Kos vakantie

Vakantie Kos, geniet van de idylle van het Helleense eiland.

Kos is een magisch mediterraan eiland in de oostelijke Egeïsche Zee en hoewel het bij Griekenland hoort, ligt het op minder dan vier kilometer van het Turkse vasteland.

Tijdens uw vakantie op Kos geniet u van de pure zon op de prachtige zandstranden van het eiland. Eindeloze witte zandstranden met afgelegen baaien strekken zich eindeloos uit langs de Egeïsche kust. Hier nodigt de Middellandse Zee, turkoois blauw en helder, u uit om te zwemmen tijdens uw vakantie.

Het Dikeos-gebergte in het zuiden van Kos biedt u een prachtig landschap om te wandelen.

Het trekt aan met romantische bossen, berghellingen en idyllische dorpjes. Een van deze dorpen is Pyli, een van de grootste dorpen in het centrum van het eiland. Stop tijdens uw vakantie op Kos bij de tavernes die verspreid liggen aan het dorpsplein en waar u nog van steeds de traditionele Griekse kunt proeven.

Naast typisch Griekse gerechten zoals moussaká en souvláki, nodigen lokale specialiteiten zoals de gele erwtenpuree fáva of de viskuitpuree taramá u uit tot culinaire ontdekkingen.

De bekende dorpsfontein met de leeuwenkoppen van Pyli en het verlaten dorp Paléo Pyli zijn andere bezienswaardigheden tijdens uw vakantie op Kos.

Paléo Pyli ligt boven Pyli in de bergen. De inwoners verlieten het dorp in de 15e eeuw vanwege een cholera-epidemie en vestigden zich in het huidige Pyli. Het verlaten dorp heeft zijn eigen magie met zijn ruïnes, de oude Byzantijnse muren en de drie kleine kerken.

Het unieke karakter van het Egeïsche culturele landschap
Het eiland Kos maakte deel uit van het oude Griekenland en herbergt talloze bezienswaardigheden. Tijdens uw vakantie op Kos kunt u unieke artefacten en oude bouwwerken ontdekken

Een van de mooiste heiligdommen uit de oudheid is het Asklapieion bij Platáni, niet ver van de hoofdstad Kos-stad. Het terrassencomplex werd gebouwd ter ere van Asclepius, die in de Griekse mythologie de god van genezing vertegenwoordigt.

De terrassen van het oudste medische sanatorium uit de oudheid zijn via buitentrappen met elkaar verbonden en bieden een fantastisch uitzicht. De oudste delen van het complex dateren uit de 4e eeuw voor Christus.

Geschiedenisliefhebbers komen aan hun trekken als ze op vakantie naar Kos reizen. De agora is een van de vele archeologische vindplaatsen op het eiland. Twee enorme pilaren begrenzen het plein dat ooit als marktplaats diende. De ruïnes van een basiliek uit de 5e en 6e eeuw en de pilaren van een stoa ( een langgerekte smalle overdekte zuilengang met gesloten achterkant en zijkanten en een open door zuilen ondersteunde voorkant.) geven u een idee van hoe het leven werd gevormd in de oude hoge cultuur.

De Embros therme, een warmwaterbron, aan de oostelijke zuidkust zorgt voor pure ontspanning na interessante bezienswaardigheden tijdens uw reis over het eiland. Zwavelhoudend water met een temperatuur van bijna 50 graden Celsius stroomt uit een spleet en wordt opgevangen in een 25 vierkante meter groot bassin van rotsen. De watertemperatuur is hier nog steeds 30-40 graden Celsius. Het water is niet alleen aangenaam ontspannend, maar zou ook een genezende werking hebben.

Geniet van ontspannende dagen op het prachtige mediterrane eiland en boek uw vakantie in 2023 naar Kos.