Lente op Rhodos

Terwijl het weer in Nederland en België in het voorjaar vaak erg wisselvallig is, bloeit alles in april op Rhodos op zijn mooist. 20 graden Celsius, negen uur zon per dag en slechts vier dagen met enige kans op regen laten niets te wensen over en nodigen u uit om op een beschutte plek te zonnebaden.

De durfallen kunnen ook een duik nemen in het koele water met een watertemperatuur van 18 graden, want vanaf half april is er hier sprake van een vroege zomer. Degenen die zichzelf nog niet kunnen overwinnen, zullen tal van andere activiteiten vinden die buiten mogelijk zijn bij dit milde weer.

Beleef de pure natuur op Rhodos in april
Iedereen die besluit om in april een vakantie op Rhodos door te brengen, kan tal van sportieve activiteiten ondernemen, zoals duiken, wandelen of golfen, of een kijkje nemen in de talrijke historische bezienswaardigheden van het eiland.

Het weer is er nu niet te warm, niet te koel of zelfs te regenachtig voor, en de natuur laat zich van haar mooiste kant zien. In het binnenland zijn lange wandelingen langs de bloeiende velden en struiken de moeite waard voor natuurliefhebbers en de kleurrijke, wilde orchideeën bevinden zich nu in hun belangrijkste bloeiseizoen.

Het hoogseizoen voor een vakantie op de Griekse eilanden begint in het late voorjaar. Als u in mei naar Rhodos reist, is het nog niet zo heet als in juli of augustus, maar met minstens tien uur zon per dag en een aangename 20 tot 25 graden Celsius kunt u prima in zee zwemmen.

Rhodos in mei is ideaal voor vakantiegangers die uitgebreid willen genieten van de natuur en de culturele schatten van het eiland tijdens hun vakantie willen bewonderen.

Gaspeldoorn, klaprozen en ijsbloemen veranderen het landschap van Rhodos in mei in een kleurrijke bloemenzee, en de hibiscus schittert op de witgekalkte gevels van de huizen.

Wandelen, paardrijden en zwemmen: Rhodos in mei
Degenen die sightseeing willen combineren met een actieve vakantie, zullen Rhodos in mei ook bijzonder waarderen.

De watertemperatuur is nu 18 tot 20 graden, zodat in bijvoorbeeld Faliraki alles in het teken staat van een strandvakantie vanaf mei: Het langste en waarschijnlijk meest populaire strand van Rhodos biedt mogelijkheden voor zwemmen en watersporten. Lindos, een van de mooiste dorpen van het eiland, betovert met zijn met bloemen versierde huizen en de klim naar het Johanniter-kasteel, dat hoog boven de zee uittorent, is in de lente minder inspannend dan in de zomerse hitte.

Het seizoen is ook ideaal voor wandelingen en paardrijtochten: wandelpaden en ruiterpaden leiden u door rustieke bergdorpjes, langs traditionele tavernes naar kerken en kloosters die de moeite waard zijn om te bekijken of naar bergtoppen met fantastische uitzichten.