zuidkust tot de mooiste stranden van Kos behoren.

Bent u met het gehele gezin op Kos , dan is vooral "Kardamena Beach" een prima plek om te vertoeven, omdat het langzaam afloopt waardoor spetteren met kleinere kinderen redelijk veilig is.

Een beetje uitrusten na een korte wandeling, of voor een snelle snack, een strandpromenade met tavernes en cafés wacht op u.

Ten zuidwesten van Kardamena ligt het "Paradise Beach" met zijn brede ondiepe waterzone voor zorgeloos peddelen en een verhuurwinkel voor parasols en ligstoelen. In een taverne kunt u genieten van typisch Griekse vis specialiteiten, terwijl actieve vakantiegangers jetskiën en windsurfen proberen onder de knie te krijgen.

Een bijzondere attractie op dit strand zijn luchtbellen die opstijgen uit de zeebodem, die je tijdens het snorkelen kunt ontdekken. Ten noordwesten van het strand, ook wel bekend als "Bubble Beach" vanwege de bubbels, bevindt zich nog een van de populaire stranden van Kos: "Agios Theologos". Met zijn vele kleine baaien biedt het een rustige plek voor elke vakantieganger en is het ook zeer geschikt voor windsurfers.

Ook wie op zoek is naar rust is bij "Limnionas Beach" aan het goede adres.

Watersport en familieplezier op de stranden van Kos
Actieve vakantiegangers die de stranden op Kos vooral willen gebruiken voor watersport, vinden hiervoor aan de noordkust geschikte plekken. Windsurfers en kitesurfers komen bijvoorbeeld aan hun trekken op "Mastichari Beach", waar een surfstation is dat de benodigde uitrusting verhuurt. Als u op Kos met kinderen reist, profiteert u hier ook van een licht glooiend strand. De boulevard direct aan het strand is een wandeling waard met uitzicht op de turkooisblauwe zee. 

De situatie op het strand van het populaire vakantieoord Marmari is vergelijkbaar: het is erg lang en biedt strandliefhebbers alles wat hun hartje begeert met zijn tavernes, watersportmogelijkheden en een verhuurstation voor ligstoelen en parasols.

Vrienden van naaktbaden en gezinnen met zeer kleine waterratten mogen het "Tigaki-strand" niet missen, waar ze de kans krijgen om een ​​volle 30 meter te baden in zeer ondiep water. Nudisten hebben de mogelijkheid om hun badkleding uit te trekken aan de achterkant van het strand. Met een van de waterfietsen die u hier kunt lenen, kunt u de kuststrook vanaf de waterkant verkennen.

Op slechts drie kilometer van Kos-stad wacht u het populaire "Psalidi-strand", dat wordt gewaardeerd door windsurfers en dat overgaat in het "Agios Fokas-strand", vanwaar u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de zonsondergang.

Een duik in de zee vanaf het rustige "Lambi beach", dat zich uitstrekt over enkele duizenden meters ongeveer vier kilometer ten noordwesten van Kos-stad, kan gecombineerd worden met een fietstocht.

Ontdek deze stranden en nog veel meer, boek nu uw vakantie naar Kos.